I. Stasiulevičiūtė: „Žmonių, kurie daug metų gyvena petys petin, meilė — brandesnė“

Vasario 14-ąją, Valentino dieną, „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Aš tave myliu“, kurią ves Ieva Stasiulevičiūtė (23 m.), paaiškės, kuri pora laimėjo smagiausio meilės prisipažinimo konkursą ir iškovojo kelialapį į Maroką.

I. Stasiulevičiūtė: „Kai pirmą kartą prisipažinau mylinti, kojos drebėjo. Tačiau dėl tokių akimirkų verta gyventi.“<br>V. Balkūnas
I. Stasiulevičiūtė: „Kai pirmą kartą prisipažinau mylinti, kojos drebėjo. Tačiau dėl tokių akimirkų verta gyventi.“<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė ("Lietuvos rytas")

Feb 11, 2013, 5:52 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 3:55 AM

Laidos rengėjai įsimylėjėlius kvietė filmuoti ir siųsti meilės prisipažinimus. Iki vasario 14-osios už juos dar galima balsuoti „Lietuvos ryto“ televizijos paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Daugiausia balsų surinkusio prisipažinimo autorius ir laimės kelionę dviem į saulėtąjį Maroką.

Įdomiausi prisipažinimai nuo pirmadienio iki ketvirtadienio įvairiu laiku bus rodomi „Lietuvos ryto“ televizijos eteryje.

„Dėl tokios kelionės aš ir štai tam padavėjui prisipažinčiau“, — nusijuokė laidos vedėja grupės „ŠarkA“ narė I. Stasiulevičiūtė, kai vienoje sostinės kavinių su ja kalbėjomės apie šį konkursą, keliones, kalnus darbų ir, žinoma, meilę.

Penktus metus su aktoriumi Vytautu Šapranausku artimai bendraujanti I. Stasiulevičiūtė yra įsitikinusi, kad nereikia ieškoti specialių progų parodyti jausmus artimam žmogui.

— Ar esate iš tų žmonių, kurie dažnai kartoja „myliu“?lrytas.lt paklausė I. Stasiulevičiūtės.

— Sakoma, ne žodžiais, o darbais tėvynę mylime. Tai tinka ir kalbant apie meilę žmonėms. Jeigu myli, rodai išskirtinį dėmesį ir be žodžių.

Vis dėlto kiekvieno žmogaus jausmai yra skirtingi. Man įstrigo kažkur girdėti žodžiai: „Jeigu kas nors tavęs nemyli taip, kaip tu nori, tai dar nereiškia, kad nemyli tavęs iš visos širdies, taip, kaip tas žmogus moka.“

Aš labai džiaugiuosi, kad gyvenime turėjau progų prisipažinti mylinti. Galiu pasakyti, kad pirmą kartą kojos iš tikrųjų drebėjo. Tačiau dėl tokių akimirkų verta gyventi.

— Prisimenate savo pirmąją meilę?

— Nepamenu, kad darželyje būčiau bėgiojusi su kuo nors rankomis susikibusi. Manau, pirmoji meilė gali būti ir močiutei ar draugei. Gal net ledams. O gal pirmąją meilę aš išgyvenu būtent dabar.

Kita vertus, negaliu artimų žmonių numeruoti pirmais ir antrais.

— Konkurso „Aš tave myliu“ dalyviai siuntė savo nufilmuotus prisipažinimus. Viename jų vaikinas čiuožia rogutėmis nuo kalno, laikydamas vėliavą ir rožę. Koks prisipažinimas jums pačiai atrodytų originalus?

— Jau vien žodžio „myliu“ pasakymas, manau, turėtų kitam žmogui sukelti nuostabą. Tad nesvarbu, ar tai sakysi šokdamas parašiutu, ar vakarieniaudamas. Svarbiausia, kad tai būtų nuoširdu ir tavo mylimasis ar mylimoji suprastų, kad tai ne vien pokalbio palaikymas. Gerai būtų tuo metu nekramtyti, nes žmogus gali ir paspringti.

Norėtųsi, kad konkurse dalyvautų ir vyresnių porų, pavyzdžiui, mano senelių amžiaus. Juk žmonių, kurie daug metų gyvena petys petin, meilė — brandesnė.

— Jus matėme laidose „Puikusis šou“ (TV3), „Taip arba ne“ (TV3), „Griūk negyvas“ („Lietuvos ryto“ TV). Už kadro dirbote laidoje „Susitikime virtuvėje“ (TV3). O ar nenorėtumėte vesti rimtos laidos?

— Esu įsitikinusi, kad žinių tikrai niekada nevesiu. (Juokiasi.) O ir konkrečių tikslų televizijoje neturiu. Čia mes tik gauname pasiūlymus ir turime juos priimti arba atmesti.

Su grupės „ŠarkA“ merginomis tapome TV3 konkurso „Chorų karai“ generolėmis — vadovausime Vilniaus chorui. Teisingiau — atstovausime žmonėmis iš visos Lietuvos, šiuo metu gyvenantiems Vilniuje.

Mūsų chore bus 18 žmonių. Visi karingai nusiteikę, todėl mūsų užduotis bus suvaldyti kolektyvą ir energiją nukreipti tinkama linkme. Man dalyvavimas šiame projekte — didžiausias gyvenime nuotykis.

— Gali nukentėti mokslai, juk studijuojate dviejose aukštosiose mokyklose — Kūno kultūros akademijoje turizmo ir sporto vadybą, o Mykolo Romerio universitete — psichologiją.

— Buvo minčių sustabdyti mokslus ir baigti juos kitąmet, nes proga dalyvauti tokiame konkurse kaip „Chorų karai“ kitą kartą gali ir nepasitaikyti. Repetuojame kasdien. Užsidarome salėje ir nepastebime, kaip sutemsta.

Vieną sesiją stebuklingai išlaikiau, bet po savaitės prasidės dar viena kitoje aukštojoje mokykloje. Tegul dėstytojai nesupyksta, bet nepasineriu į mokslus tiek, kiek galėčiau. Turiu daug veiklos — televizija, koncertai. Žinoma, ir atostogos, kurios yra gyvybiškai būtinos.

— Randate laiko pakeliauti?

— Kai pasitaiko laisva savaitė, išsiaiškiname, kur tuo metu karšta, ir keliaujame. Jei tuo metu man būna sesija, ją išlaikau anksčiau, į kelionę imu vadovėlius. Net 12 valandų skrisdama lėktuvu rengiausi egzaminui — žiūrėjau skaidres, konspektavau. Vėliau konspektus skaičiau gulėdama pajūryje. Ir taip ne kartą.

Jei dirbčiau be atostogų, ilgai nepatempčiau. Apie lėtinį nuovargį kaip tik rašau bakalauro darbą. Tai tarsi šių dienų maras.

Aš ir pati dėl pervargimo esu gulėjusi prijungta prie lašelinių. Pernai per sesiją miegodavau 2—4 val. per parą. Ryte išlaikydavau Kaune egzaminą, vakarop — Vilniuje, o naktį tekdavo grįžti į Klaipėdą koncertuoti. Per parą sukardavau apie 1000 km.

Vis dėlto moku atsipalaiduoti. Reikia tik kelių akimirkų meditacijai. Galima pailsėti per 15 minučių ritualą: užsiplikai ir išgeri arbatos, tuo metu neužsiimdama jokia veikla. Jokių telefonų, jokio kompiuterio. Tiek laiko skiri sau ir išgirsti savo mintis.

— Išvykusi į kelionę dažniau renkatės aktyvų poilsį, ekskursijas ar mėgstate patinginiauti?

— Man atostogos — nieko neveikimas. Kasdienybė — įtempta. Nesvetimas ir naktinis gyvenimas. Todėl atostogoms renkamės patogius gultus prie baseino. (Juokiasi.) Save pavadinčiau keliautoja tingine.

Praėjusių metų pabaigoje visą mėnesį keliavome po Ameriką. Atostogomis to tikrai nepavadinčiau — tai buvo apsipirkinėjimas. Supratau, kad net man tai gali atsibosti. (Juokiasi.)

Grįžus norėjosi bent kelioms dienoms nuvykti į Druskininkus, bet tam jau nebuvo laiko. Į darbus pasinėriau vos išlipusi iš lėktuvo.

— Jei rytoj galėtumėte susikrauti lagaminus ir vykti į bet kurį pasaulio kraštą, kokią šalį pasirinktumėte?

— Nėra svarbu kur — ar į Prienus, ar į Tailandą. Juk nuvykęs į atokią salą vandenyne romantikos gali ir nerasti, jei jos neatsiveši pats.

Mėgstu egzotiškus kraštus. O kas jų nemėgsta! (Juokiasi.) Iš kiekvienos šalies parsivežu magnetukų, kuriuos lipdau ant šaldytuvo. Jis visas jau padengtas magnetukais. Todėl greitai reikės naujo šaldytuvo.

Keliaudama būtinai išbandau vietos virtuvę — nuo pūdytų kiaušinių Singapūre iki milžiniškų sumuštinių Amerikoje. Vien dėl maisto galėčiau keliauti ir keliauti. Tad nenuostabu, kad iš kelionių grįžtu šiek tiek pasunkėjusi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.