N. Bunkės aistra uniformuotiems vyrams - ne vienadienė

Praėjusį penktadienį 30-ąjį gimtadienį šventusi Natalija Bunkė į vakarėlį buvo atvežta išnuomotu policijos automobiliu. Visuomenė sujudo, policija puolė aiškintis, premjeras pasipiktino. Tai – ne pirmas atvejis, kai dėl šios žinomos moters pramogų teisėsaugininkai turi nemalonumų.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Feb 12, 2013, 8:46 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 3:17 AM

2005-ųjų rudenį Kaune vykstant jos ir Deivydo Zvonkaus vestuvėms, linksmybėse dalyvavo Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai. Kilus skandalui ir atlikus tarnybinį patikrinimą paaiškėjo: pareigūnai buvo paprasčiausiai apgauti.

Ar gali būti, kad Natalija jaučia nenumaldomą aistrą uniformuotiems vyrams, guminėms lazdoms bei antrankiams? Jei taip, ši aistra vėliau sukelia tikrą audrą visuomenėje, aukšti pareigūnai turi aiškintis ministrui, pradedami tarnybiniai patikrinimai bei kaltųjų paieškos.

Praėjusį penktadienį sostinėje vykęs N. Bunkės gimtadienis, kai ji su vyru Danieliumi Bunkumi policijos buvo „sulaikyti“ ir surakinus antrankiais nuvežti į pokylio vietą - jau antrasis atvejis, kai ši moteris ar jos aplinka sukelia rimtų problemų teisėsaugininkams.

Kilus visuomenės pasipiktinimui, kad policijos automobilį ir uniformuotus policininkus gali išsinuomoti vos ne bet kas, Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis tikino, jog pareigūnai buvo tiesiog apgauti. Esą buvo gautas prodiuserių kompanijos prašymas skirti pareigūnų ekipažą siužeto filmavimui. Anot R. Matonio, policininkai, regis, nežinojo, į kokią istoriją buvo įtraukti.

Vertinant šią istoriją vertėtų prisiminti 2005-ųjų rugpjūčio 12-ąją, kai Kauno rotušėse žiedus sumainė klaipėdietis Deivydas Zvonkus ir kaunietė Natalija Ivanova, pasirinkusi vyro pavardę ir tapusi Zvonke.

Vestuvių iškilmėse neapsiėjo be linksmybių ir savotiškai suprantamų „staigmenų“ - lrytas.lt žurnalistas savo akimis matė, kaip kažkam pranešus, esą Kauno rotušė užminuota, netrukus atskubėjo du stotingi Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai su tarnybiniu šunimi. Uniformuoti vyrai saugojo įėjimą į rotušę, kol iš jos buvo išnešta „bomba“ - laidais negrabiai apraizgytas kamuolys.

Tuomet pasidomėjus, ar uniformuotų pareigūnų dalyvavimas tokio lygio „incidentuose“ neprieštarauja tiesioginėms jų funkcijoms, buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas. Jį inicijavo tuometis vidaus reikalų ministras Gintaras Jonas Furmanavičius. Ištyrus aplinkybes paaiškėjo, kad N. Zvonkės pirmųjų vestuvių organizatoriai tiesiog apgavo elitinio padalinio vyrus. Rotušės aikštėje patruliavę pareigūnai buvo paprašyti padėti, pasaugoti rotušės prieigas, nes kažkam esą grėsė pavojus.

„Tą istoriją puikiai prisimenu, matyt, ši moteris turi tam tikrą patologiją uniformoms. Tarnybinį patikrinimą atliko Vidaus reikalų ministerijos generalinis inspektorius Julius Jasaitis, mano labai gerbiamas žmogus. Mes viską labai tiksliai išsiaiškinome – pareigūnai nebuvo kalti. Juos tiesiog „išdūrė“, - sakė G. J. Furmanavičius.

Buvęs vidaus reikalų ministras piktinosi, kad geranoriška rotušės aikštėje patruliavusių pareigūnų pagalba vėliau sukėlė rimtų nemalonumų ne tik jiems patiems, bet ir jų vadovams.

„Juk niekam nėra malonu, kai atliekamas tarnybinis patikrinimas. O paskui, kai žmogui iš tiesų reikia pagalbos, pareigūnai ima galvoti, kaip tą pagalbos suteikimą reglamentuoja instrukcijos. Per tokius pokštus vietos geranoriškumui lieka vis mažiau ir mažiau“, - lrytas.lt sakę buvęs vidaus reikalų ministras G. J. Furmanavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.