Prieš sūnaus šypseną R. Paleičikaitei-Polujanskienei nublanksta visi vakarėliai ir egzotiškos kelionės (papildyta)

Prieš vaiko šypseną nublanksta ir linksmi vakarėliai, ir egzotiškos kelionės. Nors sūnaus gimimas pakeitė ne tik gyvenimo ritmą, bet ir įpročius, pernai susituokę verslininkai Renata Paleičikaitė-Polujanskienė (29 m.) ir Jurgis Polujanskas (32 m.) pirmagimį Marką Aurelijų vadina gražiausia šių metų dovana.

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė („Gyvenimo būdas”)

Dec 30, 2012, 1:49 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:51 AM

Kaip ir kasmet Kūčių vakarienės bendrovės „Lukoil Baltija” prezidento Ivano Paleičiko ir jo žmonos Birutės namuose Vilniuje susirinko visi trys vaikai.

Vyresnieji Renata ir Andrius atvyko su savo šeimomis. Kristina – dar netekėjusi.

Šios žiemos šventės buvo dar džiugesnės, nes garsi verslininkų Paleičikų šeima šįmet tapo gausesnė.

Prie šiaudais dengto ir balta linine staltiese apkloto stalo su 12 patiekalų sėdėjo ir naujas narys – penkių mėnesių anūkas Markas Aurelijus.

Kalėdų Senelio dovanomis džiaugėsi ir sūnaus Andriaus du vaikai.

Kūčių vakarą Paleičikų namuose ir vaikai, ir suaugusieji visada nekantrauja eiti kuo anksčiau miegoti, nes Kalėdų rytą trokšta anksti keltis.

Neretai visi sukrunta jau apie 5 valandą, nes smalsumas neleidžia miegoti.

Mat gražiausia šeimos tradicija – pirmą Kalėdų dieną po eglute ieškoti dovanų ir vėl pasijusti lyg vaikystėje.

Pirmąsias dovanas Kalėdų rytą gavo ir Markas Aurelijus.

Romos imperatoriaus vardu pavadintas kūdikis prieš mėnesį buvo pakrikštytas.

Religingoje šeimoje užaugusi Renata iš savo tėvų perėmė ne tik skiepytas krikščionių tikėjimo tiesas, bet ir verslo paslaptis.

Bet šiuo metu vyresnioji I.Paleičiko duktė, nekilnojamojo turto įmonės „Land Real” savininkė ir bendrovės „Spectator” rinkodaros vadovė, daugiausia laiko skiria pirmagimiui.

Motina Marką Aurelijų vadina sėkmingiausiu savo projektu.

– Kodėl vos gimusį kūdikį palyginote su verslo projektu? – paklausiau R.Paleičikaitės-Polujans- kienės.

– Galėčiau kalbėti ilgai ir nuobodžiai, tačiau tik moterys, turinčios vaikų, žino, kokį džiaugsmą jie teikia. Tai negali prilygti jokiam sėkmingam darbui ar ypatingai karjerai!

– Kaip kūdikio gimimas pakeitė jūsų gyvenimo ritmą?

– Iki vaiko gimimo galėjau tik įsivaizduoti, kokia bus mano kasdienybė. Bet dabar galiu drąsiai teigti, kad nuobodžiauti tikrai nėra kada.

Vaikelio gimimas pakeitė ne tik mano ritmą, bet ir įpročius. Motinystės „atostogų” metu (norėčiau pamatyti tą žmogų, kuris sugalvojo žodį atostogos) dirbu 24 valandas per parą ir septynias dienas per savaitę.

Norisi savo vaikeliui atiduoti viską, kas geriausia.

O kas gali būti geriau už mamos meilę ir rūpestį?

Tenka atsisakyti kai kurios veiklos, pavyzdžiui, vakarėlių, tolimos kelionės, tačiau dėl to visai neišgyvenu. Man dabar didžiausia laimė – kai matau besišypsantį vaikelį.

– Ką dar suteikė motinystė?

– Laimę, meilę ir didelę atsakomybę. Motinystė taip pat išmoko kantrybės. Kartais net stebiuosi, kiek jos turiu arba neturiu.

Tik tapusi mama labiau suvokiau laiko vertę, tai yra išmokau tikslingai panaudoti kiekvieną laisvą minutę – man smagu kad ir penkias minutes ištiesus kojas išgerti karštos arbatos ir tuo pasimėgauti.

Pirmais mėnesiais po vaiko gimimo arbatos išsivirdavau rytą, o išgerdavau tik vakare.

Palikus vyrus namuose, smagu nuvykti į kokį prekybos centrą nupirkti maisto. Kartais būna taip smagu ištrūkti iš namų, kad net pamirštu, ko išvažiavau į miestą.

Net žmonių šurmulys nevargina, o tik džiugina.

Sunku žodžiais nusakyti, ką reiškia būti mama. Pritarčiau vienos aktorės viešai pasakytai minčiai: motinystė – tai tas pat, kas jaustis nuolat įsimylėjusiai. Aš taip ir jaučiuosi.

– Iki vaiko gimimo gyvenote aktyviai – dirbote, treniravotės sporto klube, keliavote, lankėtės renginiuose. Ar sunku sulaužyti įpročius?

– Negalėčiau pasakyti, kad mūsų gyvenimas nėra aktyvus.

Sportuoju kiekvieną dieną nuo ryto iki vakaro ir dar net naktimis. Dar pusmetis, ir olimpinėms žaidynėms būsiu pasiruošusi.

Tačiau turiu pripažinti, kad anksčiau daug ką darydavome spontaniškai, o dabar tenka viską gerai suplanuoti ir suderinti su Marko dienotvarke.

Bet tuoj jis paaugs ir, manau, viską darysime drauge – keliausime, sportuosime, nueisime į renginius. Jau ir dabar stengiamės neužsisėdėti namuose – su sūnumi lankome baseiną ir jam tai labai patinka.

– Esate užsiminusi, kad tėvai jūsų pernelyg nelepino, buvo griežti, ragino mokytis ir pačiai siekti savo tikslų. Kaip auklėsite savo vaiką?

– Kai mus augino tėvai, pati efektyviausia priemonė buvo ant durų staktos kabantis diržas. Ir, nepatikėsite, ji puikiai veikė.

Nors, mano manymu, vaikus reikėtų auklėti pavyzdžiu, tai darė ir mano tėvai. Augau šeimoje, kuri labai rūpinosi savo vaikais ir stengėsi jiems duoti viską, kas geriausia.

Bet niekada mūsų per daug nelepino. Puikiai visi žinojome savo pareigas, atsakomybę.

Vaikas turi jaustis saugus ir reikalingas, kad užaugtų stipri asmenybė. Kaip mums pavyks auklėti sūnų, parodys laikas.

– Kiek jums svarbi karjera?

– Ji niekada nebus svarbiau už vaiką. Jei reikės dirbti, dirbsiu, bet jei mažylis reikalaus daugiau dėmesio, tikrai būsiu kuo ilgiau su juo.

Į darbą neskubu, tačiau turiu pripažinti, kad jo tikrai pasiilgstu. Galbūt labiau pasiilgstu žmonių, su kuriais tenka dirbti, ir nuolat kintančios aplinkos.

Tačiau dabar aš „atostogauju” ir tuo mėgaujuosi, nes šiuo metu man tikrai nepavyktų suderinti motinystės atostogų su darbu!

– Ar turite namuose pagalbininkų – auklę, namų tvarkytoją?

– Mano didžiausia pagalbininkė visais gyvenimo atvejais – mama, Marko močiutė. Taip pat labai daug pagalbos sulaukiu ir iš vyro.

– Kiek ketinate mėgautis motinystės atostogomis?

– Jei vyras nevarys į darbą, „atostogausiu” toliau. Metus tikrai pabūsiu namuose.

– Ar norėtumėte turėti daugiau vaikų?

– Žinoma, taip.

– Šiais laikais nemažai porų gyvena nesusituokusios. Ką jums reiškia santuoka, šeima?

– Santuoka – tai pasitikėjimas vienas kitu, pagarba, nebijojimas įsipareigoti ir saugumas.

O šeima – tai respublika, kurioje kuri savas taisykles už uždarų durų. Itin norisi saugumo jausmą suteikti vaikams.

Noriu, kad jie žinotų: kad ir kas nutiktų, jie visada bus laukiami, priimti, paguosti.

Mes abu su vyru turėjome stiprius gyvenimo užnugarius, kuriais galėjome pasitikėti.

Dabar tą patį mes norime suteikti ir savo vaikams.

Sausio 15 d. dainininkė Viktorija Mauručaitė (35 m.) ir jos sužadėtinis, naktinio klubo savininkas Artūras Butkevičius (45 m.) susilaukė dukters Angelos. Pora kartu augina ir V.Mauručaitės dukterį Gabrielę (18 m.).

Sausio 17 d. dirigento Modesto Pitrėno (38 m.) ir operos solistės Ievos Prudnikovaitės (29 m.) šeimoje gimė pirmagimė Veronika.

Sausio 26 d. krepšininkui Šarūnui Jasikevičiui (36 m.) draugė graikė Anna Douka (25 m.) pagimdė antrą vaiką – sūnų. Tėvai jam davė Šarūno vardą. Pora augina dvejų metų dukterį Ailą.

Vasario 3 d. dainininkas Alanas Chošnau (38 m.) tapo tėvu – jo žmona teisininkė Valda Rukštelytė (31 m.) pagimdė sūnų Augustą Alaną.

Vasario 23 d. buvusi televizijos žinių laidų vedėja Aurelija Razmarataitė (38 m.) su vyru verslininku Dariumi Žakaičiu (42 m.) susilaukė sūnaus Mariaus Tado. Jie augina 4 vaikus – Martyną Kazimierą (17 m.) ir Ievą Izabelę (11 m.) iš pirmosios D.Žakaičio santuokos ir du bendrus – trejų metų Karolę Oną ir pagranduką sūnų.

Kovo 3 d. bendrovės „Du broliai” bendraturtis Tomas Jankauskas (32 m.) ir buvęs modelis Gendra Mikalajūnaitė (28 m.) susilaukė antros dukters. Sužadėtiniai jai davė Smiltės vardą. Pora augina ir dvejų metų Leilą.

Kovo 4 d. dainininkas Viktoras Diawara (34 m.) ir jo žmona Živilė (32 m.) susilaukė antro vaiko – dukters Izabelės. Pora augina ir 3 metų sūnų Kiprą.

Birželio 7 d. kino teatro „Pasaka” įkūrėja Greta Akcijonaitė (33 m.) su vyru, vyninės „La Boheme” savininku Aidu Akcijonaičiu (35 m.) susilaukė antros atžalos – sūnaus Baltramiejaus. Mažylis turi netrukus trečiąjį gimtadienį švęsiantį brolį Kasparą.

Birželio 28 d. pirmosios atžalos susilaukė dainininkė Šorena Džaniašvili (23 m.) ir aktorius Audrius Bružas (33 m). Sutuoktiniams gimė sūnus Mykolas.

Liepos 21 d. pirmoji atžala gimė grupės „Skamp” nariui Viliui Alesiui (34 m.). Jo žmona aktorė Eglė Driukaitė (33 m.) pagimdė dukterį Emiliją.

Liepos 24 d. „Lietuvos ryto” krepšinio klubo žaidėjas Vilmantas Dilys (25 m.) su žmona, grupės „Kitokios” atlikėja Guoste Abeciūnaite-Diliene (24 m.) susilaukė sūnaus Kipro. Pora ir susituokė šįmet – sausio 28-ąją.

Rugpjūčio 23 d. šokėjui Adomui Norkūnui (23 m.) ir buvusiai šokių projekto komisijos narei, pedagogei, aktorei Ievai Norkūnienei (33 m.), susituokusiems šių metų sausio 31-ąją, gimė duktė Adija.

Rugpjūčio 31 d. dizaineris Aleksandras Pogrebnojus (44 m.) ir manekenė Monika Račiūnaitė (23 m.), susituokę šių metų gegužės 26 dieną, susilaukė pirmagimio Mykolo.

Spalio 26 d. bendrovės „Du broliai” bendraturtis Andrius Jankauskas (36 m.) ir jo žmona Vaiva Kunstmonaitė-Jankauskienė (26 m.) susilaukė antros dukters. Jai tėvai davė Marijos vardą. Pora augina ir dvejų metų Evą.

Lapkričio 10 d. dainininkė Nijolė Pareigytė (28 m.) ir jos sutuoktinis verslininkas Rimvydas Rukaitis (29 m.) tapo tėvais – sūpuoja dukterį Patriciją. Pora susituokė šių metų spalio 16-ąją.

Lapkričio 4 d. vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė (39 m.) pagimdė dvynes. Su vyru Norbertu ji augina dar dvi dukras.

Gruodžio 3-iąją verslininkas Ernestas Butrimas (41 m.) susilaukė antros atžalos – sužadėtinė Jurgita Alsytė (31 m.) pagimdė sūnų. Tėvai dar neapsisprendė, kokį vardą iš trijų variantų suteiks naujagimiui. Pora augina ir trejų metų dukterį Ievą.

Šiais metais nemažai garsių šeimų susilaukė atžalų. Pirmagimis, antras vaikas ar dvyniai – tėvystė visoms poroms suteikė didelį džiaugsmą. Tėvams šįmet gimusios atžalos prilygsta brangiausioms 2012-ųjų dovanoms. O kai kurios poros šįmet spėjo ir susituokti, ir susilaukti kūdikio, todėl šie metai jiems buvo dukart laimingesni.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.