A. Jagelavičiūtė: „Visi kada nors būname be kelnių“

Turbūt daugeliui yra tekę matyti viešų režisieriaus Oskaro Koršunovo nuotraukų, tačiau akimirkų iš intymaus jo gyvenimo – vargu. Nepabijojusi nei paties režisieriaus, nei visuomenės reakcijos, buvusi jo mylimoji Agnė Jagelavičiūtė nusprendė paviešinti asmeninę nuotrauką, kurioje žinomas režisierius iki pusės išsirengęs lepinasi karšta Egipto saule ir skaito Platoną. Su šia nuotrauka A. Jagelavičiūtė tapo viena iš žinomų moterų fotografijų parodos „Mano geriausias kadras“ dalyvių.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Mar 23, 2013, 3:23 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 11:04 AM

„Man šis kadras žavingas tuo, kad kalba apie tai, jog visi žmonės, nepriklausomai nuo to, koks jų visuomeninis statutas ar įvaizdis, kartais vis tik daro tokius pačius dalykus“, – pasakojo A. Jagelavičiūtė, pavadinusi nuotrauką „Atostogos“. 2011 metų žiemą Šarm aš Šeiche daryta jos nuotrauka sulaukė itin daug dėmesio.

„Kas turėtų būti pavaizduota atrinktoje nuotraukoje – diskusijų klausimas. Tačiau man atrodo, kad dar viena apsnigta eglutė nieko nesudomintų. Reikia tokio kadro, kuris būtų įdomus visuomenei“, – svarstė A. Jagelavičiūtė.

Pasak autorės, nuotrauka, kurioje matosi šiltuose kraštuose poilsiaujantis O. Koršunovas, turėtų suintriguoti ne vieną Lietuvos gyventoją – juk ne kasdien žinomą režisierių galima pamatyti visiškai kitame amplua.

Daugiasluoksniu kadru šią nuotrauką vadinanti A. Jagelavičiūtė stengėsi išryškinti du skirtingus planus: pirmame – vienas garsiausių Lietuvos režisierių skaito Platoną, antrame – saulės spinduliais besimėgaujanti apvalių formų moteris, kurios koją „puošia“ ne maža mėlynė. „Norėjau parodyti, kad nors šie žmonės – labai skirtingi, kartu jie vienas nuo kito niekuo nesiskiria. Gyvenime visi kada nors būname be kelnių“, – pasakojo ji.

Pasak A. Jagelavičiūtės, visi gyvenimo potyriai lieka prisiminimais. „Iš dainos žodžių neišmesi. Tai nėra kažkokia mano ir Oskaro santykių deklaracija. Niekada nemelavome, kad buvome pora, todėl manau, kad turiu teisę publikuoti savo nuotrauką viešai“, – sakė pašnekovė.

Paklausus, kaip į šį kadrą reagavo pats O. Koršunovas, ji užsiminė net neklaususi jo nuomonės. „Kadras yra mano nuosavybė. Neprivalau jo atsiklausti, tačiau tikiu, kad jam dėl to nekyla kokių nors problemų“, – net nesvarsčiusi atsakė A. Jagelavičiūtė.

Maždaug po trejų metų draugystės 2011 metų rudenį išsiskyrusi pora dabar gyvena atskirus gyvenimo. Kiekvienas jų pasuko skirtingais keliais. Apie širdies reikalus niekada neatviravusi A. Jagelavičiūtė šios temo vengia iki šiol, o į klausimą, ar drauge su pavasariu į jos širdį neįžengė nauja simpatija, ji atsako griežtai – nieko nekomentuos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.