I. Dapkūnaitė ir J. Malkovichius Maskvoje atidaro aktorystės mokyklą

Lietuvių aktorė Ingeborga Dapkūnaitė tapo naujos Maskvoje atidaromos aktorystės mokyklos „Cinemotion Acting School“ vadove, skelbia Rusijos žiniasklaida. Naujosios mokyklos programa sukurta bendradarbiaujant su Kalifornijos universitetu ir Londono dramos akademija. Mokyklos taryboje dirbs garsus amerikiečių aktorius Johnas Malkovichius.

I. Dapkūnaitei šių metų pradžia turininga: nauja santuoka ir naujos pareigos.<br>V. Balkūnas
I. Dapkūnaitei šių metų pradžia turininga: nauja santuoka ir naujos pareigos.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 17, 2013, 4:47 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 8:15 PM

Skelbiama, kad naujoji mokykla ruoš kino, teatro ir televizijos aktorius. Be to, jos kursai skirti tiems, kuriems viešumas yra gyvenimo ir darbo dalis.

Mokykla, kurios užsiėmimai prasidės balandžio 15-ąją, siūlys išmokti aktorystės meno pagrindų, rengs praktinius užsiėmimus, siūlys intensyvius kursus su geriausių britų ir amerikiečių aktorystės mokyklų dėstytojais.

Mokyklos vadobe paskirta I. Dapkūnaitė yra suvaidinusi daugiau nei 40 filmų, tarp jų – visame pasaulyje populiariose juostose „Misija neįmanoma“ ir „Septyneri metai Tibete“.

Į mokyklos tarybą įtrauktas J. Malkovichius I. Dapkūnaitę pažįsta du dešimtmečius, aktoriai ne sykį dirbo kartu. Pastarąjį sykį – vaidindami pjesėje „Giacomo variacijos“ 2011-aisiais. „Turime ilgą romantišką istoriją – bet tik scenoje“, - apie santykius su J. Malkovichiumi spaudos konferencijoje Maskvoje prieš dvejus metus sakė Ingeborga.

Beje, 2011-aisiais J. Malkovichius lankėsi ir Lietuvoje - filmavosi juostoje „Sibirietiškas auklėjimas“.

Taryboje taip pat dirbs 49 „Oskaro“ laureatus išugdęs Holivudo konsultantas Robertas McKee bei „British American“ dramos akademijos vadovas Ianas Wooldridge'as. Studentams dėstys jis, I. Dapkūnaitė, daugybė Rusijos kino ir teatro specialistų – Valerijus Todorovskis, Eduardas Bojakovas, Lora Urvanceva, Venjaminas Smechovas, Grigorijus Dobryginas ir kiti.

50-metė I. Dapkūnaitė pastaruoju metu dažnai šmėžuoja Rusijos žiniasklaidos puslapiuose – vasarį pranešta, kad ji ištekėjo trečią kartą. Jos vyru tapo advokatas ir kelių restoranų bei klubų bendraturtis Dmitrijus Jampolskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.