33-ąjį gimtadienį švenčianti J. Šeduikytė įsijautė į virėjos vaidmenį

Dainininkei Jurgai Šeduikytei sekmadienį sukanka 33-eji. Šią progą žinoma atlikėja atšvęsti nusprendė kiek neįprastai – ne koncertu, o vakariene Vilniaus restorane „Jalta“, kurio svečiams pati gamino vakarienę. „Neturėjau ypatingų planų švęsti, bet pasiūlė tokią idėją, tai tuo pačiu bus ir gimtadienis“, - šypsojosi atlikėja.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Feb 10, 2013, 10:55 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 6:11 AM

Restoranas iš anksto paskelbė vakarienės, kurią gamins Jurga, valgiaraštį – karštas baltas vynas, užkeptos midijos, raudoname „livornese“ padaže keptas upėtakis ir tiramisu desertas. Staliukus rezervuoti ir vakariene mėgautis galėjo visi norintys.

„Mėgstu gaminti maistą. Pastaruoju metu visą laiką gaminu namie. Kai su vyru grįžome iš Maskvos, norime gyventi mažiau bohemiškai, ramiau. Tai irgi susiję.

Tad maisto gaminimas – mano pastarųjų mėnesių atradimas. Iki šiol nebuvau radusi kulinarinės knygos, kuri man labai tiktų, o dabar tokią turiu.

Man labai padeda krikšto sūnus Jonas, kuris yra gerai išstudijavęs itališką virtuvę. Be jo turbūt tokios kelių patiekalų vakarienės gerai paruošti negalėčiau. Man vakarienė gali būti ir tiesiog pakelis varškės“, - juokėsi Jurga.

Restorane paruošta vakarienė, anot dainininkės, nebūtinai atspindi jos pačios pomėgius.

„Mėgstu jūros gėrybes, juk pati užaugau prie jūros, nors joje ir nėra moliuskų.

Man labiausiai patinka tailandiečių, japonų virtuvė. Tų šalių, kurios rado tam tikrų keistų prieskonių. Ten viskas subalansuota, sugalvota, žinant, kaip koks produktas veikia skonio receptorius. Laiko patikrinti dalykai.

Tokie, kurių niekaip neįbruksi tiems, kuriems tai nepatinka. Pavyzdžiui, man labai skani sriuba, kurioje sumaišyti kokosai, aštrūs pipirai ir sojos daigai, bet daug kam tai visiškai nepatiktų“, - pasakojo Jurga.

Keisčiausias vakarienės elementas, neabejoja Jurga, yra karštas baltas vynas.

„Man pačiai tai neįprastai skamba. Bet girdėjau, kad paragavę žmonės nebenori gerti karšto raudono vyno, prie kurio esame pripratę“, - šypsojosi Jurga.

Restorano virtuvėje niekada iki šiol nedirbusi dainininkė prieš vakarienę labiausiai jaudinosi, ar viską suspės laiku.

„Gal kažkas pradės skųstis, kad patiekalo ilgai laukti tenka. Tai išeisiu su prijuoste ir pasakysiu – ramiai, jei nepatinka, galite eiti lauk“, - juokavo dainininkė.

33-asis gimtadienis, Kristaus amžius, metas atsigręžti ir įvertinti nueitą kelią – į šiuos simbolius Jurga stengiasi nesigilinti.

„Nesureikšminu šio skaičiaus. Jei teikčiau jam didelę reikšmę, tai gal jau manyčiau, kad man laikas pasilaidoti, bet to daryti dar neketinu.

Per kiekvieną gimtadienį susimąstau, kaip bėga laikas, šiek tiek nuliūstu. Manau, visiems taip yra. Galvoji, ar tai, ką darai, yra reikšminga dar kam nors. Ar tai, ką nuveikei iki šiol, galima vadinti tobulėjimu. Pradeda atrodyti, kad gal ne tiek pažengei į priekį, kiek galėtum. Bet gal ir gerai, kad reikės gaminti, nebus laiko apie tai mąstyti“, - kalbėjo Jurga.

Nuo rudens apie naująjį savo muzikos albumą užsimenanti dainininkė žada, kad jis pagaliau pasirodys pavasarį.

„Tikslios datos dar negaliu pasakyti. Galėjome jį išleisti rudenį, bet jis būtų mažiau išbaigtas.

Štai, su prodiuseriu Leonu Somovu įrašinėjame dar vieną naują dainą, jai bus kuriama vizualizacija. Albumas tapo didesniu projektu, nei aš tikėjausi.

Noriu, kad kiekviena daina turėtų svorį. Kūrinius įkvėpė filmai, norisi, kad kiekvienas klausytojas nenusiviltų, suprastų, kokį filmo elementą panaudojau kaip pagrindinę temą. Užduotis – ne iš lengvųjų“, - prisipažino Jurga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.