E. Vaitkevičė žvakę uždega ir pusryčiaudama

Gražiausios žiemos šventės asocijuojasi su kvapais: mandarinų, cinamoninių bandelių, eglės šakų, irisų, baltosios arbatos ir vanilės. Nereikia kepti torto, kad namie užuostum vanilę, migdolus ar cinamoną, purkšti kvepalų flakonėlio, kad nosį kutentų levanda, merkti eglės šakų į vazą, kad kambarį užlietų sakų nata. Yra kvapnios žvakės, kurių liepsna ne tik suteikia namams jaukumo, sudegina neigiamą energiją namuose, bet ir skleidžia pasirinktą, šokolado, medžio, gėlių ar kitokį, aromatą. Kaip atskisti kokybišką žvakę nuo prastos, kaip praktiškai panaudoti kvapnią žvakę grožiui lrytas.lt skaitytojams pasakoja artistė, kvepalų, kremų kūrėja Eglija Vaitkevičė.

Daugiau nuotraukų (1)

Genutė Žalienė

Dec 27, 2012, 10:02 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:04 AM

Žada sukurti savo kvapnią žvakę

E. Vaitkevičė namuose glaudžia 17 žvakių. Sukūrusi autorinius kvepalus, Eglija puoselėja mintį sukurti ir kvapnią žvakę. „Esu užsidegusi pagaminti natūralias žvakes su natūraliais aliejais, domiuosi jų gamyba. Be natūralių žvakių, būna ir ekologiškos - pačios aukščiausios kokybės natūralus vaškas yra kruopščiai atrinktas ir sertifikuotas. Tokių žvakių aš norėčiau pasigaminti. Bet tai yra didžiulis darbas“, - atsidūsta Eglija.

Eglija tiki, kad žvakių šviesa turi stebuklingų galių sukurti aplink save tam tikrą energiją.

“Vykdant apeigas neapsieinama be žvakių ugnies, smilkalų deginimo. Medituojant, meldžiantis, netgi spiritizmo seansuose pasitelkiama magiška šviesa. Manoma, kad žvakės, o ypač šventintos žvakės šviesa pritraukia angelus, geras energijas, artimas sielas, dvasias. Žvakė dega skirtingai: kartais ji šnypščia, kartais labai ramia ugnele mus džiugina, priklausomai kokios energijos mus supa ir kokią energiją skleidžiame patys. Ugnis yra gyva”, - tiki E. Vaitkevičė.

Kokybiškos natūralios žvakės vaškas naudojamas grožiui

Prekybos centruose galima įsigyti parafino (išgaunamo iš naftos) ir žvakių su cheminiais kvapais. Pati Eglija yra jautri cheminiams kvapams, ypač prastos kokybės, tad suka nosį kuo toliau nuo tokių paprastų, pigių žvakių. „Nepalyginamai sveikiau ir skaniau kvepia tikri eteriniai aliejai difuzoriuje, pavyzdžiui, šildomame natūralios kokoso žvakės“, - sako Eglija.

Natūralios žvakės gali būti pagamintos ne tik iš populiaraus kokoso vaško, bet iš kitų naudingų aliejų, kaip sviestmedžio mišinių ir užkvepintų natūraliais eteriniais aliejais: vanilės, pušų sakų, citrinos, greipfruto, rožės, cinamono, imbiero, kadagio, rozmarino.

Eglija tokias ištirpusias žvakes naudoja ir rankų, pėdų masažams, nes aliejai susigeria, atstoja parafino iš naftos voneles, populiarias grožio salonuose.

Grožio salone parafino vonelių paslauga kainuoja apie 25 litus.

Kokybiška žvakė – minkštesnė, dažniausiai stikliniame inde

„Geros žvakės būna stikliniame inde, nes jos minkštesnės, o jų lydymosi temperatūra žemesnė. Jų gražus dizainas ir įdomūs, gerai suderinti kvapų mišiniai“, - kaip atskirti kokybišką žvakę nuo prastos pataria Eglija.

Namuose E. Vaitkevičė glaudžia tik kokybiškas žvakes. Ji uždega jas prie pusryčių, pietų, vakarienės stalo, o jei nori sukurti romantišką nuotaiką, uždega ir ant grindų stiklinėse vazose esančias. Žvakės Eglijos namuose stovi ir ant židinio, ir pačiame židinyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.