Skyrybų su Mundžiu belaukianti V. Štenger mintis nukreipia dirbdama vestuvių organizatore

„Kad jūs žinotumėte, kaip man visa tai nusibodo... Labai noriu, kad kuo greičiau pajudėtų skyrybų procesas. Deja, kol kas tai tik kalbos“, – portalui lrytas.lt kalbėjo Violeta Štenger, dainininko Edmundo Štenger-Mundžio sutuoktinė. Beveik prieš metus Lietuvą apskriejo kraupi žinia – Violeta buvo žiauriai sumušta, iš jos atimta sūnaus globa.

Violeta užsiminė, kad nei su Edmundu, nei su sūnumi praktiškai nebendrauja – su vyru ji susirašo tik trumposiomis žinutėmis.<br>R. Neverbickas
Violeta užsiminė, kad nei su Edmundu, nei su sūnumi praktiškai nebendrauja – su vyru ji susirašo tik trumposiomis žinutėmis.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Jan 22, 2013, 1:47 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 12:15 PM

Ilgas ir varginantis santykių aiškinimasis porą galiausiai privedė iki teismo salės durų, tačiau iki šiol seniai drauge nebegyvenančiai porai iki šiol vis nepavyksta oficialiai išsiskirti. „Skyrybos – labai ilgas procesas“, – atsidususi pripažino Violeta. Neva ilgai vilkinamo sprendimo priežastis ta, kad vis nepavyksta susitikti sutuoktinių advokatams.

Pasak Violetos, dėl užsitęsusio proceso kaltas Edmundas – jis vis delsia pradėti tvarkyti dokumentus. „Kodėl taip yra – nežinau. Galbūt jis irgi paskendęs darbuose, sunku interpretuoti. Galiu kalbėti tik už save. Jau daug metų noriu skirtis, todėl tikiuosi, kad ankščiau ar vėliau tai pavyks“, – santūriai kalbėjo Violeta.

Šiuo metu porą sieja vienintelis saitas – vaikai. Drauge su Edmundu auga penkiolikmetis sutuoktinių sūnus, su kuriuo Violetai tenka matytis itin retai. Tačiau apie sūnų Violeta kalba nenoriai. Pasak jos, paauglystė, kurią šiuo metu išgyvena jos vaikas, – sudėtingas gyvenimo etapas, todėl nuo išsamesnių komentarų ji susilaiko nenorėdama padaryti įtakos sūnaus vystymuisi. „Galiu pasakyti tik tiek, kad sūnus man iki šiol negali žiūrėti į akis, – susijaudinimo neslėpė itin retai vaikiną matanti moteris. – Tai – skaudu. Kiekviena motina nori bendrauti su savo vaikais. Man apmaudu, kad Edmundas šioje situacijoje galvoja tik apie save.“

Violeta užsiminė, kad nei su vyru, nei su sūnumi praktiškai nebendrauja – su vyru ji susirašo tik trumposiomis žinutėmis ir tik tuomet, kai šis kelioms dienoms atvyksta pasiimti bendros jų dukros. Kol kas tokie susitikimai nustatyto grafiko neturi, tačiau, kaip sakė Violeta, bent jau kartą ar du per mėnesį dukra savaitgalius praleidžia pas tėvą. Paklausta, ar nejaučia priešiškumo, moteris ilgai nesvarsčiusi atsakė: „Neturiu teisės drausti mergaitei matytis su tėvu. Tai, kas susiklostė tarp manęs ir vyro, yra mūsų dviejų reikalas, ir vaikas dėl to neturi kentėti.“

Dar anksčiau Violeta yra pasakojusi, kad norėdama išlaikyti su ja likusią dukrą ir užsidirbti advokatams kasdien turi dirbti po 16-18 valandų. Panašiu tempu ji gyvena iki šiol, tačiau, kaip pati sako, jai darbas patinka, o turėdama galimybę į kūrybinius procesus įtraukia ir mažametę dukrą. „Esu dizainerė, stilistė, kuriu papuošalus, patalpų interjerus. Visa tai – kūryba, todėl jei pavargstu, tai tik fiziškai“, – nusijuokė ji.

Violetos gyvenime atsirado ir dar viena nauja veikla – moteris pradėjo organizuoti vestuves. Mintis padėti jaunavedžiams pasiruošti svarbiausiai jų gyvenimo šventei kilo spontaniškai. „Tekėjo gera draugė ir paprašė pagalbos. Patariau, kaip ką derinti, kokias dekoracijas pasirinkti. Pasibaigus šventei sulaukiau daug pagyrų dėl organizavimo. Taip po truputį atsirado vis daugiau prašymų ir užsakymų“, – pasakojo ji.

Vestuvės – ne vienintelė šventė, prie kurios sėkmės prisideda Violeta. Ji taip pat ėmėsi organizuoti vaikų gimtadienius, įvairius vakarėlius. Nepaisant aplinkinių susidomėjimo, moteris kol kas į šią veiklą nežiūri rimtai ir tai vadina tik hobiu.

Radusi laisvesnę minutę Violeta stengiasi pasimėgauti ir žiemos teikiamais malonumais. Ypač tuomet, kai už lango tokia graži ir balta žiema.

Paklausta, ar atšalus santykiams su Edmundu, jos gyvenime neatsirado šiltus jausmus įžiebęs žmogus, Violeta nusijuokė: „Neturiu tam poreikio. Kol neįvyko skyrybos, nenoriu galvoti apie naują partnerį. Šiuo metu mano gyvenimą užpildo dukrelė ir darbas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.