Garsių tėvų mažieji talentai žengia į didžiąją sceną

Scenoje ar kine vaidinantys vaikai nepalieka abejingų žiūrovų. O juk prieš publiką net patyrusiems aktoriams dreba kinkos. Bet moksleiviai Nojus Žalys (10 m.), Evita Malaškevičiūtė (15 m.) ir Izabelė Vasarė Bodrije (9 m.) jau moka tramdyti scenos baimę.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė ("Stilius")

Jan 12, 2013, 9:26 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:03 PM

Operos dainininkės Asmik Grigorian (31 m.) sūnų Nojų neseniai buvo galima išvysti operos „Oneginas” scenoje.

„Onegino” režisierė Dalia Ibelhauptaitė norėjo scenoje suburti tris kartas, todėl operoje pasirodė A.Grigorian, jos motina Irena Milkevičiūtė ir sūnus Nojus.

„Jaučiau, kad tai gyva mūsų istorija, momentas, kurį prisiminsime ir po daugelio metų”, – sakė D.Ibelhauptaitė.

Operoje Nojus yra Tatjanos (ją vaidino A.Grigorian) auklės (I. Milkevičiūtė) anūkas. Kaip gyvenime – taip ir scenoje.

Negana to, kad Nojus vaidino scenoje, jam teko atlikti dar vieną iš pažiūros nesudėtingą, bet kai kam – siaubingą užduotį. Režisierė sumanė, kad kuris nors solistas prieš premjerą praneštų žiūrovams, jog šie išjungtų mobiliuosius telefonus ir nefotografuotų.

„Nemoku nupasakoti, kaip jaudinausi, – juk salėje tūkstantis žiūrovų. Bet Nojus elgėsi ramiai. Jis talentingas, žavus ir energingas – viską puikiai pasakė ir sulaukė plojimų audros”, – džiaugėsi režisierė.

Berniukas, kol vyko repeticijos, užkulisiuose rasdavo kuo užsiimti, mielai visiems padėdavo. Jis būdavo ne su motina ir močiute, o su solistais vyrais jų kambaryje ir su visais rasdavo bendrą kalbą.

O kaip jautėsi Nojus?

„Sūnus, kaip ir aš, yra slapukas, emocijų per daug nerodo. Bet jutau, kad kartais nervinosi. Vis dėlto ir džiaugėsi nauja patirtimi”, – apie vienturtį sūnų sakė A. Grigorian.

Ekranuose dar nepasirodė naujas serialas „Pamiršk mane”, kuriame vienišo tėvo dukterį vaidina Izabelė Vasarė Bodrije. Mergaitė į filmavimo aikštelę pateko savo motinos režisierės Kristinos Kunčinaitės (43 m.) dėka.

„Kolegos filmavo bandomąją seriją, jiems reikėjo vaiko, tad pasiūliau dukrą”, – sakė Kristina.

Izabelė Vasarė noriai vyksta filmuotis. Motina nesikiša – neskaito scenarijaus, nedalija dukteriai patarimų. Mat pati būdama režisierė puikiai žino, kad daug geriau, kai aktoriai nusiteikę bendradarbiauti tik su filmo kūrėju, mat pašaliniai gali trukdyti.

„Dukrą perspėjau, kad tik neverktų, jei režisierius pradėtų rėkti. Mat taip būna filmavimo aikštelėse”, – pasakojo mažosios debiutantės motina.

K.Kunčinaitė su filmavimo grupe pamainas derina taip, kad Izabelė Vasarė praleistų kuo mažiau pamokų mokykloje. O štai chorinio dirigavimo pamokų muzikos mokykloje praleisti nevalia nė vienos.

Evita Malaškevičiūtė serialuose „Nekviesta meilė”, „Be namų” vaidino nuo devynerių metų. Jos tėvai – ne scenos žmonės. Evitą motina nuvedė į aktorės Monikos Bičiūnaitės teatro studiją. Ši aktorė ir atvedė mergaitę į filmavimo aikštelę.

Evitai patiko filmuotis, o gavusi serialo „Nekviesta meilė” komandos Mylimiausios debiutantės apdovanojimą net apsiverkė.

„Aš stengiausi iš visos širdies”, – patikino moksleivė.

Evitai tik buvo nesmagu sulaukti piktų komentarų dėl vaidybos. Bet artimųjų palaikymas mergaitei suteikė stiprybės.

„Mano bendraamžiai išgyvena dėl savo išvaizdos. O aš žinau, kad kiekvienas mūsų esame unikalus Dievo kūrinys, tad reikia nepaisyti kliūčių ir eiti ryžtingai pirmyn”, – sakė E. Malaškevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai