Vyro vis dar gedinti K. Brazauskienė gimtadienių nebešvenčia

Trečiadienį 64-erių metų sukaktį minėsiančiai buvusiai pirmajai šalies poniai Kristinai Brazauskienei - ne šventės galvoje. Ji tvirtina iki šiol liūdinti dėl vyro netekties, todėl nei šio, nei visų kitų gimtadienių nešvęs. „Po vyro mirties ši šventė man kelia vien liūdesį“, – portalui lrytas.lt pasakojo našlė.

„Labiausiai mėgstu tamsiai raudonas, rožines bei baltas rožes“, – gražiausias gėles vardijo K. Brazauskienė.<br>V. Ščiavinskas
„Labiausiai mėgstu tamsiai raudonas, rožines bei baltas rožes“, – gražiausias gėles vardijo K. Brazauskienė.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Adomaitytė

Feb 20, 2013, 11:08 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 12:16 PM

Prezidentas Algirdas Brazauskas po sunkios ligos Vilniuje mirė 2010-ųjų birželį. Prieš ketverius metus garbingą jubiliejų našlė šventė kartu su būriu draugų. Tąkart prezidento žmona kone šimtą svečių sukvietė į Vilniaus viešbutį „Crowne Plaza“, kuriam pati vadovavo iki 2007-ųjų.

Nors trankiai švęsti gimtadienio ir neketina, vis dėlto svarbią datą K. Brazauskienė paminės šventiniais pietumis. Pati virtuvėje sukiotis neketina – artimiausius draugus pakvies į restoraną. 

Kokią vietą rinksis savo šventei, našlė neatskleidė, tik prasitarė, kad restoranas yra ne sostinėje. „Tai bus nedidelis paminėjimas dešimties žmonių ratelyje“, – gimtadienio detales dėstė moteris.

Tarp svečių, pasak našlės, bus tik artimiausi draugai ir bendražygiai. Ir jokių „šiaip pažįstamų“.

Dovanų per gimtadienį K. Brazauskienė sakė nelaukianti, nes nė viena iš jų neprilygs toms, kokias gaudavo iš vyro. Kokia sutuoktinio dovana buvo pati įsimintiniausia, našlė nenorėjo pasakoti: „Man vis dar nelengva apie tai kalbėti“.

K. Brazauskienė dabar dovanų nesitiki, tačiau puikiai žino, kad per gimtadienį visada gaus kalną gėlių. „Labiausiai mėgstu tamsiai raudonas, rožines bei baltas rožes“, – gražiausias gėles vardijo moteris.

Netekusią vyro K. Brazauskienę labiausiai džiugina sūnus Ernestas Butrimas. „Jei ir tikiuosi šventinės staigmenos, tai tik iš jo“, – neslėpė pašnekovė. Ji su šypsena prisimena prieš kelerius metus sūnaus padarytą staigmeną – tąkart namų kieme moterį ryte pasitiko išblizgintas ir sutvarkytas automobilis su gėle ant sėdynės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.