Dėl sėkmingos premjeros kūrėjas pasiruošęs lemtingam šuoliui

Tai kas baisiau - premjera ar šuolis parašiutu?

Režisierius Gediminas Šeduikis.<br>V. Ščiavinskas
Režisierius Gediminas Šeduikis.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 26, 2012, 3:05 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:17 AM

Tačiau Gediminas su savo gyvenimo drauge Daiva iš tikrųjų buvo suplanavę tokią pramogą - šuolį parašiutu. „Tačiau artinantis lemtingai dienai pradėjau dvejoti - apėmė baimė“, - prisipažino G. Šeduikis.

Ji sustiprėjo po internete stebėto oro karaliumi tituluojamo Felixo Baumgartnerio misijos „Red Bull Stratos“. Neseniai ekstremalas stratosferos balionu pakilo į 39 tūkstančių metrų aukštį - gerbėjai stebėjo kvapą gniaužiantį laisvą kritimą.

Tad Gediminas atidėjo pramogą vėlesniam laikui. Jo draugė šoktų kad ir rytoj.

Tai kas baisiau - premjera ar šuolis parašiutu?

Tai skirtingos sferos, bet nerimas - panašus.

„Kaip ir daugelis iš pradžių maniau, kad operetė - lengvas žanras. Štai drama atrodo kur kas sudėtingiau ir vertingiau. Tačiau pradėjęs statyti Johano Strausso „Šikšnosparnį“ suvokiau, kad komišką dalyką sukurti - o dar nebanaliai - kur kas sunkiau. Nors patirties jau turėjau po rudenį Kauno muzikiniame teatre pristatytos premjeros „Čigonų baronas“, - dalijosi mintimis G. Šeduikis.

„Šikšnosparnis“ didžiausioje šalies scenoje statomas po 32 metų pertraukos. Režisierius žada nenutolti nuo XIX amžiaus pabaigos, XX amžiaus pradžios atmosferos.

„Bet bandome pajudėti iš mirties taško, muziejinio, istorinio, naftalininio įvaizdžio. Tikrai nenoriu sulaužyti operetės grožio - tiesiog nupūsiu dulkes ir pažvelgsiu į ją šių dienų akimis“, - tikino kūrėjas.

Kad naftalino nebus nė kvapo, žada Gedimino pakviesta kostiumų kūrėja - dizainerė Agnė Kuzmickaitė.

Jis tikrai ja nesusižavėjo išvydęs jaunos kūrėjos ženklu tapusius drugelius. Gediminas apie juos net negirdėjo - jam labiau rūpėjo Agnės patirtis dirbant su teatro režisieriais.

Visgi drugeliai puoš ne vieną „Šikšnosparnio“ kostiumą. Juolab, kad pačiame kūrinyje yra drugelio motyvas - vienas pagrindinių veikėjų Gabrielis fon Aizenstainas karnavalo metu buvo persirengęs drugeliu.

Ar nebus gaila premjerai aukoti naujametinio vakaro? „Menininkams tokios šventės neegzistuoja. Darbas ir yra šventė. procesas alinantis, bet vaisiai saldūs“, - nenusimena režisierius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.