Daugiakovininkas M. Šilkauskas sužadėtuvių žiedą slėpė kojinėje

Kaunietė sprinterė Sonata Tamošaitytė (25 m.) nei per treniruotes, nei prausdamasi, nei eidama miegoti nenusiima baltojo aukso žiedo su briliantais. Neseniai ant sportininkės rankos sužibęs papuošalas jai primena duotą pažadą už Atlanto. Bėgikė jaučiasi laiminga atidavusi savo ranką ir širdį Čikagoje įsikūrusiam daugkartiniam Lietuvos čempionatų barjerinio bėgimo ir daugiakovės nugalėtojui Mantui Šilkauskui (24 m.).

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas”)

Feb 4, 2013, 10:13 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 4:04 PM

Lemtingąjį „taip” savo ilgamečiam draugui ištarusi bėgikė vis dar nesuka galvos dėl nuotakos suknelės. Pora neapsvarstė vestuvių datos, nes neskuba susisaistyti santuokos saitais.

Londono olimpinių žaidynių dalyvė S.Tamošaitytė artimiausiu metu nežada kurstyti šeimos židinio, nes intensyviai rengiasi 2016 metais Rio de Žaneire vyksiančioms olimpinėms žaidynėms.

„Dar neatėjo tas laikas, kai labai norėčiau susilaukti vaikų, todėl norėtume pasimėgauti gyvenimu dviese. Gal po Rio de Žaneiro olimpiados rimčiau pagalvosime apie šeimą. Juk tas jausmas turi pats ateiti – jo nepaskubinsi”, – sakė S.Tamošaitytė.

Šiuo metu sportui savo visas jėgas skirianti bėgikė treniruotes ir varžybas vadina savo darbu.

„Bet kokiam kitam darbui, kuris dažniausiai trunka nuo aštuntos ryto iki penktos vakaro, taip pat reikia atiduoti savo gabumus ir energiją šimtu procentų.

Bėgimas nėra superveikla, kuriai reikia daug daugiau pastangų negu kitai veiklai”, – tikino aukščiausių vietų Europos ir pasaulio čempionatuose užsibrėžusi siekti kaunietė.

Tik sužadėtuvių žiedas sportininkę dažnai mintimis nukelia pas Čikagoje įsikūrusį mylimąjį.

Pernai gruodžio 22-ąją ant piršto užmauto žiedo S.Tamošaitytė nevadina papuošalu: „Jis tapo neatsiejama mano dalimi.” Sportininkė žiedo niekada nenusiima, nes jis tarsi priaugęs prie piršto.

Pernai gruodžio viduryje pas širdies draugą M.Šilkauską į JAV nuvykusi S.Tamošaitytė ruošėsi atšvęsti Kalėdas ir Naujuosius metus.

Kanzaso universitete sporto kineziologijos (kūno judėjimo mokymas, kuris šiuo metu laikomas natūralaus gydymo kryptimi) studijas baigęs M.Šilkauskas turi tikslą Čikagoje įsidarbinti pagal specialybę.

„Mantas Amerikoje bando kabintis į gyvenimą. Nuo to, kaip jam ten seksis, priklausys ir mano planai. Arba išvyksiu pas jį, arba jis grįš pas mane”, – pasakojo mylimąjį neseniai aplankiusi Sonata.

Nors perspektyvus lietuvis daugiakovininkas ketverius metus studijavo už Atlanto, o jo mylimoji trenerio specialybę įgijo Lietuvos sporto universitete Kaune, nė vienam jų nekilo abejonių dėl tvirtų jausmų.

Didelis atstumas ir reti susitikimai leido suprasti, kad juodu – vienas kitam skirti.

Lengvaatlečiai tuo įsitikino kasdien kalbėdamiesi per skaipą – nė karto nė vienas neparodė nenoro bendrauti.

„Vienas kitą palaikome, skatiname šnekėtis. Be šių pastangų ryšys būtų galėjęs nutrūkti”, – neslėpė S.Tamošaitytė.

Sonata ir Mantas susižadėjo po beveik septynerių metų draugystės, užsimezgusios treniruočių stovykloje Palangoje.

„Mokėmės skirtingose mokyklose. Gyvenau Aleksote, o jis – Kalniečių rajone. Jeigu nebūtume abu sportavę, kažin ar būtume susitikę”, – svarstė bėgikė.

Treniruočių stovykloje išvydusi Mantą Sonata pirmoji jį užkalbino – jos dėmesį patraukė simpatingas aukštaūgis.

„Traukė prie to žmogaus. Jis – gražus, iškalbus, bet nedrąsus”, – prisiminusi pažintį juokėsi Sonata.

Bet sportininkui nepritrūko drąsos pasipiršti ilgametei širdies draugei.

Kadangi M.Šilkauskas ir S.Tamošaitytė savo draugystės pradžią skaičiuoja nuo 2006 metų balandžio 22-osios, skaičius 22 jiems tapo lemtingas.

Pora kiekvieno mėnesio 22-ąją nepamiršta vienas kito pasveikinti su jųdviejų meilės diena. Dažniausiai tai būna linkėjimai, kartais – mielos dovanėlės.

2012-ųjų gruodžio 22-ąją mylimieji ruošėsi į restoraną vakarieniauti. M.Šilkauskas iš anksto buvo nupirkęs sužadėtuvių žiedą ir tą vakarą įsidėjo jį į kojinę, kad draugei nesukeltų jokio įtarimo.

Kviesdamas Sonatą į prabangų restoraną sportininkas dažniausiai pasipuošdavo klasikiniu kostiumu.

Tąkart jis irgi apsivilko kostiumą, bet baiminosi mylimajai užsiminti dėl iškilmingos vakarinės suknelės.

Sonata vis dėlto apsivilko suknelę.

Po gardžių vaišių pora išėjo pasivaikščioti. M.Šilkauskas netikėtai traukdamas iš kojinės dėžutę su žiedu paprašė mylimosios rankos.

S.Tamošaitytė susigraudino – jai iš akių pabiro ašaros, tačiau laiminga moteris nedvejodama ištarė „taip”.

„Draugauti galima ir trisdešimt metų, tačiau sužadėtuvės reiškia santykių stabilumą, judėjimą vestuvių link. Niekada nebuvau jam užsiminusi, kad trokštu ištekėti.

Nenorėjau jo spausti. Tikėjau, kad kai jis pats žinos, jog nori vesti, pasipirš. Kad tai įvyks dabar, tikrai nesitikėjau”, – džiaugėsi sužadėtinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.