I. Paksaitė-Stumbrienė, G. Gurevičiūtė ir E. Jackaitė įsijautė į dvaro damų gyvenimą

Vieną savaitgalį šalia Vilniaus esančiame Šešuolėlių dvare trys žavios damos virto tikrų tikriausiomis dvaro gyventojomis. Tokiomis jas, Eglę Jackaitę, Gintarę Gurevičiūtę ir Ingą Paksaitę-Stumbrienę, pavertė ne kas kitas, o „Tiulio fėjų“ dizainerė Viktorija Jakučinskaitė.

Inga Paksaitė-Stumbrienė, Gintarė Gurevičiūtė ir Eglė Jackaitė įsijautė į dvaro damų gyvenimą.<br>D. Gražys
Inga Paksaitė-Stumbrienė, Gintarė Gurevičiūtė ir Eglė Jackaitė įsijautė į dvaro damų gyvenimą.<br>D. Gražys
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 20, 2013, 3:54 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 3:32 PM

„Padaryti fotosesiją dvare buvo mano sena svajonė. Išsirinkome patį efektingiausią ir prabangiausią Lietuvoje dvarą, tad mano suknelės, kurios daugeliui atrodo senovinės ar retro stiliaus, čia puikiai tiko, viskas susiliejo į darnią visumą“, – pavykusia fotosesija džiaugėsi idėjos autorė ir drabužių dizainerė V. Jakučinskaitė.

Tiesa, kūrėja neslepia, kad iš pradžių dvare komanda jautėsi ne itin drąsiai, nes prabanga ir iškilmingumas gniaužė kvapą, tačiau jau po kelių valandų prisėdusios damos gurkšnojo arbatą ir pasijuto it namuose.

„Nenorėjome, kad ši fotosesija baigtųsi, nenorėjome važiuoti namo. Supratau, kad šis dvaras būtų tobula vieta mano pačios vestuvėms. Būtent čia norėčiau tekėti, nes aplink tvyro labai gera aura“, – prisipažino V. Jakučinskaitė ir nusijuokė, kad geriau šiame dvare jautėsi turbūt tik I. Stumbrienė.

Pasak dizainerės, ne viena moteris, įsprausta į prabangią suknelę, apauta aukštakulniais-žudikais būtų bijojusi pajudėti, tačiau tik ne Inga. „Atrodė, kad tai natūrali jos būsena, kad ji tiesiog gražiai apsirengusi leidžia dieną savo dvare“, – apie fotosesiją pasakojo Viktorija.

Komplimentų kūrėja negailėjo ir kitai damai – G. Gurevičiūtei. Į ekstremalų sportą mėgstančią jauną moterį, kurią kasdienybėje dažniausiai galime išvysti su patogiais džinsais, o ne suknele, pirmą kartą buvo pažvelgta kitaip.

„Gintarė – žmogus, ištrauktas iš kito gyvenimo. Niekas jos iki šiol nematė tokios, kokia ji buvo per fotosesiją. Gintarė man įkūnija tobulą moterišką seksualumą, o mano suknelės jai idealiai tiko“, – grupės ŽAS nario Lino Karaliaus mylimąją gyrė V. Jakučinskaitė.

Prie šių dviejų garsių moterų fotosesijoje prisijungė ir aktorė E. Jackaitė. Nors moteris augina du sūnus, kurių vienas netrukus baigs mokyklą, Viktorija nuoširdžiai žavisi, kad Eglės amžiaus nusakyti neįmanoma.

„Nesuprasi, nei kiek jai metų, nei iš kokio laikmečio ji atkeliavusi. Kadangi Eglė yra aktorė, ji įsijaučia ir prisitaiko dar labiau, tad atrodė lyg būtų tikrų tikriausia šio dvaro gyventoja“, – aktorės grožiu ir talentu žavėjosi dizainerė.

Į praeitį – tik trumpam

Rudenį kolekciją „Mano laikas“ pristačiusi V. Jakučinskaitė, kaip ir tada, taip ir dabar į savo kūrybą įjungė ir lengvas it plunksna balerinas, kurias papuošė baltutėlėmis nuotakų suknelėmis. „Norėjau į fotosesiją įjungti jų šokį ir graciją. Juk daugelis mūsų, kai buvome mažos, svajojome tapti balerinomis“, – savo kūrybinį sprendimą paaiškino Viktorija.

Visos trys fotosesijoje dalyvavusios dvaro damos kalbėdamos apie įspūdžius taip pat neslepia šypsenų, tačiau sutartinai tvirtina, kad į laikus, kai dvaro koridoriais vaikščiojo puošnios jo gyventojos, nukeliauti nenorėtų. „Gimiau nei per anksti, nei per vėlai, gimiau pačiu laiku“, – garsios dainos žodžius pacituoja Eglė, Gintarė ir Inga ir šypsosi – juk ir dabar jos gyvena puikiai.

Merginų nuomonė nesiskyrė ir kalbant apie sukneles, kuriomis jos puošėsi Šešuolėlių dvare. Ypatingi V. Jakučinskaitės kūriniai taip pavergė modelius, kad šie, net baigiantis fotosesijai nenorėjo važiuoti namo. Norėjosi dar truputį pabūti dvaro damomis, kurių suknelės plazda nuo menkiausio judesio ir kurių grožiu rūpinosi visas būrys profesionalų: fotografas Darius Gražys, vizažistė Laura Raštutytė, plaukų stilistė Ana Inga Butrimaitė, papuošalų dizainerė Simona Brazdžionytė. Puošnius šių damų galvos aksesuarus kūrė „Dovilės Aruodas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.