Ką fotografuoja garsios Lietuvos moterys?

Moteriškas žvilgsnis į pasaulį ir į gyvenimą atsiskleidžia kovo 8-ąją atidaromoje garsių Lietuvos moterų kurtų fotografijų parodoje „Mano geriausias kadras”. Nuotraukose – žmonės, gamta, gyvūnai, kelionių fragmentai, netikėtos akimirkos. Fotografijos turi vieną bendrą bruožą – jos moteriškai nuoširdžios ir emocingos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-01 15:32, atnaujinta 2018-03-10 19:24

Pagrindinis parodos rėmėjas – Vilniaus centrinė universalinė parduotuvė. Paroda iki balandžio 5 dienos bus eksponuojama prekybos ir renginių centro penktajame aukšte.

Parodos „Mano geriausias kadras” atidarymas žada būti viena gražiausių Kovo 8-osios švenčių sostinėje – į ją susirinks visas būrys garsių moterų, jų bičiulių, draugų ir gerbėjų. Skambės gyva muzika, bus rodomas VDA Kostiumo dizaino katedros profesorės Jolantos Talaikytės studentų kūrybinių dirbtuvių madų šou.

Parodoje savo darytas nuotraukas eksponuoja 44 garsios Lietuvos moterys – aktorės, dainininkės, dailininkės, dizainerės, verslininkės, televizijos laidų kūrėjos, garsios ir gerbiamos asmenybės. Nuostabius kadrus parodai pateikė aktorės Nijolė Narmontaitė ir Dalia Michelevičiūtė, keramikė Nomeda Marčėnaitė, architektė Audra Kaušpėdienė, interjerų dizainerė Indraja Marcinkevičienė ir kitos. Savo darbus atsiuntė net ir šiuo metu užsienyje gyvenančios moterys: iš Airijos – dainininkė Eurika Masytė, iš Italijos – modelis ir stilistė Rasa Kukenytė, iš Prancūzijos – žurnalistė ir rašytoja Erika Umbrasaitė, iš Anglijos – režisierė Dalia Ibelhauptaitė, TV laidų kūrėja ir vedėja Beata Nicholson bei neseniai Džersio saloje apsigyvenusi aktorė Gabrielė Bartkutė-Majid.

Ant drobės atspaustas nuotraukas per atidarymą vertins žiuri, vadovaujama fotografės Monikos Požerskytės. „Moterų kurtos nuotraukos pakeri savo nuotaika. Net sunku patikėti, kad tai ne profesionalų darbas. Tikrai atsiras norinčių juos įsigyti ir pasipuošti savo namus”, – sakė VCUP generalinė direktorė, žiuri narė Ona Nevinskienė.

Iki balandžio 5 d. veiksiančios parodos kūrinius bus galima įsigyti. Gautos lėšos bus skiriamos Vilniaus miesto krizių centrui, kuriame pagalbą ir laikiną prieglobstį randa smurtą ir nepriteklių kenčiančios moterys.

Kelios parodos dalyvės bus gausiai apdovanotos. Tris tūkstančio litų vertės prizus dalyvėms įsteigė parodos remėja, pasaulio implantologijos ir estetinės odontologijos lyderė kompanija „Nobel Biocare”. Žiuri įvertintų nuotraukų autores deimantais apdovanos Deimantų muziejus ir galerija. Specialų prizą įstaigė ir VCUP.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.