Dėl vaidmens M. Vitulskis laikosi dietos ir auginasi plaukus

„Auksinio balso“ (LRT televizija) ir „Žvaigždžių duetų“ (LNK) žiūrovai komisijų narį Merūną VitulskįĮ (29 m.) turėtų matyti vis lieknesnį ir vis ilgesniais plaukais. Keisti išvaizdą dainininką įpareigoja sutartis su Austrijoje statomo spektaklio kūrėjais.

"Jei ne žmona Erika, tikriausiai prapulčiau. Ji padeda sudaryti koncertų ir renginių grafikus, derasi dėl įkainių", - sakė Merūnas.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
"Jei ne žmona Erika, tikriausiai prapulčiau. Ji padeda sudaryti koncertų ir renginių grafikus, derasi dėl įkainių", - sakė Merūnas.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė („Lietuvos Rytas“)

Feb 2, 2013, 6:48 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 5:37 PM

Šiuo metu apie 100 kilogramų sveriantis 183 centimetrų ūgio M. Vitulskis maždaug per pusmetį privalo atsikratyti mažiausiai 10 kilogramų. Per šį laiką plaukų jis taip pat nesikirps.

Tuomet operos solistas pasirodys vieno Austrijos operos teatro spektaklyje, kurį stato Holivudo kino ir televizijos režisierius Robertas Dornhelmas, bene labiausiai išgarsėjęs filmais „Spartakas“ (2004 m.) ir „Dešimt Dievo įsakymų“ (2006 m.).

Praėjusią savaitę apie tai dainininkas pasakojo „Lietuvos ryto“ TV laidoje „Gyvenimo būdas“. Po laidos pakalbinau M. Vitulskį.

— Ką vaidinsite šiame spektaklyje?

— Būsiu sulysęs, išvargęs, hipiškas studentas. Griežti išvaizdos reikalavimai yra numatyti sutartyje. Žinoma, ilgų plaukų būtų galima ir neauginti, užsidėti peruką, tačiau režisierius pageidavo, kad plaukai būtų natūralūs.

Tai tikrai ne bėda, nes mano plaukai labai greitai auga. Paprastai kerpuosi kas dvi savaites.

— Scenoje jus matėme tik trumpaplaukį. Kokius ilgiausius plaukus buvote užsiauginęs?

— Dar mokydamasis gimnazijoje buvau ilgaplaukis. Plaukus pindavau į kasą arba sukdavau į kuodelį. Tačiau dabar mano išvaizda bus staigmena visiems. Nebus paprasta — juk turiu koncertuoti, vaidinti spektakliuose.

— Iki projekto, dėl kurio reikia keisti išvaizdą, dar pusmetis. O kokie artimiausi jūsų darbai?

— Vasarį vykstu į Estijos Tartu miestą, kur vaidinsiu Piotro Čaikovskio operoje „Eugenijus Oneginas“. Gastrolės truks pusantro mėnesio. Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre Giacomo Puccini operoje „Madam Baterflai“ pirmąkart atliksiu Pinkertono vaidmenį.

Be to, sutikau tapti komisijos nariu keliuose muzikiniuose televizijos projektuose — „Auksinis balsas“ (LRT televizija) ir „Žvaigždžių duetai“ (LNK).

— Kai šitiek veiklos, tikriausiai nereikės net sportuoti, kad atsikratytumėte tų dešimties kilogramų. Kokia jūsų dienotvarkė?

— Kasdien nuo 10 val. iki vidurdienio repetuoju su pianiste. Tada išgeriu litrą įvairių vaisių sulčių. Mėgstu važinėti dviračiu, tačiau žiemą daug laiko tenka praleisti automobilyje. Tai nėra gerai. Kartais dieną pasportuoju — paplaukioju baseine arba namuose atsilenkimų padarau.

Vakarop lekiu į koncertą arba į repeticiją. Yra scenų, kuriose reikia griūti, lakstyti. Tad ir fizinio krūvio, ir įtampos pakanka.

Telefonu nuolat derinu daugybę reikalų. Jei ne mano žmona Erika, tikriausiai prapulčiau. Ji padeda sudaryti koncertų ir renginių grafikus, derasi dėl įkainių Lietuvoje.

— Esate dainavęs Šveicarijos, Austrijos, Ispanijos, kitų šalių scenose. Pastebėjote, kad Europoje šiuo metu egzistuoja liekno kūno kultas?

— Jis egzistuoja jau porą dešimtmečių. Dabar yra daugybė jaunų gabių atlikėjų, tad konkurencija — be galo didelė. Vieni režisieriai nori, kad dainininkas puikiai atrodytų. Kitiems svarbiausia balsas, natūralumas. Jie įpratę prie apkūnesnių operos dainininkų.

— Ar nebijote, kad atsikratęs daug svorio galite nusilpti ir nepadainuoti? Kaip dietos veikia operos dainininkus?

— Numetus svorio jėgų būna mažiau, dingsta balso sodrumas, jis tampa šaižesnis. Lieknas žmogus net dreba dainuodamas.

Tačiau žaviuosi pasaulinio garso baritonu Dmitrijumi Chvorostovskiu. Jis — tiesiog atletas, puikios išvaizdos. Tai geras pavyzdys, kaip reikia prisižiūrėti.

Dramos aktoriai gali lengviau prisitaikyti prie spektaklių režisierių reikalavimų, o mūsų, operos dainininkų, specialybė — kitokia. Nežinau, ar lengva būtų dainuoti, jei atsikratyčiau 20 kilogramų.

— Kartą prisipažinote, kad daugiausia esate svėręs 138 kg. Tačiau sureguliavęs mitybą nemažai kilogramų atsikratėte. Ko imsitės dabar?

— Aš tiesiog maitinuosi pagal savo pojūčius. Kai ką pritaikau iš metodų, apie kuriuos išgirstu.

Pažįstu savo organizmą. Vieniems nereikia jokių pastangų. Atrodo, jie valgo po 5—6 čeburekus, po 4 cepelinus ir vis tiek yra tarsi atletai. O aš atsigeriu stiklinę vandens ir, regis, prilimpa kilogramas. Optimalus mano svoris galėtų būti 88 kg.

Norėdamas pasiekti tikslą negaliu leisti sau atsipalaiduoti, dažniausiai renkuosi įvairias salotas. Pavyzdžiui, labai mėgstu pomidorų ir mocarelos salotas. Jas valgyti galėčiau nuolat.

Jei darosi silpna, išsispaudžiu morkų, obuolių ir imbierų sulčių. Jos gerai valo organizmą ir paruošia jį sveikai mitybai.

— Kolegos teatre jums juokais patarė gerti alkoholį, kad plaukai augtų. Ar kartais išgeriate?

— Baltojo vyno taurę kartais galima išgerti, bet stengiuosi tai daryti kuo rečiau. Vynas turi daug kalorijų. Be to, po poros taurių man prireikia keleto dienų atsigauti, būnu kaip nesavas.

Mes su draugais mokame linksmintis ir be alkoholio. Geriau pažaidžiame „Alias“ (Stalo žaidimas, kai kortelėje parašytą žodį reikia taip apibūdinti, kad kiti jį atspėtų. — Red.), kortomis. Vakarėliuose taip pat sultis gurkšnojame.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.