Mokykloje E. Kalinauskaitė vaikus stengiasi sudominti ne modelio darbu, o anglų kalba

Vilniaus Žvėryno gimnazijos mokiniai be rimtos priežasties nepraleidžia anglų kalbos pamokų. Mat juos moko jauna žavi mokytoja – konkurso „Mis Lietuva 2009” pirmoji vicemis, manekenė Ernesta Kalinauskaitė (22 m.).

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas"

Feb 12, 2013, 10:05 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 1:37 AM

Ernesta su baime laukė susitikimo su mokiniais, tačiau nerimavo be reikalo. Dabar ji džiaugiasi pamokomis ir savo profesinę praktiką vadina įdomiu išbandymu.

„Vis dar negaliu priprasti tik prie kreipinio „mokytoja”. Juk buvau įpratusi būti viena iš mokinių arba studenčių”, – sakė Ernesta.

Nors pati nesigyrė, mokiniai greitai išsiaiškino, kad jų mokytoja ne iš kelmo spirta po pasaulį keliaujanti manekenė. Jie rado ir jos nuotraukų socialiniame tinkle.

„Kartais šešiolikamečiai vaikinai pajuokauja: jiems prieš savo draugus smagu, kad jų mokytoja – modelis”, – juokėsi Ernesta.

Tačiau mokykloje E. Kalinauskaitė vaikus stengiasi sudominti ne modelio darbu, o anglų kalba.

Dirbti mokykloje jai įdomu, su dešimtokais sutaria gerai, tačiau vis tiek kiekvienai pamokai atidžiai ruošiasi, nes jaučia didelę atsakomybę. Ernesta sumano įdomių užduočių, kad pamokos būtų kuo neįprastesnės ir naudingesnės.

„Mokiniai manęs klauso, nors mėgsta ir papokštauti. Jie ieško progų ir situacijų, kad galėtų pajuokauti ir taip pagyvinti pamoką”, – įspūdžiais dalijosi jauna mokytoja.

Per pertraukas mokiniai prieina prie Ernestos ir klausinėja, kodėl ji, sėkmingai siekianti manekenės karjeros, sumanė būti mokytoja.

„Jie sako, jog patys mokytojais nė už ką neitų dirbti. Aiškinu, kad tai įdomus, kūrybingas darbas”, – kalbėjo E. Kalinauskaitė.

Ernestos negąsdina maži mokytojų atlyginimai. Ji mano, jog galima rasti papildomų galimybių užsidirbti.

„Gyvenime man svarbūs ne tik pinigai. Juk Lietuvoje ir modelio darbas nėra gerai apmokamas, kartais man tenka dirbti ir iš idėjos, tad negalėčiau iš to pragyventi”, – aiškino manekenė.

Žvelgdama į mokinius klasėje Ernesta kartais prisimena save mokyklos suole, juk pati jame sėdėjo dar prieš keletą metų. Todėl stengiasi būti draugiška ir mokinių labai nebausti – dvejetų nerašyti.

„Kai mokiniai neparuošia namų darbų, draugiškai susitariame, kad kitą dieną padarys dvigubai. Man patinka su jais bendrauti. Juk ne tik jie iš manęs mokosi, o ir aš iš jų”, – kalbėjo dar kelis mėnesius praktiką mokykloje atliksianti, o ateityje į ją ir sugrįšianti Ernesta.

Parengė Živilė Barkauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.