Kaune surengtas tradicinis Kalėdų labdaros pokylis

Kaune tęsiama graži ir prasminga tradicija — antrąją Kalėdų dieną miesto Rotušėje rengti labdaros vakarą.Trečiadienį 23 kartą vykusio renginio, pavadinto „Gerumo sodai“, metu geraširdžiai kauniečiai aukojo sunkiai sergantiems bei negalią turintiems žmonėms.

Kauno rotušėje vyko tradicinis Kalėdų labdaros pokylis.<br>M. Patašius
Kauno rotušėje vyko tradicinis Kalėdų labdaros pokylis.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Dec 27, 2012, 12:42 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:57 AM

Surinktos lėšos bus skirtos trims gydymo ir realibitacijos įstaigoms: Kauno kurčiųjų reabilitacijos centrui, Kauno klinikinės ligoninės II  Vaikų ligų skyriui ir Kauno klinikų Endokrinologijos klinikos Cukrinio diabeto centrui.

Pinigus Kauno verslininkai ir fiziniai asmenys aukoti pradėjo dar gruodžio pradžioje. Iki Kalėdų buvo surinkta 82 tūkst. 750 litų. Rotušės Baltojoje salėje vykusio labdaros vakaro metu buvo surengtas Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko žmonos Jurgitos globojamas meno darbų aukcionas. Jį vedė aktoriai Ramūnas Šimukauskas ir Andrius Žiurauskas.

Vakaro svečiai galėjo įsigyti dailės, tekstilės, keramikos, floristikos darbų, aksesuarų, kuriuos mielaširdingai aukcionui padovanojo Kauno miesto menininkai. Juos pardavus buvo surinkta 12 tūkst. ir 210 litų.

Didžiausio dėmesio sulaukė dailininkės Miglės Kosinskaitės tapybos darbas „Uoga“ iš ciklo „Fokus marokus“. Už jį nepagailėta 2,4 tūkst. litų.

Pasibaigus aukcionui vakaro dalyviai dar kartą atvėrė pinigines ir paaukojo dar per 5 tūkst. litų . Iš viso pokylio metu buvo surinkta 17 tūkst. ir 250 litų. Tai – mažiausia labdaros vakare surinkta suma per pastaruosius penkerius metus. Tačiau bendra Kalėdiniam labdaros renginiui skirta suma siekė 100 tūkst. litų. Meras A.Kupčinskas tikisi, kad iki šių metų pabaigos labdaros idėją parems dar ne vienas kaunietis ir miesto įmonė, todėl suma turėtų gerokai išaugti.

Susirinkusieji į Kauno rotušę ne tik aukojo, bet ir klausėsi dainininkų Manto Jankavičiaus, Ievos Norkutės, trijų smuikininkių grupės „Electric Ladies“ bei neįgalaus jaunimo atliekamų kūrinių. Mažojoje Rotušės salėje buvo surengtos vaišės, po kurių vyko šokiai.

Pernai Kalėdiniame labdaros renginyje kauniečių paaukota suma siekė 121 tūkst. litų. Pinigai buvo skirti onkologinėmis ir sunkiomis retomis ligomis sergantiems vaikams, gydomiems Kauno klinikų Vaikų ligų klinikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.