Garsenybių vestuvės tolimoje šalyje: bėgimas nuo dėmesio ar mados reikalas?

Kad atostogos tolimoje šalyje būtų prasmingesnės, verta ten ir susituokti. Atrodo, tokį tikslą vykdami mėnesiui į Tailandą turėjo muzikos ir televizijos prodiuseris Egmontas Bžeskas (39 m.) bei jo mylimoji Reda Gikytė (31 m.). Tajų šalyje susituokusi pora savo santykius gruodžio 21 dieną įteisino ir Lietuvoje. Ar vestuvės svetur – tik pramogų pasaulio atstovų žaidimas?

Egmontas Bžeskas ir Reda Gikytė.<br>Asmeninis archyvas
Egmontas Bžeskas ir Reda Gikytė.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė ("Gyvenimo būdas")

2013-01-06 16:36, atnaujinta 2018-03-14 00:01

Artėdamas prie keturiasdešimtmečio E.Bžeskas pirmąkart vedė. Vėlyvos vedybos pramogų pasaulyje – reta išimtis.

Kodėl ilgai viengungis buvęs pramogų pasaulio ryklys nenorėjo savo vestuvių iškelti Lietuvoje?

Vakarėliu liūtu vadintas E.Bžeskas, matyt, pavargo nuo šurmulio ir fotografų dėmesio. Tad vyras susituokti su išrinktąja nutarė slapta, toli nuo tėvynės.

Anksčiau su daugeliu pramogų pasaulio merginų poruojamam prodiuseriui, 2011-ųjų pradžioje susipažinusiam su buvusia šokėjo Andriaus Kandelio žmona Reda Gikyte-Kandeliene, meilė tąkart trenkė lyg žaibas.

„Atrodo, kad ji perėjo į mane, susiliejome į viena. Tuomet supratau, kad Reda – mano žmogus”, – po septynių mėnesių draugystės pasipiršęs mylimajai tvirtino Egmontas.

Jau po piršlybų juodu kūrė kuklių vestuvių scenarijų.

Sužadėtiniai užsiminė, kad jiems nereikia nei dizainerių apdarų, nei pompastikos.

„Cirko aš jau nenoriu, pakaks”, – prieš iškilmingas tuoktuves buvo nusiteikęs E.Bžeskas.

2009 metų vasaros pabaigoje tekėdama už sportinių šokių šokėjo A.Kandelio rinkodaros specialistė R.Gikytė džiaugėsi vieša didele ceremonija. Bet po aštuonių mėnesių sutuoktiniai pasuko į skirtingas puses.

Nors oficialios R.Gikytės ir A.Kandelio skyrybos įvyko 2011 metų gegužę, neilgai sutuoktinės statusu pasidžiaugusi moteris pripažino, kad kai apie vestuves skelbiesi visam pasauliui, laimė trunka labai trumpai.

Triukšminga, bet trumpalaikė Kandelių santuoka netgi buvo vadinama reklamos triuku. Tad R.Gikytė savo vestuvių su E.Bžesku nebenorėjo paversti pigia reklama.

Prodiuseris Tailande lankėsi nebe pirmą sykį, nes jį iškart sužavėjo tolima ir egzotiška šalis. Todėl daugelio draugų nenustebino, kad E.Bžeskas tuoktuvių ceremonijai pasirinko Tailandą.

2012-ųjų gruodžio 8-ąją toli nuo Lietuvos susituokę Egmontas ir Reda Kalėdas ir Naujuosius sutiko tėvynėje.

Po slaptų vestuvių jie grįžo į bendrus namus netoli Vilniaus. Erdviame name porą pasitiko Džeko Raselo terjerų veislės kalytė Diva, kuria juodu rūpinasi lyg šeimos nare.

Augintinis šeimininkus išmokė kantrybės ir atsakomybės. Tačiau mylimieji vis dažniau pasvajoja ir apie vaikus.

Kodėl garsios poros tuokiasi ne gimtinėje?

Žinomos lietuvių poros, trokštančios susituokti slapta, vestuves kelia ne tėvynėje, o egzotiškuose kraštuose.

Neretai slapukai jaunavedžiai iki ceremonijos slepia ir vestuvių vietą, ir datą, bet po to neva buvusios slaptos šventės nuotraukos papuošia lietuviškus leidinius.

Daugeliui garsių porų slaptos vestuvės užsienyje – nebe pirmos. Todėl tuokdamiesi antrą ar trečią kartą garsūs žmonės nebenori tradicinių vestuvių ir kuria kitokią šventę, kuri dovanotų dar nepatirtų įspūdžių. Tad pastaruoju metu netgi tapo madinga tuoktis nebe Lietuvoje.

Modelis ir buvusi televizijos laidų vedėja Jurgita Tvarijonaitė (36 m.) praėjusių metų lapkričio 25-ąją ištarė „taip” ilgamečiam sužadėtiniui verslininkui Edgarui Vaškevičiui (40 m.). Daugiau nei dešimtmetį kartu gyvenanti ir trejų metų sūnų Tomą Juozapą auginanti pora vestuvių puotai pasirinko Ispanijai priklausančią Tenerifės salą.

Pasveikinti jaunavedžių į Tenerifę iš Lietuvos skrido pilnas lėktuvas svečių. Poros draugai patys turėjo pasirūpinti lėktuvo bilietais ir nakvyne viešbučiuose. Nuotaka iš anksto susitvarkė visus dokumentus ir prasitarė, kad gauti leidimą tuoktis užsienyje užtruko nemažai laiko.

Golfo klube netoli San Diego (JAV) 2012 metų kovo 10-ąją susituokė garsus krepšininkas Šarūnas Marčiulionis (48 m.) ir septyniolika metų jaunesnė jo išrinktoji Laura Mikelionytė.

Š.Marčiulionis žiemą dažniausiai leidžia Amerikoje. NBA krepšinio lygoje 1989–1996 metais žaidęs lietuvis už Atlanto turi daug garbaus amžiaus draugų, kurie nebūtų galėję atvykti į Lietuvą, todėl iškeldamas vestuves JAV pagerbė juos.

Kukliose iškilmėse dalyvavo keletas draugų iš Lietuvos. Buvusiam sportininkui, dabar verslininkui ši santuoka – antroji, o dabartinei žmonai – pirma.

Po vestuvių Laura pasirinko Marčiulionis pavardę.

Keliaudami po JAV 2010 metų vasarą aktorius Džiugas Siaurusaitis (41 m.) su septyneriais metais jaunesne aktore Lina Rastokaite susituokė Las Vegase. Kelionė, kaip ir poros vestuvės, buvo suplanuota iš anksto.

Tačiau apie tai, kad juodu ketina tuoktis už Atlanto, nežinojo nei draugai, nei tėvai.

Atskridę į JAV pramogų sostine vadinama Las Vegasą aktoriai nuskubėjo į metrikacijos biurą, kur susitvarkė dokumentus, gavo leidimą tuoktis. Ceremonija vyko kitą vakarą.

„Pūstos suknelės ir juodo kostiumo su varlyte neturėjome, bet buvome pasipuošę”, – po slaptų vedybų grįžęs į Lietuvą pasakojo šmaikštusis televizijos laidų vedėjas Dž.Siaurusaitis. Jam ši santuoka – antroji, Linai – pirmoji.

Vienas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerių Valdemaras Chomičius (53 m.) liepos viduryje po olimpinės atrankos turnyro Venesueloje vyko į JAV, kur vedė savo mylimąją Agnę.

Su šviesiaplauke, gerokai jaunesne moterimi buvęs krepšininkas artimai bendravo kelerius metus, tačiau su pirmąja žmona Diana oficialiai išsiskyrė tik 2012-ųjų kovą.

1988 metų olimpinis čempionas V.Chomičius prieš Londono olimpiadą su išrinktąja susituokė Las Vegase.

Bahamų salose (JAV) ant Atlanto vandenyno kranto 2008-ųjų liepos 29-ąją susituokė klaipėdietis verslininkas Antanas Bosas (57 m.) ir penkiolika metų jaunesnė jo išrinktoji Daina Randers.

Kadangi abu tuokėsi nebe pirmą kartą, norėjo uždaresnės šventės. Abiem šios vedybos – trečios. Po vestuvių sutuoktinė pasirinko Bosas pavardę.

Iškilminga vestuvių ceremonija vyko sostinės Nasau penkių žvaigždučių viešbučio „Sandals Royal Bahamian” teritorijos paplūdimyje. Iškilmių vieta buvo papuošta lelijomis, o šventinei vakarienei buvo patiekta žuvų patiekalų.

Poros vestuvių liudininkais tapo viešbučio darbuotojai. Ceremonija buvo paprasta – mylimieji pasikeitė baltojo aukso žiedais, pasirašė dokumentus ir karštai pasibučiavo.

Po jungtuvių pora fotografavosi ant vandenyno kranto.

Kaimanų salose, skalaujamose Karibų jūros, 2010 metų kovo 18-ąją susituokė buvusi televizijos laidų vedėja, vienos įmonės vadovė Greta Šapkaitė (29 m.) ir verslininkas Linas Valuckas (45 m.). Vedybų ceremonijos detales pora derino iš anksto. Iš Vilniaus jie vežėsi pažymą, liudijančią, kad nėra susituokę, neturi vaikų.

Į Didžiajai Britanijai priklausantį salyną mylimieji keliavo iš Londono.

Tad Londone Greta nusipirko nuotakos suknelę, o vestuvinius žiedus pora rinkosi deimantais garsėjančiuose Kaimanuose.

Civilinės santuokos registravimo apeigos vyko salyno sostinės Džordž Tauno viešbučio sode, o liudininkais tapo iškilmes rengę vietos gyventojai.

Verslininkas Giedrius Klimkevičius ir buvusi muzikinės laidos vedėja Greta Jansonaitė prieš 7 metus keliaudami po Kubą spontaniškai susituokė šioje šalyje.

Lietuvių jungtuvių liudininkais 2006-ųjų sausio 22-ąją Gibaros miesto bažnyčioje tapo kanadiečių pora, su kuria Greta ir Giedrius išvakarėse atsitiktinai susipažino bare gerdami mochitą.

Grįžusius iš kelionės draugai juos dar oro uoste pasitiko su putojančiu vynu, o tėvai namie sutiko pagal lietuvišką paprotį – su duona ir druska.

Tačiau jau sykį nesėkmingai vedęs G.Klimkevičius (45 m.) ir netekėjusi G.Jansonaitė (37 m.) neskubėjo įteisinti savo santuokos Lietuvoje, o po kiek laiko juodu pasuko skirtingais keliais. Iš šių santykių jiems gimė du sūnūs.

2010 metų liepos 24 dieną G.Jansonaitė pagaliau iš tikrųjų atšoko savo vestuves – oficialiai ištekėjo už penkeriais metais jaunesnio teisininko Andriaus Vitkevičiaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.