Pagerbti laisvą ir klestintį Kauną kuriantys žmonės

Kauno laisvalaikio namuose „Nautilus“ ketvirtadienio vakarą buvo pagerbti Kauno žmonės ir organizacijos, pernai miesto labui nuveikę didelius darbus.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Mar 1, 2013, 4:15 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:24 PM

Padėkos vakarą, į kurį susirinko maždaug trys šimtai veiklių ir įvairiose srityse Kauną garsinančių miestiečių, surengė visuomeninė organizacija „Vieningas Kaunas“.

„Kaunas gyvas ne dėl pastatų, gatvių ar paminklų. Jo turtas — žmonės, kurių pastangos ir atsidavimas skatina miestą augti bei gražėti. Nusprendėme padėkoti tiems, kurie labiausiai prisidėjo prie šviesaus, klestinčio, unikalaus, laisvo ir sveiko Kauno“, — kalbėjo šios organizacijos narys architektas Algirdas Kaušpėdas.

„Šviesaus Kauno“ nominacija atiteko modernaus šokio teatrui „Aura“, kurio vadovė Birutė Letukaitė labai aktyviai prisideda garsinant Kauną kultūros srityje.

„Unikalaus Kauno“ apdovanojimas skirtas Vladimiro Orlovo vadovaujamam Karo paveldo centrui, kuris rūpinasi, kad carinei Kauno tvirtovei priklausantis VII fortas pamažu taptų turizmui ir miesto reprezentacijai pritaikyta erdve.

Nominacijos „Klestintis Kaunas“ nugalėtoja — Kauno technologijos universiteto sukurta erdvė „Startup Space“, kurios vadovas — Justinas Katkus. Erdvėje brandinamos jaunimo verslo idėjos ir kuriami aukštos kokybės produktai. Tai pirmasis tokio pobūdžio centras Lietuvoje, skirtas jauniems žmonėms, kurie gali savo verslo idėjas paversti realybe.

Apdovanojimą „Sveikas Kaunas“ pelnė Labdaros ir paramos fondo „Saulės smiltys“ įkūrėja Marija Dubickienė. Ji įvertinta už nuolatines iniciatyvas, skirtas tobulinti vaikų gydymą, pastangas sudaryti geresnes sąlygas mažiesiems ligoniams integruotis į visuomenę bei kryptingą ir organizuotą visuomenės švietimo kampaniją.

„Laisvo Kauno“ nominacija skirta pernai vykusiam Pasaulio lietuvių jaunimo suvažiavimui, įrodžiusiam, kad nepaisant tolimų atstumų, Lietuvos jauni tautiečiai neužmiršta.

Pasaulio lietuvių sąjungos pirmininkas Kęstas Pikūnas tvirtino, jog Lietuvių jaunimo suvažiavimas turėjo šūkį „Kurkime pasaulio Lietuvą“, o jis norėtų paskatinti žmones kurti pasaulio Kauną.

Už nuopelnus garsinant Kauną atskirai dėkota ir miesto menininkei Jolantai Šmidtienei, kuri trejus metus iš eilės tapo gražiausias Lietuvos Kalėdų eglės autore.

Vakaro svečiams koncertavo merginų grupė „Roxy 5“, grupė „16 Hz“ ir Studentiškasis Kauno choras.

Renginio metu taip pat buvo renkamos knygos, kurias svečiai dovanojo Girstučio bibliotekai. Joje pernai įvyko nelaimė — gaisro metu buvo apgadinta nemažai literatūros leidinių.

„Vieningo Kauno“ direktorius Povilas Mačiulis tvirtino, kad veiklių ir darbščių kauniečių apdovanojimai taps kasmetine tradicija.

„Kiekvieno miestiečio investicija į Kauno gyvenimą ir plėtrą neįkainojama. Tačiau parodyti ir padėkoti už jų iniciatyvas yra svarbu. Norėtume, jog tai paskatintų prie miesto puošimo ir garsinimo prisidėti kuo daugiau kauniečių“, — kalbėjo P. Mačiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?