„TV antena“ išrinko 2012 metų didžiausius kuriozus, skandalus ir laimėjimus

2012-ieji televizijoms buvo kupini kuriozų, skandalų ir nesusipratimų. „TV antena“ siūlo dar kartą dirstelėti į kai kuriuos įvykius, kuriuos ilgam įsiminė laidų vedėjai, dalyviai ir žiūrovai.

Daugiau nuotraukų (1)

("TV antena")

Jan 2, 2013, 2:03 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:40 AM

METŲ PAKASYNOS. 2012-ieji — analoginės antžeminės televizijos mirties metai. Tačiau daugelis žiūrovų, investavusių į skaitmeninės televizijos priedėlius ir antenas, pasijuto apgauti — vaizdas ir garsas vis tiek nekokybiški. O kai kam net suprastėjo.

METŲ POETAS. Vladimiras Romanovas. 64 metų bankininkas, LRT televizijos laidoje „Dienos tema“ paklaustas apie savo įkurtos Žmonių partijos programą, ėmė deklamuoti eiles, smerkiančias „Lietuvą valdantį iškrypėlį“. Laidos vedėjas Vytautas Kvietkauskas bergždžiai bandė pateikti klausimus — įkvėpimo pagautas studijos svečias nekreipė į jį dėmesio. „Uoj, bl...“ — riebiu rusišku keiksmažodžiu eilėraštį baigė bankininkas.

METŲ KURORTAS. Panevėžio pataisos namai. Atpalaiduojamieji masažai, nuostabūs aromatai, rami muzika, rožių žiedlapiai, balti rankšluosčiai — tokiais malonumais mėgavosi čia kalinčios moterys, dalyvavusios TV3 konkurse „Chorų karai“. Pagal taisykles iš projekto iškritusiam kolektyvui buvo dovanojamos SPA procedūros. Kadangi konkursą palikusios kalinės negalėjo atvykti į poilsio centrą, jo specialistai savo paslaugas teikė už grotų.

METŲ TRAUMA. Alfredas Bumblauskas. Istorikas savo namuose užlipęs ant taburetės rausėsi knygų spintoje ir nugriuvęs patyrė sunkią kelio traumą. Prireikė sudėtingos operacijos. Vilniaus universitetinės ligoninės palatoje profesorius ne tik įrašinėjo pranešimus mokslinei konferencijai, bet ir šventė 55-ąjį gimtadienį — su aplankyti atėjusiais kolegomis kėlė šampano taures.

METŲ KIRTIS. Rūta Janutienė (47 m.). Jos laidos apie komunistinę prezidentės Dalios Grybauskaitės praeitį TV3 neišdrįso parodyti, o netrukus ir pačią žurnalistę išspyrė lauk. Televizijos užkulisiuose juokaujama, kad R. Janutienę nukirsdino LNK „Dviračio šou“ budelis, be gailesčio šniojantis galvas visiems, kurie neįtinka šalies vadovei.

METŲ KIRTIS II. Panevėžio pataisos namų direktorius Edvardas Norvaišas. 36 metų pareigūnas nukentėjo dėl dalyvavimo TV3 konkurse „Kviečiu šokti“. Tuometis teisingumo ministras Remigijus Šimašius dėl netinkamo elgesio ir pareigūno vardo žeminimo skyrė R. Norvaišui tarnybinę nuobaudą — pastabą. Laidoje E. Norvaišas vaidino kalėjimo viršininką, o šokėja — dryžuotais drabužiais vilkinčią kalinę. Viršininkas pažadėjo išleisti merginą, jei ši sutiks su juo šokti.

METŲ PERBĖGĖLIS. Algis Ramanauskas (42 m.). Žinia, kad šis aštrialiežuvis palieka LNK ir pereina į TV3, rudenį prilygo bombos sprogimui. „Susidarė susiklosčiusių aplinkybių kritinė masė“, — „TV antenos“ paklaustas, kodėl palieka LNK, diplomatiškai atsakė jis.

METŲ PERBĖGĖLĖ. Edita Daniūtė (33 m.). TV3 konkurso „Šok su manimi“ vertinimo komisijos narė perbėgo į analogišką LNK projektą „Kviečiu šokti. Pažadinta aistra“. „Pavargau nuo nuolatinių Jurijaus Smorigino pykčio priepuolių, — permainų priežastis paaiškino šokėja. — Buvau patekusi į nepavydėtiną situaciją. Kai atsikertu negražiai su manimi kalbančiam žmogui, atrodau šiurkšti, kai nutyliu — kvaila višta.“

METŲ SUGRĮŽIMAS. Arūnas Valinskas (46 m.) ir Renata Mikailionytė (37 m.) BTV atgaivino viktoriną „TAIP. NE“, kuri buvo rengiama prieš 20 metų. „Po kelerių metų, praleistų Seime, galiu paaiškinti, kuo skiriasi politika nuo pramogų verslo. Politika ir yra pramogų verslas, o pramogų pasaulis — tik šou“, — juokėsi A. Valinskas.

METŲ KEIKSMAŽODIS. Egidijus Dragūnas. Apdovanojimų ceremonijoje M.A.M.A., kurią tiesiogiai transliavo TV3, atsiimdamas Metų grupės apdovanojimą 36 metų atlikėjas išrėžė: „Juozas Statkevičius (Dizaineris tuo metu stovėjo scenoje. — Red.) sako — bl..., na..., jie su stilium nedraugauja. Aš girdėjau. Bet mes draugaujam su savo gerbėjais!“

METŲ KEIKSMAŽODIS II. TV3 rinkodaros ir viešųjų ryšių direktorė Rima Olberkytė-Stankus, sužinojusi, kad per „Išsipildymo akcijos“ paramos koncertą LNK rodys populiarų veiksmo filmą „2012“, pratrūko. „Bl... (atsiprašau), kaip užp... (atsiprašau) konkurentai, kurie stipriausią savo metų filmą būtinai uždeda ant paramos projekto vaikams“, — socialiniame tinkle „Facebook“ apmaudą dėl prarastų žiūrovų liejo viena TV3 vadovių.

METŲ PAMOKA. Kai penkiolikmetė plaukikė Rūta Meilutytė triumfavo Londono olimpiadoje, TV kanalo „Eurosport“ transliacijos rusų kalba vedėjas tardamas jos pavardę, atrodė, nusilauš liežuvį. „Nugalėjo Rūta Meitytė... Mutytė... Atsiprašau — Mytė.“ Pagaliau pačežinęs savo užrašus išpyškino: „Pirmoji atplaukė ir Europos rekordą pagerino lietuvė Milytė!“

METŲ PAMOKA II. „Lietuvos ryto“ TV laidos „Vasara su Asta“ kūrėjai privertė miesto vadovus peržiūrėti absurdiškas taisykles, pagal kurias norint filmuoti viešojoje vietoje reikia gauti leidimą. Tokio leidimo neturintiems laidos kūrėjams buvo skirta 30 litų bauda už tai, kad jie šalia savivaldybės pastato kalbino grupės ŽAS narį Liną Zarecką-Chorą. Tačiau teismas šį sprendimą panaikino. Baudą skyrę valdininkai bandė įrodyti, kad laida — komercinis projektas, kuriam rengti esą būtinas leidimas.

METŲ ĮVERTINIMAS. Jogaila Morkūnas šiuo metu yra vienintelis TV laidų vedėjas Lietuvoje, su žiūrovais besisveikinantis iš savo namų valgomojo (tokios prabangos dar buvo nusipelniusi BTV laidos „Skanus pokalbis“ vedėja Nomeda Marčėnaitė). „Kadangi esu TV veteranas, pati televizija pas mane atvyksta, — juokėsi 39 m. J. Morkūnas. — Kitais metais švęsiu savo darbo ekrane 25-metį. 1988-aisiais debiutavau LTV laidoje „Pusvalandis po pamokų“.“

METŲ HEROJUS. Lietuvos mafijos tėvas 73 m. Vidas Antonovas, kurį iš užmaršties ištraukė režisierius Maratas Sargsyanas, sukūręs dokumentinį filmą „Tėvas“. Kadaise V. Antonovo reketuojamiems verslininkams siaubą kėlė vien jo pavardė. Dabar garsiausias praėjusio amžiaus Lietuvos nusikaltėlis su žmona ir būriu vaikų gyvena skurdžioje sodyboje Šiaulių rajone.

METŲ TYRIMAS. TV seriale „Puaro“ manieringąjį seklį Erkiulį Puaro vaidinantis britas Davidas Suchet (66 m.) ėmė domėtis savo kilme ir išsiaiškino, kad jo šaknys — Lietuvoje. Aktoriaus proseneliai gyveno Tryškiuose (dabar — Telšių r.). „Kai per „Viasat History“ pamačiau, kad aktorius vaikšto vos ne po mano gimtąsias vietas, iš nuostabos net šaukštas iškrito“, — sakė istorikas A. Bumblauskas.

METŲ ĮSIKŪNIJIMAS. Švedų vaidybiniame filme „Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo“ lietuvių aktoriai įkūnijo du Sovietų Sąjungos vadovus. Algirdas Paulavičius (69 m.) vaidino vieną kruviniausių diktatorių Josifą Staliną, o Sigitas Račkys (59 m.) — reformuotoją Michailą Gorbačiovą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.