Seimo narys B. Juodka per savo jubiliejų nelauks sveikintojų

Benediktui Juodkai sausio 13-oji - ne tik Laisvės gynėjų diena. Tai - ir jo gimtadienis. Šiais metais Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas, buvęs Vilniaus Universiteto rektoriumi, garsus chemikas minės septyniasdešimtmetį. Garbaus jubiliejaus sulaukęs politikas, išgirdęs sveikinimus, nelabai nudžiunga. „Nemėgstu pompastikos“, - sakė jis ir pripažino prieš dešimtį metų netgi slapstęsis nuo sveikintojų.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė

Jan 11, 2013, 8:35 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:49 PM

Fakto, kad jo gimtadienis sutampa su Lietuvai labai svarbia istorine data, B. Juodka taip pat nesureikšmino. „Taip jau išėjo“, - sakė jis.

 1991 metų sausį per savo gimtadienį, kuomet Lietuvoje vyko tragiškieji įvykiai, B. Juodka buvo ne Lietuvoje: „Ir anuomet nešvenčiau gimtadienio, nes aš nuo sausio pirmos pusę metų dirbau Vokietijoje, vėžio tyrimų centre“.

„Apskritai aš nemėgstu visų tų gimtadienių, - nenoriai apie šią temą kalbėjo pernai rudenį į Seimą išrinktas socialdemokratas. - Visą gyvenimą dirbdamas Universitete, tiek prisižiūrėjau tų šou. Yra mėgėjų, kurie iš to padaro visą spektaklį. Mane tik ima juokas“.

Gimtadienių ir šou B. Juodka sakė nemėgęs net ir jaunystėje, studijų metais: „Kai šeima, sūnus ateina – tai kitas dalykas, - sako jis. - O visi tie spektakliai viešojoje erdvėje man nepriimtini. Ten daug veidmainystės, padlaižiavimo. Matosi dirbtinumas – kam to reikia?“

Buvęs Vilniaus Universiteto rektorius prisipažino žinantis gudrybę, kaip atsikratyti nepageidaujamų sveikintojų – kai jam skambina norėdami atvykti sveikinti, sako, kad tą dieną nebus Vilniuje.

Prieš 10 metų, kai sukako 60 metų, vengdamas sveikintojų B. Juodka tiesiog išvažiavo iš Vilniaus.

Politikas turi vilčių pirmadienį Seime nesulaukti kolegų sveikinimų. „Nežinau, jie neturėtų to daryti, jeigu turėtų proto“, - sakė pašnekovas. Pabėgti tą dieną iš Seimo jis neplanuoja, nes negali mesti darbų.

„Stengsiuosi išvengti“, - paklaustas, kaip bendraus su sveikintojais atsakė B. Juodka, bet neatskleidė, kaip.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.