Garsios Lietuvos moterys už įdomiausius gyvenimo kadrus apdovanotos tikrais deimantais

Apsnigtos kalnų viršūnės, ryto šviesoje maisto ieškantys flamingai, vasarojantis Oskaras Koršunovas ar žurnalistų Seime apsuptas Kęstutis Glaveckas. Tokias ir panašias akimirkas užfiksavo žinomos šalies moterys ir Tarptautinės moters dienos proga sostinės prekybos centre VCUP pristatė specialią parodą „Mano geriausias kadras”.

Renginio akimirkos.<br>R. Danisevičius
Renginio akimirkos.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Mar 8, 2013, 5:55 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:09 AM

44 garsios Lietuvos moterys atrinko įspūdingiausias ir jausmingiausias kada nors užfiksuotas akimirkas ir atspaudę jas ant drobė pakabino jas vertinti prekybos centro lankytojų teismui. Tarp garsių damų – nemažai aktorių, dainininkių, dailininkių, dizainerių, verslininkių, televizijos laidų kūrėjų,

Nuostabius kadrus parodai pateikė aktorės Nijolė Narmontaitė ir Dalia Michelevičiūtė, keramikė Nomeda Marčėnaitė, architektė Audra Kaušpėdienė, interjerų dizainerė Indraja Marcinkevičienė ir kitos. Savo darbus atsiuntė net ir šiuo metu užsienyje gyvenančios moterys: iš Airijos – dainininkė Eurika Masytė, iš Italijos – modelis ir stilistė Rasa Kukenytė, iš Prancūzijos – žurnalistė ir rašytoja Erika Umbrasaitė, iš Anglijos – režisierė Dalia Ibelhauptaitė, TV laidų kūrėja ir vedėja Beata Nicholson bei neseniai Džersio saloje apsigyvenusi aktorė Gabrielė Bartkutė-Majid. Geriausi kiekvienos jų kadrai buvo atspausdinti ant drobės ir pakabinti prekybos centro lankytojų teismui.

Skirtingai, nei vyrai, moterys nuotraukose visuomet fiksuoja gėrį, grožį. Ir net didžiausiame šiukšlyne jos atranda tikrąją estetiką“, – kalbėjo vakaro vedėjas, etiketo žinovas Giedrius Drukteinis. Pasak jo, visa ši moteriška sinergija pasaulį padaro daug gražesniu, švelnesniu ir spalvingesniu.

Kovo 8-osios proga pasveikinti visas dailiosios lyties atstoves suskubo ir jam talkinusi televizijos laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė-Budrė. Drauge jie atidarė įspūdingą nuotraukų parodą.

Tarti žodį atvyko ir VCUP direktorė Ona Nevinskienė. „Vyrai fotografuoja trūkumus, o moterys visur įžvelgia galimybes. Todėl visuose kadruose yra tiek daug emocijų“, – mintimis dalinosi ji.

Parodos pristatymo metu buvo išrinktos ir trys, įspūdingiausius darbus pateikusios dalyvės. Kiekvieną jų vertino kompetentinga komisija, kurioje savo nuomonę išsakė trys menininkės: Monika Požerskytė, Džoja Barisaitė ir Oksana Točickaja. Bendru sutarimu geriausiais kadrais buvo pripažinti televizijos laidų vedėjos Violetos Baublienės, architektės Audronės Kaušpedienės ir aktoriaus Vytauto Rumšo mylimosios Evos Saikovskos darbai. Kiekvienos jų laukė specialus, Deimantų muziejaus įsteigtas prizas – auksinis kryželis pagražintas geriausiais mergaičių draugais vadinamais deimantais.

Deja, atsiimti prizo ne visos jos galėjo atvykti. V. Baublienės apdovanojimą atsiėmė jos vyras Artūras, A. Kaušpedienei prizą perduos renginio organizatoriai. Vėliau atvykusi E. Saikovska džiaugėsi įvertinimu, tačiau sunkiai galėjo patikėti, jog ji - viena iš nedaugelio laimingųjų, galėsianti pasipuošti originaliu ir prabangiu prizu.

Specialius prizus gavo ir už „šypsenas kadre“ įvertintos nuotraukų autorės. „Šilčiausios šypsenos“ apdovanojimas atiteko aktorei Gražinai Baikštytei, „Draugiškiausios“ – režisierei Daliai Ibelhauptaitei, „Drąsiausios“ – menininkei Miglė Kosinskaitė. Įvertintas buvo ir Nomedos Marčėnaitės kadras „Ledinės-akmeninės gėlės“.

Į parodos atidarymą atskubėjo nuotraukų autorių draugai ir bičiuliai, čia susirinko nemažai prekybos centro lankytojų. Vakaro metu skambėjo gyva muzika, čia taip pat buvo galima pamatyti Vilniaus dailės akademijos Kostiumo dizaino katedros profesorės, dizainerės Jolantos Talaikytės studentų dirbtuvių madų šou.

Paroda iki balandžio 5 dienos bus eksponuojama prekybos centro 5 aukšte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje