Garsiausius madų žurnalus puošianti E. Jezepčikaitė: „Studijos gali palaukti, o modelio darbas - ne“

Viena didžiausių modelių pasaulio vilčių lietuvė Eglė Jezepčikaitė (18 m.) savo rankose beveik laiko mokyklos baigimo atestatą. Druskininkų „Ryto“ gimnazijoje besimokanti abiturientė vos baigusi mokyklą ketina visą save atiduoti darbui. Jau dabar Eglė puošia garsiausių mados žurnalų viršelius, tačiau lietuvei to negana.

„Studijos gali palaukti, o modelio darbas ne. Manekenei labai svarbus amžius. Tačiau aš labai noriu pajusti ir studentišką gyvenimą. Nesu iš tų žmonių, kuriems svarbu tik turėti diplomą, mokytis man yra įdomu. Nors savo ateitį sieju su Lietuva ir būdama ilgesnį laiką pasiilgstu gimtosios šalies, neatmetu galimybės studijuoti kuriame nors užsienio universitete“, - sakė E. Jezepčikaitė.
„Studijos gali palaukti, o modelio darbas ne. Manekenei labai svarbus amžius. Tačiau aš labai noriu pajusti ir studentišką gyvenimą. Nesu iš tų žmonių, kuriems svarbu tik turėti diplomą, mokytis man yra įdomu. Nors savo ateitį sieju su Lietuva ir būdama ilgesnį laiką pasiilgstu gimtosios šalies, neatmetu galimybės studijuoti kuriame nors užsienio universitete“, - sakė E. Jezepčikaitė.
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

2013-01-18 18:26, atnaujinta 2022-07-27 15:27

Šventinį žiemos laikotarpį E. Jezepčikaitė praleido namuose Druskininkuose kartu su savo šeima: tėvais Kęstučiu ir Daiva. Kadangi čia pat baigiamieji egzaminai, mergina pastaruoju metu rečiau išvyksta į mados sostinėmis vadinamus Milaną, Niujorką, Paryžių ar Londoną.

„Išvykstu padirbėti trumpesniam laikui, kelioms dienoms. Nesirenku tolimų šalių, nes užtrunka kelionė. Man labai svarbu sėkmingai užbaigti mokslus. Žinoma, gaila, kad negaliu daug savo laiko skirti modelio karjerai, tačiau atsigriebsiu baigusi mokyklą“, - kalbėjo modelių agentūrai „Modilinos“ priklausanti manekenė.

Nors mergina svajoja apie psichologijos studijas Lietuvos arba užsienio universitete, šiais metais gimnaziją paliksianti Eglė neketina iškart siekti mokslo aukštumų.

Svarbiau darbas, o jam druskininkietė nori atsiduoti visa širdimi - derinti mokslus ir modelio darbą yra sudėtinga, nes tenka nuolat keliauti ir keisti gyvenamąją vietą.

„Studijos gali palaukti, o modelio darbas ne. Manekenei labai svarbus amžius. Tačiau aš labai noriu pajusti ir studentišką gyvenimą. Nesu iš tų žmonių, kuriems svarbu tik turėti diplomą, mokytis man yra įdomu. Nors savo ateitį sieju su Lietuva ir būdama ilgesnį laiką pasiilgstu gimtosios šalies, neatmetu galimybės studijuoti kuriame nors užsienio universitete“, - portalui lrytas.lt sakė E. Jezepčikaitė.

Praėjusį sezoną 178 centimetrų manekenė papuošė vokiškojo „Glamour“, turkiškojo „Vogue“, itališkųjų „Velvet“ ir „Vanity Fair“ žurnalus. Dirbo Jungtinėse Amerikos Valstijose, Singapūre, Italijoje, Ispanijoje, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Dalyvavo spalvingoje drabužių tinklo „TopShop“ reklaminėje kampanijoje.

Lietuvė žino, kad pristatyti garsių mados namų kolekcijas ant podiumo yra prestižas: reikia dalyvauti ne vienoje modelių atrankoje, turėti idealias kūno formas ir pelnyti dizainerių pripažinimą. Tačiau Eglė prasitarė, kad jai labiau patinka pozuoti fotografams ir puošti žurnalų viršelius, o ne vaikščioti podiumu.

Nors mergina didžiuojasi patekusi ant „Vogue“ viršelio, lietuvė savimi labiausiai žavisi „Madame“ žurnale.

„Šiame žurnale atsiskleidė mano natūralumas. O būtent tai ir yra arčiausiai mano širdies. Žiūriu į žurnalo „Madame“ viršelį ir iš tiesų matau save. Tuo tarpu kituose mados leidiniuose save atpažinti kartais sunku. Pozuoti fotografams dažnai prireikia visą dieną, todėl tai nelengvas darbas, tačiau viską atperka rezultatas“, - nusišypsojo E. Jezepčikaitė.

Išėjusi iš fotostudijų ir nulipusi nuo ryškiai apšviestų garsiausių mados podiumų manekenė giliai spintoje slepia sijonus ir sukneles. Jai nieko nėra maloniau, kaip vilkėti pilkos spalvos sportinį kostiumą ir batelius. Tačiau tą sau leidžia retai.

„Mokykloje vilkiu klasikinius drabužius. Teikiu pirmenybę juodam švarkui ir kelnėms. Nors daug nesidažau, esu iš tų merginų, kurios neparyškinusios akių, antakių ir skruostų viešumoje nesirodo“, - pasakojo E. Jezepčikaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.