Garsios poros dalinasi patirtimi, kaip moteriai suvilioti patinkantį vyrą

Sėkmės lydimos verslininkės — pasiturinčios, gražios, protingos, įdomios, bet vienišos. Kodėl? Naršant po internetą A. Dudurytei net susidarė įspūdis, kad kuo moteris daugiau pasiekusi, tuo ji vienišesnė.

L. Fergizas didžiuojasi, kad jo mylimoji E. Vaitkevičė — ryški asmenybė, traukianti ir kitų vyrų dėmesį.<br>M. Patašius
L. Fergizas didžiuojasi, kad jo mylimoji E. Vaitkevičė — ryški asmenybė, traukianti ir kitų vyrų dėmesį.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Šilinskaitė ("TV Antena")

Dec 23, 2012, 11:35 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:54 AM

Nejaugi užkariauti vyro širdį — neįmanoma misija? Kodėl vyrai bijo vesti, o moterys taip trokšta ištekėti? O gal Lietuvoje neliko tikrų vyrų?

Į šiuos ir kitus klausimus sunku atsakyti, bet “Negaliu tylėti” svečiai dalijosi asmenine patirtimi ir patarimais, kaip moteriai suvilioti vyrą ir jį išlaikyti.

Tapo nepriklausomos

Buvęs profesionalus krepšininkas, o šį sezoną konkurse “Šok su manimi” (TV3) dalyvavęs Matas Niparavičius įsitikinęs: Lietuvoje vis daugiau moterų, kurios pačios savimi gali pasirūpinti. Todėl šalia esantis vyras joms nėra tokia būtinybė kaip anksčiau.

Matui pritarė žurnalistas Laimas Fergizas: “Šiuolaikinė moteris daugiau laiko skiria karjerai, o ne asmeniniam gyvenimui. Ji taip nebesirūpina savo išvaizda ir nesistengia spinduliuoti moteriškumo.” Verslininkė Erika Stankevičiūtė savo grožio namuose “Beža” kone kasdien mato išvaizdžių, išskirtinių, bet vis tiek vienišų moterų.

“Jos daug pasiekusios, todėl joms reikia vyrų, kurie jas šlovintų. O paprastai juk vyrui reikia moters, kuri šlovintų jį”, — neabejoja E. Stankevičiūtė.

Čepsi kartu ir nesipyksta

Nemažai psichologų teigia, kad vyrai visą gyvenimą lieka tarsi vaikai. Išėję iš rūpestingos motinos namų, jie ieško moters, kuri toliau juos globotų: skalbtų, virtų valgį ir jais žavėtųsi. Šiuolaikinės moterys tai daro vis rečiau. Jos suvokia savo vertę ir yra nuolat užsiėmusios svarbesniais reikalais nei vyro garbinimas.

“Versli moteris darbo parsineša ir namo. O vyras juk nori vaikščioti su chalatu, būti pavalgydintas ir apklostytas. Jam reikia nuolankios moters. Net Biblija teigia, kad moteris vyrui turi būti nuolanki. O versli moteris tokia nėra”, — aiškino E. Stankevičiūtė.

Jai pačiai nepavyko išsaugoti santuokos. Vis dėlto po skyrybų verslininkė susirado draugą, su kuriuo dalijasi vienais namais. Moteris tvirtino, kad santykiai su juo — tvirti ir ilgalaikiai. “Pirmiausia dėl to, kad aš — diplomatė, — aiškino E. Stankevičiūtė. — Nemažai moterų, paklaustos, kodėl išsiskyrė su draugu, sako: “Man nepatiko jo ausys, kvapas. Jis prie televizoriaus čepsi, o aš noriu klausytis klasikinės muzikos.” Reikia į tai žiūrėti paprasčiau. Su dabartiniu draugu prie televizoriaus mes čepsime kartu.”

Moterys lipte limpa

Miesteliuose ir kaimuose gyvenančios moterys, matyt, paprasčiau susiranda vyrus. Dažniausiai jos nekelia tokių didelių reikalavimų kaip karjeristės didmiesčių gyventojos.

O gal kaime ar nedideliame mieste pasirinkimas pernelyg menkas?

“Mažesniame mieste menkesnės galimybės rinktis, todėl ten moterys sukandusios dantis gyvena taip, kaip mano turinčios gyventi — nereiškia savo nuomonės, yra nuolankios. Didmiesčių gyventojos kitokios. Vis dėlto nesutinku, kad vyrai bijo karjeros moterų. Aš, pavyzdžiui, nenorėčiau moters, kuri būtų tik papuošalas ir darytų viską, ką pasakau”, — tvirtino buvęs krepšininkas M. Niparavičius.

Po pasirodymo “Šok su manimi” ir viešai papasakojus skyrybų istoriją prie jauno išvaizdaus ir sportiško vyro moterys ėmė lipte lipti. Socialiniame tinkle “Facebook” Matas kone kasdien sulaukia keliasdešimties kvietimų draugauti ir siūlymų susitikti. Trys gerbėjos be užuolankų pareiškė, kad nori susilaukti nuo M. Niparavičiaus vaiko.

“Bet kaip galima rimtai žiūrėti į tokius kvietimus ir siūlymus? — kvatojo Matas. — Nė viena taip man pasisiūliusi moteris neturi jokių šansų.”

M. Niparavičius ketverius metus studijavo ir žaidė krepšinį JAV — iš pradžių Šarlotės, vėliau — Solt Leik Sičio universiteto komandoje, todėl turėjo galimybę susidaryti įspūdį apie amerikietes. “Amerikietės aktyvesnės ir drąsesnės už lietuves. Jei joms kas nors nepatinka, aiškiai rėžia savo nuomonę. Tačiau ir lietuvės smarkiai keičiasi”, — teigė M. Niparavičius.

Nenori pilkos pelės

Vis dėlto net sėkmės lydimoms ir veržlioms verslininkėms dažnai pritrūksta drąsos bendraujant su vyrais. Ypač toms, kurios jau turėjo skaudžios patirties ir yra peržengusios keturiasdešimtmečio slenkstį.

“Lenkiu galvą prieš 35—40 metų ir vyresnes moteris, kurios klubuose jaučiasi nevaržomai, — į diskusiją įsiterpė psichologas Andrius Kaluginas. — Dažniausiai tokio amžiaus moterys užgniaužia jausmus, nes turi skaudžios patirties ir bijo vėl nudegti. Bet laisva moteris visada patraukia protingo vyro dėmesį.”

Žurnalistas L.Fergizas moterims pasiūlė paprastą ir esą veiksmingą receptą, kaip patraukti vyrų dėmesį: “Nebijokite raudonos spalvos. Raudonai dažykite lūpas ir lakuokite nagus, vilkitės raudoną suknelę.”

L. Fergizas seniai susitikinėja su įspūdinga moterimi — burleskos šokėja Eglija Vaitkeviče. Bet jos neveda. “Kodėl?” — klausė “Negaliu tylėti” vedėja A. Dudurytė.

“Abu buvome susituokę, tuo mūsų nebenustebinsi. Vaikų neplanuojame, todėl kiekvienas gyvename savo gyvenimą ir kartais susitinkame. Ne kasdien, nes ji gyvena Kaune, o aš — Vilniuje”, — paaiškino L. Fergizas.

“O gal bijote vesti tokią išsiskiriančią moterį?” — prie sienos žurnalistą toliau rėmė A. Dudurytė. L. Fergizas nesutriko: “Man malonu, kad šalia manęs tokia ryški asmenybė. Nenoriu pilkos pelytės, kuri namie tik dulkes šluosto ir nieko daugiau neveikia. Tai, kad Eglija domisi ir kiti vyrai, tik parodo jos vertę.”

Būtina mylėti save

Pačios nelaimingiausios moterys yra tos, kurios sureikšmina vyrus ir jų intensyviai ieško. “Tokia nuolat savęs klausia — kur man rasti tą princą? Gal ne tokį turtingą, bet bent jau gražų”, — sakė psichologas A. Kaluginas.

Tokios moterys vyro paieškoms skiria daug energijos, užuot ją nukreipusios saviugdai. “Iš praktikos žinau — jei moteris gyvena tik dėl to, kad rastų vyrą, labai menka tikimybė, kad ji susiras tokį, kokio nori. Bet tą pačią akimirką, kai ji atsikrato noro susirasti idealą, kai pradeda gyventi dėl savęs, idealus vyras ima ir atsiranda”, — pastebėjo A. Kaluginas.

Svajojant apie idealų vyrą moteriai reikėtų nepamiršti pasirūpinti savimi ir išmokti pirmiausia mylėti save, kad paskui galėtų mylėti kitą.

“Mano klientės verslininkės dažniausiai sako: “Aš atvira pasiūlymams.” Jos neieško vyro ir jo nelaukia, o gyvena dėl savęs. Tokios moterys turtingos ne tik materialiai, bet ir dvasiškai. Jos patinka pačios sau ir pasitiki savimi”, — aiškino A. Kaluginas.

“Moteriai tai ir yra svarbiausia, — įsitikinusi verslininkė E. Stankevičiūtė. — Jei moteris save myli, ne narciziškai, o sveikąja prasme, tai ir jos akys žiba. Tada ji savo energija ir traukia vyrus.”

Pati paprašė paskambinti

Nežinia, kas kadaise privertė žavią šviesiaplaukę E. Stankevičiūtę susipažįstant su vyru žengti pirmą žingsnį, — pasitikėjimas savimi ar meilė iš pirmo žvilgsnio. Bet žengusi ji nesigailėjo. Tuomet Erikai buvo dvidešimt. Su draugėmis užsukusi į nebrangią kavinę, prie gretimo staliuko ji išvydo įspūdingą vyrą, sėdintį su itin gražia moterimi.

Visą vakarą E. Stankevičiūtė nuo jo negalėjo atitraukti akių, o išeidama ryžosi jam ištarti: “Jūs man labai patikote. Gal galėtumėte man paskambinti?”

Išėjusi iš kavinės mergina kankino save daugybe klausimų. Ar jis paskambins? Kas ta moteris su juo? Mylimoji? Žmona?

Erikai patikęs vyras paskambino ir taip netikėtai prasidėjusi pažintis virto rimta meile, kuri truko dvejus metus — su eilėraščiais vienas kitam ir nuolatiniu lankymusi teatre. “Ta moteris, pasirodo, buvo jo kolegė, su kuria jis po darbo užsuko išgerti kavos”, — pasakojo E. Stankevičiūtė.

Verslininkė savo draugėms pataria: pasirinkite, kas esate, — musė ar bitė. Jei musė, tai net ir gražiausioje patalpoje rasi mėšlo. Jei bitė — net sąvartyne aptiksi gėlės žiedą.

Vyriausiąja Lietuvos ragana save tituluojanti Vilija Lobačiuvienė:

■ “Yra keli burtai, leidžiantys moteriai susirasti ir išlaikyti vyrą.

■ Jei nori prie savęs žmogų pririšti, reikia visus keturis jo nuotraukos kampus nusmaigstyti smeigtukais ir kasdien tą nuotrauką pamaitinti savo energija. Paprasčiausias būdas jos duoti — nuotraukai kartoti: “Tave prismeigiau ir niekur tu nuo manęs nepabėgsi.”

■ Laukiančios meilės moterys turėtų nusiskinti medžio šakelę, pamerkti ją namuose ir prižiūrėti, puoselėti. Taip, kaip puoselėtų meilę. Kai šakelė sužaliuos ar sužydės, pastangos rasti meilę bus apvainikuotos.

■ Jei per metus tai neįvyks, viską pradėkite iš pradžių.”

■ Tačiau atrodo, kad pačiai raganai burtai nepadėjo. 2007 metais V. Lobačiuvienė buvo ištekėjusi už keliolika metų jaunesnio Lietuvos mokslų akademijos bibliotekos Leidybos skyriaus vadovo Dariaus Sabaliausko.

■ Jų santuoka truko mažiau nei metus — šeimos laimę temdė alkoholis ir kitos moterys.

■ Praėjus trejiems metams po skyrybų buvęs V. Lobačiuvienės sutuoktinis buvo nuteistas už žmogžudystę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.