Sostinėje per šimtas porų atvyko į labdaringą Vienos pokylį

Ilgomis vakarinėmis suknelėmis pasipuošusios ponios ir smokingais arba frakais pasidabinę vyriškiai vienuoliktąjį kartą žengė į Vilniaus rotušę sušokti vidurnakčio kadrilio - sostinėje vyko labdaringas Vienos pokylis.

Akimirkos iš Vienos pokylio.<br>M. Astrauskas
Akimirkos iš Vienos pokylio.<br>M. Astrauskas
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Feb 11, 2013, 8:21 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 5:12 AM

Kiekvieną renginio porą ant laiptų pasitiko šventiškai apsirengę Vilniaus Fabijoniškių vidurinės mokyklos ansamblio „Renesansas" vaikai.

Labdaringas renginys Vilniaus rotušėje prasidėjo sveikinimo kalbomis ir jaunimo iškilmingu pradžios šokiu.

Susirinkusius svečius tradiciškai pirmasis pasveikino šio pokylio Vilniuje globėjas nepaprastasis ir įgaliotasis Austrijos Respublikos ambasadorius Lietuvoje JE dr. Helmutas Kolleris.

Pokylio metu svečiai klausėsi Vaido Vyšniausko, Kristinos Zmailaitės, Edmundo Seiliaus, Rolando Petrikio, Ingos Valinskienės ir grupės „Trys panteros” atliekamų kūrinių. Netradicinę Lotynų Amerikos programą atliko Lietuvos valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas”.

Po vidurnaktį sušokto kadrilio puotos svečiai su nekantrumu laukė labdaros loterijos, kurios metu buvo lošiamas pagrindinis prizas - pokylio mecenato, juvelyro Stasio Chailovo ir dailininkės Volandos Raupelytės-Chailovos aukso dirbinys, kurie jį šiai progai dovanojo jau septintą kartą. Per labdaros loteriją buvo surinkta 5200 litų. Vienos pokylyje dalyvavo šio renginio Globėjų ir Organizacinio komitetų nariai: politikas Juozas Olekas su žmona Aurelija, Kauno verslininkė Inga Budrienė su vyru Dariumi, advokatė Aušra Ručienė, Nijolė Jagelavičienė, humanitarinių mokslų daktarė Daiva Janulaitytė-Gunther, Arnoldas Riekumas, Gintaras Mikalauskas ir kiti.

Šventiniame labdaros vakare apsilankė ir žinomi šalies verslininkai, politikai bei pramogų pasaulio žvaigždės. Visi jie sušokę Vienos valsą, pasiklausę koncertinės programos ir sudalyvavę labdaros loterijoje patraukė tradicinių naktipiečių į „Stiklių“ restoraną.  

Dalyvavimas pokylyje suaugusiųjų porai kainavo 300 litų, jaunimo - 100 litų. Šie pinigai bus skirti labdarai.

Vienos pokylio metu surinktos lėšos nukeliaus sergantiems - Lietuvos skausmo draugijos neuropatinį skausmą patiriantiems ligoniams gydyti. Už surinktus pinigus bus perkama vaistų, kurių nekompensuoja Valstybinė ligonių kasa. Labdaros gaus ir Vilniaus universiteto Santariškių klinikų filialo Onkohematologijos skyrius įrangai ir gydymo priemonėms įsigyti.

Vienos pokylis yra pirmasis labdaros renginys Lietuvoje, jo iniciatorius - buvęs Austrijos ambasadorius Lietuvoje Florianas Haugas.

Tai visuomenės pokylis, kurio dalyviai yra ne tik žinomi šalies politikos, verslo, kultūros veikėjai, bet ir visų visuomenės sluoksnių atstovai: gydytojai, mokslininkai, pedagogai, menininkai, studentai ir kt. Senas tradicijas Europoje ir Lietuvoje turinčiu renginiu siekiama puoselėti visuomeniškumą, elegantiškumą. Pokylio tikslas  - organizavus reklaminę kampaniją bei gyvos muzikos šokų vakarą-koncertą, surinkti ir įteikti labdaros. Jos gavėjas yra nustatomas pokylio globėjų arba globėjų komiteto posėdyje, išanalizavus pateiktas paraiškas. Labdara viešai įteikiama praėjus porai savaičių po pokylio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.