G. Ivanauskas pakvietė į spalvingą ir meile alsuojančią „BollyWood“ premjerą

Režisierius ir choreografas, šokio teatro įkūrėjas Gytis Ivanauskas su būriu šokėjų spektakliu „BollyWood” dovanos indišką meilę, tačiau bėgs nuo Indijos blizgučių. Pirmą kartą jį žiūrovai išvys vasario 14-osios vakarą.

Bolivudo šokiais choreografas susižavėjo prieš septynerius metus, kai studijavo Austrijoje.<br>V. Balkūnas
Bolivudo šokiais choreografas susižavėjo prieš septynerius metus, kai studijavo Austrijoje.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos Rytas“

Feb 14, 2013, 8:08 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 9:41 PM

G. Ivanausko teatro gerbėjų laukia naujas, indų kino filmų šokių įkvėptas spektaklis „BollyWood”.

Šio spektaklio sumanytojas G. Ivanauskas, užbėgdamas žiūrovams už akių, įspėja: „Bėgsim nuo Indijos, jos blizgučių ir visų šablonų.”

Neapsimeta viską išmanantys

Kaskart netradiciniais režisūros bei choreografijos sprendimais vis stebinantis G. Ivanauskas ir šį kartą žada žiūrovas nelauktą ir netikėtą reginį.

„Nesistengiame apsimetinėti, kad suprantame, mokame ir išmanome indų šokį. Statydami spektaklį „Tango Salon” lygiai taip pat interpretavome argentinietiškąjį tango. Tą patį darome ir čia.

Tai yra Bolivudo interpretacija – klasikinio šokio, aktorystės meno ir šiuolaikinio šokio sintezė. Būtent šis komplektas ir gniaužia kvapą”, – apie savo naujausią spektaklį pasakojo 32 metų G. Ivanauskas.

Primins senus filmus

Bolivudo šokiais choreografas susižavėjo prieš septynerius metus, kai studijavo Austrijoje. Pakerėtas indų kino filmų šokių kuriamos nuotaikos, emocijų, šokio manieros, netgi naivumo, jis ėmėsi tai perkelti į Lietuvos teatro sceną.

Atėjanti premjera – tai priminimas Bolivudo filmų, kurie kadaise visus džiugino, kuriuose būdavo daug džiaugsmo, šviesos, spalvų ir šiek tiek liūdesio.

Nuvys šalin blogus jausmus

Spektaklio herojai tėtušis ir pikta motinėlė (aktorė Eglė Mikulionytė) išsiųs savo tris mylimas dukteris į šiuolaikinį pasaulį ieškoti laimės. Ką dukterys ten ras, kaip sužadėtinius priims tėvai ir kokios linksmybės jų laukia, žiūrovai išvys jau vasario 14-ąją Teatro arenoje Vilniuje.

Viską iki smulkmenų apgalvojantis G. Ivanauskas ir spektaklio premjeros datą parinko neatsitiktinai – tai dar viena proga padėkoti mylimam žmogui.

„BollyWood” – spektaklis apie atsidavimą vienas kitam, meilę. Norėčiau, kad žmonės dažniau atsigręžtų vienas į kitą, o atėję į spektaklį nuvytų šalin blogus jausmus ir atsiduotų gėriui ir grožiui visai kaip senuose Bolivudo filmuose”, – sakė G. Ivanauskas.

Po premjeros Vilniuje spektaklis „BollyWood” bus parodytas ir kituose šalies miestuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.