Kauno rajono verslininkai ir ūkininkai labdaros aukcione stebino dosnumu

Kauno rajone gyvena išskirtiniu kilniaširdiškumu ir dosnumu pasižymintys verslininkai ir ūkinininkai. Tuo buvo galima įsitikinti penktadienio vakarą Kauno restorane – klube „Combo“ vykusiame šeštajame Kauno rajono mero Valerijaus Makūno žmonos Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondo renginyje. Per vieną vakarą geradariai paaukojo 75,5 tūkst. litų.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jan 19, 2013, 12:47 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 4:58 PM

Šie pinigai atiteks fondo globojamiems gabiems Kauno rajono vaikams, našlaičiams arba vaikams, likusiems be tėvų globos, daugiavaikėms ir mažai apsirūpinusioms šeimoms. Dalis šių pinigų taip pat bus skiriami stipendijoms arba vienkartinėms pašalpoms jauniesiems muzikantams, dainininkams, šokėjams, mokslininkams, sportininkams.

„Metų pradžioje tradiciškai vykstančio labdaros vakaro metu surinktos lėšos yra pagrindinis šio fondo pajamų šaltinis. Nuo jo įkūrimo stipendijomis paskatinti per 400 jaunųjų talentų. Smagu, kad turime tiek daug kūrybingų ir sportuojančių vaikų, kurie garsina Kauno rajoną ne tik Lietuvoje, bet visame pasaulyje. Fondo parama jaunimui suteikia galimybę vykti į konkursus, varžybas ir siekti aukštų rezultatų“, - kalbėjo fondo įkūrėja A.Makūnienė.

Ką sugeba, fondo remiami vaikai parodė ir vakaro metu.Jie grojo klavišiniais instrumentais ir saksofonais, griežė smuikais, šoko sportinius šokius, demonstravo parodomąsias dziudo kovas. Kauno rajone įsikūrusios Lapių pagrindinės mokyklos moksleivė Kamilė Džiugaitė publikai pristatė pirmąją autorinę drabužių kolekciją „Intriga“.

Vaikų atskleisti talentai paskatino susirinkusius parodyti gerumą ir įsigyjant žinomų menininkų kūrinius, paaukoti fondui pinigų.

Aktoriaus Egidijaus Stanciko vedamame aukcione buvo parduota beveik dvi dešimtys darbų. Tarp jų - dailininko Antano Obcarsko tapyti paveikslai, Egidijaus Rudinsko grafikos darbai, dailininko keramiko Irmanto Kazlausko kūriniai, Gedimino Šibonio keramikinės vazos, juvelyro Mindaugo Juodžio papuošalų komplektai, fotomenininko Gintaro Česonio fotosesija. Labdaros renginį suorganizavusios A.Makūnienės teigimu, vieni menininkai savo darbus fondui padovanojo, kiti juos pardavė už simbolinę kainą.

Brangiausiai aukcione buvo nupirktas I.Kazlausko paveikslas „Tiltai“. Jį už 10 tūkst. litų įsigijo Kauno rajono verslininkas Mantas Zavarzinas. Vyras pirko ir daugiau darbų. Už parodytą dosnumą jam fondo darbuotojai padovanojo krepšinio kamuolį, ant kurio pasirašė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas ir krepšinio legenda Arvydas Sabonis.

Specialiai į šį renginį iš Didžiosios Britanijos antrą kartą atvykę verslininkai Audrius ir Dovilė Stasiulevičiai taip pat parodė išskirtinį mielaširdingumą. Prieš kelerius metus į užsienį emigravę buvę Kauno rajono gyventojai aukcione įsigijo du meno kūrinius ir paaukojo beveik 7 tūkst. litų. Po aukciono renginio dalyviams buvo pasiūlyta pasiklausyti ir pašokti pagal dainininkų Mios ir Stepo Januškos atliekamas dainas.

Per visą A.Makūnienės vadovaujamo fondo gyvavimą labdaros ir paramos buvo suteikta už daugiau nei 230 tūkst. litų. Pernai labdaros vakaro metu buvo surinkta apie 63 tūkst. litų. Ankstesniais metais suma svyruodavo nuo 50 iki 60 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.