Poroje su R. Čivilyte dainuojanti jos dukra A. Gabalytė: „Mama man prideda populiarumo“

Turbūt ne vienas akylesnis televizijos žiūrovas jau spėjo pastebėti LNK muzikiniame projekte „Žvaigždžių duetai“ sužibusią naują „porą“ – jau nebe pirmą šeštadienį scenos grandė Rosita Čivilytė populiarias dainas eteryje traukia su iki šiol daugeliui galbūt mažai kam žinoma dukra Agneta Gabalyte. Moteriškam šeimyniniam duetui komisijos nariai negaili gerų žodžių ir prisipažįsta maloniai nustebinti Agnetos balso.

Dviejų dainininkų šeimoje augusi Agneta nenorėjo sekti tėvų pėdomis.<br>V. Balkūnas
Dviejų dainininkų šeimoje augusi Agneta nenorėjo sekti tėvų pėdomis.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Feb 5, 2013, 1:02 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 1:37 PM

Tuo tarpu pati mergina juokiasi - savo gyvenimo ji niekada nesiejo su muzika, tačiau, kaip pati tikina, nuo likimo pabėgti sunku. Dviejų dainininkų šeimoje augusi Agneta portalui lrytas.lt sutiko plačiau papasakoti apie savo debiutą scenoje.

Nori būti kitokios

Paskutinį kartą ji su mama persirengė reperėmis ir scenoje atliko kultinę dainą „Killing me softly“. Po šio pasirodymo jos tapo absoliučiomis simpatijų ir antipatijų vakaro lyderėmis.

Šios laidos įrašą atlikėjos žiūrėjo su didžiuliu pasitenkinimu. „Mūsų įkūnytas amplua buvo labai neįprastas. Nors mėgstame soulą ir ritmenbliuzą, buvome tokios, kokių pačios savęs dar nebuvome mačiusios“, – juokėsi ji. Pasirodymą itin gerai įvertino ne tik komisijos nariai, tačiau ir už porą balsavę televizijos žiūrovai. Pasak Agnetos, teigiami atsiliepimai yra geriausias padrąsinimas ir postūmis judėti toliau bei atskleisti dar nematytą savo pusę.

O nustebinti savo gerbėjus jos tikrai dar turi kuo, tikino Agneta. „Jei rinksimės įprastą popmuziką – nebus įdomu. Labai norėčiau įkalbėti mamą išbandyti kokį nors jai nebūdingą stilių. Pavyzdžiui, techno ar disko stiliaus muziką“, – pasakojo ji. Agneta taip pat užsiminė, kad bent kartą „Žvaigždžių duetuose“ norėtų sudainuoti kokį nors klasikinį kūrinį, tačiau tam, pasak jos, reikia ypatingai pasiruošti – tai nėra lengva.

Dar anksčiau mergina ne kartą buvo sulaukusi kvietimo dalyvauti įvairiuose televizijos projektuose, bet vis rasdavo priežasčių atsisakyti. Tačiau pakviesta drauge su mama dainuoti „Žvaigždžių duetuose“ ji negalėjo nesutikti. „Žinojau, kad su ja scenoje jausiuosi saugiai, o muzikine prasme – laisvai. Mes viena kitą jaučiame ne tik todėl, kad esame mama ir dukra – mums patinka panaši muzika“, – sakė ji. Muzika lydėjo nuo mažens

Agneta pasakojo, kad nuo mažens buvo pratinama prie kokybiško ir „teisingo“ skambesio. „Kai mama išvykdavo į gastroles, palikdavo man Whitney Houston įrašus. Labai jais džiaugdavausi“, – prisiminė ji.

Vaikystėje Agneta bandė sieti gyvenimą su muzika: Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje mokėsi griežti smuiku, tačiau vos po ketverių metų studijų viską metė. „Neberadau laiko groti. Galiausiai pajutau, kad nukentėjo mokslai ir pasitarusi su mama – mečiau. Ji neprieštaravo“, – pasakojo pašnekovė. Mergina džiaugėsi, kad apskritai buvo auklėjama laisvai: tėvai niekada nieko nedraudė, dėl nieko nespaudė. Priešingai – įvairius sprendimus gyvenime leisdavo priimti savarankiškai.

„Augau šalia tėvų, kurie nuolat muzikuodavo, daug dirbdavo, daug keliaudavo. Iš šono mačiau, kad su šia profesija duonos lengvai neuždirbsi. Stebėdavau, kokie pavargę jie grįžta naktimis ir galvodavau, kad man taip gyventi būtų per sunku. Norėjau dirbti darbą, kuriame egzistuotų darbo valandos ir galėčiau rasti laiko sau“, – prisiminimais dalinosi Agneta. Augdama dviejų dainininkų šeimoje ji, priešingai nei dažnai pasitaiko, niekuomet nesvajojo apie muzikinę karjerą: „Man užteko to, kad augau muzikalioje aplinkoje. Užteko tai matyti, girdėti, būti šalia.“

Dar besimokydama mokykloje Agneta svajojo baigti anglų kalbos studijas, vėliau tą ir padarė. Galiausiai bandžiusi nutolti nuo tėvų pasirinkto kelio ji sugrįžo į tas pačias vėžes ir kuo toliau, tuo daugiau laiko praleidžia pramogų versle. „Muzikos aš nesirinkau. Ji pasirinko mane“, – juokėsi ji.

Projekte tikisi pergalės

Neretai žymių žmonių vaikai lieka tėvų šešėlyje, jiems nesąmoningai prilipdoma tėvams klijuojama etiketė. Kad kartais taip tenka pasijusti neslepia ir Agneta. Tačiau pripažįsta – išpopuliarėti jai padėjo mama. „Nėra čia ką slėpti: tai aš einu į sceną su Rosita Čivilyte, o ne ji su manimi. Nėra lengva atsistoti šalia profesionalės ir sugebėti pasirodyti neprasčiau už ją. Tai, kad dainuodama kartu su ja ir aš išgirstu gerą žodį – man daugiau nei komplimentas“, – pasakojo ji.

Eidama į „Žvaigždžių duetus“ Agneta ne kartą spėjo pagalvojo ir apie finalą, galbūt net norėtų laimėti. „To nori visi. Juk tai konkursas! Kita vertus, pergalė nėra mano pagrindinis tikslas. Daug labiau vertinu galimybę tobulėti kaip atlikėja, scenoje su mama pabendrauti muzikos kalba“, – sakė ji.

Paklausta, kuo judviejų duetas pranašesnis už kitas projekte dalyvaujančias poras, mergina atsakė, jog pirmiausia jos išsiskiria tuo, kad scenoje akcentuoja balso galimybes, o ne aktorinius ar choreografinius įgūdžius. „Atėjau dainuoti, o ne vaidinti. Tikiuosi tai bus įvertinta“, – portalui lrytas.lt teigė ji.

Agneta prasitarė, kad pasiruošimas kiekvienai laidai reikalauja daug laiko ir pastangų. Kasdien po darbų ji skuba į studiją, kur drauge su mama lavina balsą ir gerina vokalinius sugebėjimus. „Dainuodama šalia Rositos Čivilytės turiu pasitempti. Juk negaliu pasirodyti prasčiau, tiesa? Dėl to tenka tikrai daug dirbti“, – šyptelėjo ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas