M. Rainys apie pergalę šokių projekte: „Nebuvome nei geriausi, nei prasčiausi. Bet laimėjimo – verti“

„Niekas netikėjo mūsų sėkme“, – po didžiojo „Šok su manimi“ finalo kalbėjo jo nugalėtojai Mindaugas Rainys ir Milana Jašinskytė-Pankevičienė. Vos dviem tūkstančiais balsų paskutinę minutę aplenkę projekto lyderius Joną Nainį-Jovanį ir jo partnerę Justiną Žemaitytę po paskelbtų galutinių rezultatų net nesuprato, kad projekto auksas atiteko būtent jiems.

"Kai prieš pusmetį mūsų klausė, kas laimės šou, vienintelė Milana pasakė, kad mes. Išsipildė mano svajonė – mes tapome čempionų pora", - kalbėjo Mindaugas.<br>J. Stacevičius
"Kai prieš pusmetį mūsų klausė, kas laimės šou, vienintelė Milana pasakė, kad mes. Išsipildė mano svajonė – mes tapome čempionų pora", - kalbėjo Mindaugas.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Jan 6, 2013, 9:33 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:57 PM

– Iki pat paskutinės akimirkos buvo neaišku, kas laimės: jūsų pora ar Jonas ir Justina. Iš jūsų reakcijos buvo galima spręsti, kad paskelbus laimėtojus nelabai supratote, kas įvyko.

Mindaugas: Mes jau buvome nusiteikę sveikinti Joną ir Justiną. Kai jie viduryje laidos balsais mus aplenkė, supratome, kad laimės jie. Nusiteikėme spausti rankas, todėl kai balsavimo lentelėje pamatėme savo vardus, kelias sekundes nelabai supratome, kas įvyko.

Milana: Viskas taip netikėta... dar net nėra apėmusi euforija.

Mindaugas: Kai prieš pusmetį mūsų klausė, kas laimės šou, tuomet vienintelė Milana pasakė, kad mes. Išsipildė mano svajonė – tapome čempionų pora.

– Milana, ar tai reiškia, kad tikėjote poros pergale?

Milana: Nuo pat pradžių tikėjau savo partneriu. (Šypsosi.)

– Po įtemptos kovos vis dėlto sulaukėte daugiausia žiūrovų simpatijų ir surinkote didžiausią kiekį balsų. Kaip manote, kur buvo jūsų pranašumas ir kas jums padėjo laimėti?

Mindaugas: Niekada nedarėme to, ko nenorime. Nevaidinome ir buvome nuoširdūs – galbūt todėl mus lydėjo sėkmė. Labai džiaugiuosi, kad mus palaikiusių skaičius išsaugo nuo 3 iki 70 tūkst. Pergalės siekėme sunkiai ir skausmingai, tačiau galiausiai mums pavyko. Ačiū visiems.

– Sužinoję galutinius balsavimo rezultatus Jono ir Justinos gerbėjai šnabždėjosi, kad laimėjote nesąžiningai. Neva jums padėjo tai, jog dirbate televizijoje, kuri organizavo visą šį šou. Ką galėtumėte jiems atsakyti?

Mindaugas: Tiek reklamos, kiek turėjo Jovanis, neturėjo nei viena projekto pora. Rezultatą lėmė žiūrovai ir jis nebuvo didelis. Man nesmagu, kad taip šnekama, todėl manau, kad tai tiesiog gerbėjų kartėlis. Suprantu, juk niekas nenori pralaimėti.

– Bet, pripažinkite, jautėte TV3 palaikymą savo poros atžvilgiu?

Mindaugas: Keisčiausia yra tai, kad niekas netikėjo mano sėkme. Palaikė, tačiau netikėjo. Net patys artimiausi žmonės nedrįso prognozuoti pergalės. Kolegos mane pirmą kartą pagyrė tik tuomet, kai patekome į finalą.

Milana: Mes viską pasiekėme savo darbu.

– Jums atiteko 10 tūkst. eurų piniginis prizas. Ar jau nusprendėte, ką su jais veiksite?

Milana: Ketinu mokytis šokio meno ir skirti pinigus studijoms Londone. Turiu šeimą, auginu dukrytę, todėl planuoju studijuoti nuotoliniu būdu. Jei viskas sėkmingai pasiseks, įgysiu šokio mokytojos specialybę.

Mindaugas: Aš kol kas dar nespėjau apie tai pagalvoti. Konkrečių tikslų neturiu, todėl pirmiausia noriu pailsėti.

– Milana, minėjote suskaičiavusi, jog drauge su Mindaugu kartu praleidote 953 valandas. Tai – beveik 40 parų. Kaip į tai reagavo jūsų artimieji?

Milana: Mes dirbome. Labai daug dirbome ir jie tai suprato. Mylėjome kiekvieną šokį, kuriam ruošėmės, įdėjome į tai savo širdis, daug darbo ir pastangų. Sunku smerkti žmones ir trukdyti jiems, kai matai, jog jie stengiasi ir tiki tuo, ką daro.

Mindaugas: Esame jiems labai daug skolingi. Ir tariame didelį „ačiū“.

– Per pastaruosius mėnesius pripratote prie intensyvaus grafiko: treniruotės du kartus per dieną, nuolatinis lėkimas, nervai. Kai pavyks visa tai pamiršti? Ką veiksite artimiausiomis dienomis?

Mindaugas: Dabar labiau už viską noriu gerai išsimiegoti, skaniai pavalgyti ir nieko neveikti. Kai suprasiu, kas įvyko, tuomet ir galvosiu.

Milana: Pasibaigus projektui noriu daugiau laiko praleisti su dukryte, o vėliau – kibsiu į įprastinius darbus.

– Pasibaigus šokių projektui, dalyviai dažnai taip pripranta prie šokių, kad ir toliau neketina sustoti. Ar jūs dar šoksite?

Mindaugas: Viskam padarysiu ilgą pauzę. Jeigu sugalvosiu tikslą, kodėl turiu šokti – šoksiu. Kol kas sunku įsivaizduoti, kad savo malonumui eisiu šokti toliau. Tai atima daug laiko ir sveikatos. Tačiau yra šokių žingsnių, kuriuos dar norėčiau patobulinti. (Juokiasi.)

– Užsiminėte apie tikslus. Kokie jie buvo einant į šį projektą?

Mindaugas: Visuomet viską darėme ir svajojome palaipsniui. Pirmiausia – nenorėjome iškristi pirmi. Vėliau siekėme parodyti žiūrovams šokius, kuriuos išmokome dar vasarą. Tuomet atėjo ir spalis, lapkritis... Galiausiai pagalvojome, kaip būtų gerai neiškristi iki Kalėdų. Pasiekę finalą nusprendėme, kad bus taip, kaip bus. Niekada nebuvome lyderiai, tačiau nebuvome ir prasčiausi, laikėmės lentelės viduryje, todėl pergalė – buvo gana netikėta.

Milana: Mums vieta nebuvo tikslas – norėjome spėti parodyti tai, ką sugebame geriausiai. Jaudulys ir adrenalinas darė savo, bet stengėmės kiek galėdami.

– Apibūdinkite vienas kitą keliais žodžiais. Kas jus labiausiai vienas kitame žavėjo?

Milana: Mindaugas ekspresyvus, lojalus, jis daug ir sunkiai dirbo. Apskritai manau, kad jis labai geras ir nuoširdus žmogus.

Mindaugas: Kartais stebiuosi, kaip Milanai užteko kantrybės dirbti su manimi. (Juokiasi.) Ji – puiki mokytoja ir supratinga moteris.

– Ko jus išmokė ir ką asmeniškai davė dalyvavimas projekte?

Mindaugas: Išmokau gyventi beprotiškai greitu tempu. (Juokiasi.) Per tą pusmetį buvau gerokai atitrūkęs nuo realybės ir gyvenau vien šokiais. Milana mane išmokė kantrybės, taip pat padėjo atskleisti aktorinį meistriškumą, kurį, greičiausiai, visuomet turėjau, tačiau laikiau užspaudęs savyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.