I. Krupavičius Pasaulinę vandens dieną minės baidarėje Neryje

Vanduo yra ne tik formulė H2O, vanduo yra gyvenimas, ir teisę į jį, kaip ir teisę gyventi, turi turėti kiekvienas. Skleisti šią žinią siekia LRT laidos „Labas rytas, Lietuva“ vedėjas Ignas Krupavičius, tapęs akcijos „Vanduo yra žmogaus teisė“ ambasadoriumi. Tarp visoje Europoje vykstančios akcijos ambasadorių, beje, yra ir Paryžiaus bei Briuselio merai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-21 14:39, atnaujinta 2018-03-09 13:54

Penktadienį, kovo 22-ąją, minint pasaulinę vandens dieną, Ignas Krupavičius baidare ners į sraunius Vilnios ir Neries vandenis. Ten, kur Vilnia sukaustyta ledu, žurnalistui baidarę teks neštis rankose. Kartu su Ignu plauks ir LRT televizijos naujienų režisierius Justas Puluikis. Jų startą 12 val. tiesiogiai parodys laida „Laba diena, Lietuva“. Per maždaug dvi valandas Ignas planuoja pasiekti Vilniaus Baltąjį tiltą, o nuo jo tiesiai patraukti prie Vilniaus savivaldybės, kur ragins pritarti Europos piliečių iniciatyvai „Ne vandens privatizavimui“.

„Noriu miego – miegu, noriu džiaugtis lietumi – džiaugiuosi. Tai labai natūralūs dalykai ir niekas negali iš manęs teisės norėti, džiaugtis atimti. Labai mėgstu lakstyti po miškus. Ir jeigu man pasakytų, kad netrukus teks susimokėti už gryną orą miške, nepatikėčiau. Taip pat ir su vandeniu. Esame kaip augalai, kuriems vanduo – gyvybiškai svarbus. Negaliu leisti, kad vanduo virstu preke“, – sako Ignas Krupavičius.

I. Krupavičiaus žygis Nerimi – įžanga į vasarą planuojamą žygį baidarėmis per Lietuvą. Praėjusią vasarą „Labas rytas, Lietuva“ vedėjas su kolega režisieriumi Vaidu Urbanavičiumi Lietuvą apkeliavo dviračiais, o šią vasarą Ignas nusiteikęs išbandyti vandens „transportą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.