Šių metų Vienos pokylyje D. Martinėlė žada priblokšti dar įspūdingesne suknele

Šeštadienį Vilniaus rotušėje – Vienos pokylis. Jo svečiai šoks ir aukos pinigus labdarai. Prieš pokylį jo dalyvėms tenka pasukti galvą ir dėl to, kaip deramai pasipuošti.

Pernai labdaros renginio svečius ir žiniasklaidą D.Martinėlė dar labiau pritrenkė, kai pasirodė vilkinti ryškios ciklamenų spalvos suknele, kuriai prireikė per 50 metrų tiulio.<br>R. Danisevičius
Pernai labdaros renginio svečius ir žiniasklaidą D.Martinėlė dar labiau pritrenkė, kai pasirodė vilkinti ryškios ciklamenų spalvos suknele, kuriai prireikė per 50 metrų tiulio.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

2013-02-08 18:12, atnaujinta 2018-03-12 07:47

Į vienuoliktą kartą rengiamą labdaros pokylį šiemet bilietus įsigijo per 100 porų.

Juose nurodyti aprangos reikalavimai: moterims – vakarinė suknelė, pageidautina ilga, pirštinės iki alkūnių arba virš jų, klasikiniai bateliai; vyrams – smokingas arba frakas.

Leidžiami taip pat ir tautinis kostiumas arba paradinė karininko uniforma.

Į renginį besiruošiančios moterys tikino, kad griežtai paisys aprangos reikalavimų. Jų negąsdina pernai dėl apdarų kilęs triukšmas ir kelioms dalyvėms pažerta kritika.

Ketina vėl visus nustebinti

Tarptautinių ryšių eksperte prisistatanti grožio konkursų dalyvė kaunietė Diana Martinėlė pernai ir užpernai tapo bene ryškiausia Vienos pokylio viešnia.

2011 metais moteris visus nustebino pūsta rusvų tonų suknele, su kuria atrodė tarsi princesė. Drabužį moteris išsinuomojo proginių suknelių salone.

Pernai labdaros renginio svečius ir žiniasklaidą D. Martinėlė dar labiau pritrenkė, kai pasirodė vilkinti ryškios ciklamenų spalvos suknele, kuriai prireikė per 50 metrų tiulio. Prie suknelės D. Martinėlė išsirinko ciklamenų spalvos batus ir pirštines.

Akį traukiančią suknelę pagal madų žurnale rastą modelį moteriai pasiuvo vieno Kauno proginių drabužių salono dizaineriai.

Šiemet D. Martinėlė ketina vilktis ne mažiau puošnią suknelę. „Vienos pokylis – išskirtinis renginys, todėl einant į jį dera atsakingai pasiruošti negailint nei pinigų, nei laiko aprangos paieškoms”, – tikino D. Martinėlė.

Nenori sulaukti dėmesio

Kita pernai išskirtinio dėmesio dėl apdarų sulaukusi verslininkė iš Plungės Aušra Mlinskienė ilgai svarstė, ar dalyvauti, ar ne Vienos pokylyje.

Tačiau šiemet jos besisukančios valso ritmu neišvysime. Moteris nenori vėl sulaukti perdėto dėmesio.

„Mane nustebino pernai kilęs triukšmas ir pažerti užgauliojimai dėl suknelės. Net širdį suskaudo. Juk buvau susiruošusi ne į madų šou, o į labdaros renginį. Išsinuomojau suknelę, kirpėja padėjo susitvarkyti plaukus, vizažistė pasidaryti makiažą”, – pasakojo moteris.

A. Mlinskienė džiaugiasi tik tuo, kad vilkėta suknelė patiko jos šeimai. Viešai išpeikto jos rūbo nekritikavo ir pokylio rengėjai.

Vienas pokylio rengėjų, šokio pedagogas Arnoldas Riekumas po renginio tikino, kad formaliai A. Mlinskienė atitiko šventės aprangos reikalavimus, nes vilkėjo ilgą šviesų vakarinį drabužį, rankas dengė pirštinės iki alkūnių.

Apsispręs renginio dieną

Ankstesniais metais žinomų Lietuvos ir užsienio dizainerių siūtais drabužiais Vienos pokylyje pasirodžiusi renginio globėja advokatė Aušra Ručienė dar svarsto, kuo vilktis šiemet.

Moteris turi dvi naujas šiam renginiui tinkamas sukneles. Aukso spalvos drabužį pasiuvo dizaineris Juozas Statkevičius, balintos kavos spalvos – dizainerė Audronė Bunikienė. Kurią vilktis, ji greičiausiai nutars pokylio dieną.

„Kiekvienam Vienos pokyliui ruošiuosi iš anksto. Manau, kad Vienos pokylis nėra eilinis renginys, į kurį galima ateiti atrodant bet kaip. Visi dalyviai eidami į rotušę turėtų iš anksto apgalvoti, kuo vilksis, kokius derins aksesuarus. Taip parodoma pagarba sau, renginio organizatoriams ir dalyviams”, – kalbėjo A. Ručienė.

Pernai advokatė vilkėjo suknelę iš italų dizainerio Giorgio Armani naujausios kolekcijos.

Apdarus įsigijo užsienyje

Dažni Vienos pokylio dalyviai dainininkas Rolandas Petrikis su žmona Janina Petrikiene mano, kad šiame renginyje svarbiausia ne pasipuikuoti drabužiais, bet parodyti geraširdiškumą ir smagiai pašokti.

„Vilkėsiu ilgą suknelę. Šiemet – smėlio spalvos, ją įsigijau prieš kelis mėnesius keliaudama po Ispaniją. Ji puošni, laikiau ją išskirtinei progai. Štai ji ir atėjo”, – kalbėjo J. Petrikienė.

Ragino nebijoti ryškių spalvų

Vienos pokylio globėja medicinos mokslų daktarė Daiva Janulaitytė-Günther jame dalyvaus jau penktą kartą.

Danų dizainerius pamėgusi moteris vilkės garsios šios šalies drabužių kūrėjos Malene Berger kurtą vienetinę aukso spalvos šilko suknelę iš aukštosios mados kolekcijos „Salon”.

„Vienos pokylis – bene vienintelis tokio lygio renginys, todėl kuo įmantresnėmis ir įdomesnėmis suknelėmis vilki damos, tuo maloniau renginio svečių bei vakaro rengėjų akims. Raginu nebijoti nei spalvų, nei drąsių modelių”, – kalbėjo globėja.

Labdara skirta ligoniams

Vienos pokylio labdara bus skirta Lietuvos skausmo draugijos neuropatinį skausmą patiriantiems ligoniams gydyti. Bus įsigyta vaistų, kurių nekompensuoja Valstybinė ligonių kasa.

Labdaros gaus ir Vilniaus universiteto Santariškių klinikų filialo Onkohematologijos skyrius įrangai ir gydymo priemonėms įsigyti.

Renginyje koncertuos Vaidas Vyšniauskas, Kristina Zmailaitė, Edmundas Seilius, Rolandas Petrikis, Inga Valinskienė, grupė „Trys panteros”.

Pirmą kartą pokylyje Lotynų Amerikos šokių programą atliks Lietuvos valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas”.

Į pokylį ketina atvykti svečių iš Anglijos, Vokietijos, Rusijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.