Erotinio romano pristatyme – knygos ištraukas iliustruojantys I. Stasiulytės ir D. Meškausko šokiai

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje buvo pristatytas E. L. James slapyvardžiu pasivadinusios rašytojos erotinis romanas „50 pilkų atspalvių“ („50 shades of Grey“). Išskirtiniame vakare pikantiškas knygos ištraukas skaitė aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis, o jas inscenizavo šokėjas Deividas Meškauskas ir aktorė Ineta Stasiulytė.

Knygos pristatymo akimirkos.<br>R. Danisevičius
Knygos pristatymo akimirkos.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Jan 18, 2013, 6:41 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:33 PM

Seksualus, šokiruojantis, labai atviras, skandalingas, sudrebinęs moterų fantaziją – tokiais epitetais apibūdinama visa romanų trilogija „50 atspalvių“. E. L. James romanai tapo greičiausiai pasaulyje parduodamomis knygomis – per metus jų įsigijo daugiau nei 100 milijonų skaitytojų.

Su skandalingu romanu susipažinti iš arčiau nepraleido progos ir būrys žymių Lietuvos žmonių: radijo laidų vedėja Skaiva Jasevičiūtė, verslininkė Diana Martinėlė, aktorė Aušra Štukytė ir kiti.   „Sveiki atvykę į mano žaidimų kambarį“, - knygos veikėjo žodžiais renginį pradėjo V. Rumšas.

Dar prieš kelis mėnesius Londone V. Rumšas stebėjosi, kiek daug moterų, keliaudamos metro, skaitė knygą „50 pilkų atspalvių“. Aktorius pasakojo, kad tuomet knygos pavadinimo neįsidėmėjo, jo atmintyje išliko knygos viršelis - pilkas suglamžytas kaklaraištis.

V. Rumšas šią knygą jau perskaitė. Pristatydamas ją susirinkusiems aktorius vartojo daug keiksmažodžių. Tiesa, tais atvejais jis kalbėjo knygos žodžiais.

Aktorius mėgino išsiaiškinti, koks yra lietuvės svajonių vyras. Taip jis bandė patikrinti, ar knygos herojus atitinka lietuvių lūkesčius.

„Be siaurikių“, „pasitikintis“, „prabangiai kvepiantis“, „sportiškas“, „išmintingas“, „turtingas“ - vardijo susirinkusios damos. Anot V. Rumšo, Christianas - tai šiuolaikinis princas ant balto žirgo. Perskaitęs vieną iš romano ištraukų V. Rumšas užleido vietą šokėjams.

Skambant Nina Simone dainai „Feeling Good“ Deividas ir Ineta ėmė šokti. Tikslūs, plastiški ir seksualūs judesiai nepaliko abejingų. Stebėjusieji pasirodymą negailėjo šokėjams ovacijų.

Prieš skaitydamas trečiąją ištrauką V. Rumšas pasiūlė norinčiai damai paskaityti kartu. Deja, savanorių neatsirado.

„Lietuvaitės geltonkasės, apie tai knygoje ir rašoma. Kuklios, bet paskui tai, Dieve, viskas prasiveržia pro kraštus!“ - juokėsi Vytautas. Galop prie jo prisijungė A. Štukytė. Skaitydami ištrauką aktoriai pasidalino vaidmenimis.

„Jei neleisi tau užvožti, nors tu to nusipelnei, iškr..iu tave tuoj pat!“ - Aušrai skaitė ištraukos tekstą V. Rumšas, sukeldamas susirinkusiųjų juoką. Beje, panašūs necenzūriniai žodžiai skambėjo viso vakaro metu.

Šią knygos ištrauką palydėjo itin seksualus I. Stasiulytės ir D. Meškausko šokis. Latekso rūbais apsirengęs Deividas priminė apie knygoje aprašytą „žaidimų kambarį“ ir puikiai atspindėjo pagrindinio romano veikėjo iškrypėliškus polinkius. Štai Ineta, vilkinti trumpa balta suknele, vaizdavo sumišusią studentę.

Knyga „50 pilkų atspalvių“ pasakoja apie 21 metų anglų literatūros studentę ir 27 metų jos sadistiško meilužio milijardieriaus santykius. Pirminis knygos variantas buvo pristatytas internete, tačiau dėl didelio skaitytojų susidomėjimo knyga išleista ir popieriniu formatu. Šis erotinis romanas greitai išpopuliarėjo tarp viso pasaulio moterų. Skaitytojos tikino, kad dėl romane pateiktų idėjų jos sugebėjo išgelbėti savo braškančią santuoką. Susižavėjimas šia knyga kai kur peraugo į masinę isteriją – Kanadoje net lėlėmis barbėmis inscenizuojamos romane aprašytos scenos.

Nors romano autorei gerų žodžiu negailėjo ir literatūros kritikai, ne visų jų reakcija buvo pozityvi. Vokiečių savaitraštyje „Die Zeit“ išspausdintoje recenzijoje buvo rašoma: „Tik sadomazochistinė patirtis sudaro tuos 600 prastai parašytų ir mirtinai nuobodžių puslapių“.

Beje, Holivudas jau rengia kino versiją. Tačiau kūrybinė komanda lyg tyčia slepia visas detales, taip sukeldama dar didesnį visuomenės susidomėjimą. Viso pasaulio naujienų portalai ir paskiri žmonės spėlioja, kas galėtų atlikti knygos herojų vaidmenis, kokios scenos kaip turėtų būti pavaizduotos. Tam netgi rengiamos specialios apklausos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.