Benamių choras lepinosi pieno voniomis ir masažais

Apie mineralinio vandens ar pieno vonias kai kurie net girdėję nebuvo. Ne vienas pirmą kartą gyvenime į rankas paėmė boulingo kamuolį.

Likimo mėtyti ir vėtyti žmonės praėjusią savaitę malonumais lepinosi sveikatos ir pramogų centre “SPA Vilnius Sana”.<br>Z. Šilinskas
Likimo mėtyti ir vėtyti žmonės praėjusią savaitę malonumais lepinosi sveikatos ir pramogų centre “SPA Vilnius Sana”.<br>Z. Šilinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė ("Lietuvos rytas")

Mar 23, 2013, 2:24 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 11:04 AM

Benamių choro dainininkai iš nuostabos neteko žado, kai išgirdo, kad galės mėgautis ne tik masažais ar sūkurinėmis voniomis.

Apie mineralinio vandens ar pieno vonias kai kurie net girdėję nebuvo. Ne vienas pirmą kartą gyvenime į rankas paėmė boulingo kamuolį.

Likimo mėtyti ir vėtyti žmonės praėjusią savaitę šiais malonumais lepinosi sveikatos ir pramogų centre “SPA Vilnius Sana”.

Tarsi iš naujo gimęs

Pramogų maratonas prasidėjo po ištaigingų pusryčių. Biuvetėje benamių choro dainininkai paragavo keturių rūšių vėsaus ir šilto mineralinio vandens, kuris trykšta iš 307 metrų gylio gręžinio, priklausančio šiam sveikatingumo centrui.

Paskui centro darbuotojos palydėjo svečius į vonių zoną.

Vieni penkiolika minučių lepinosi pieno, kiti — vynuogių ekstrakto, mineralinio vandens su žolelėmis, treti — masažinėse voniomis.

Kai kas šiomis procedūromis panoro pasimėgauti dar kartą.

“Kaip puiku! Užsimerkiau ir atsiribojau nuo visko. Per 28-erius savo gyvenimo metus pirmą kartą patekau į tokią nuostabią vietą. Jaučiuosi lyg iš naujo gimęs”, — po vonios malonumų džiaugėsi Olegas Jurevičius. Jis sakė, kad atsigavęs ir pailsėjęs galės išbandyti ir solisto vaidmenį.

O 22 metų Janina Vešun niekaip negalėjo apsispręsti, kuri vonia jai labiau patiko — pieno “Kleopatros grožis” ar vynuogių ekstrakto.

Iš vaikų globos namų išėjusi ir Moterų krizių centre prisiglaudusi mergina trečius metus mokosi namų ūkio pagalbininkės profesijos ir svajoja kuo greičiau pradėti dirbti. Kentė vyro smurtą

Po vonių visi sugužėjo į druskų kambarį. Čia choristai praleido beveik dvi valandas. Sveikatos ir pramogų centro darbuotojai pasakojo, kad jame išvalomi kvėpavimo takai, todėl benamiai choristai esą dar geriau dainuos.

Trijų vaikų motina 28 metų Jurgita Vaičiulienė į druskų kambarį atskubėjo po 50 minučių trukusio muilinio arabiško masažo visam kūnui.

Jurgita pasakojo, kad “Chorų karuose” atsidūrė paraginta Moterų krizių centro socialinės darbuotojos.

Nebeištvėrusi vyro nuolatinio smurto moteris pasiėmė vienuolikos ir trejų metų dukteris bei dešimtmetį sūnų ir pabėgusi iš namų prisiglaudė Moterų krizių centre. “Pirmą vakarą visi keturi apsikabinę verkėme iš laimės, kad nereikės nieko bijoti ir galėsime ramiai miegoti.

Iš krizių centro po trijų mėnesių persikėlėme į nuomojamą butą. Jame gyvename jau kelias savaites. Noriu vaikams sukurti jaukesnę aplinką, nors kol kas ir ne savo namuose. Tai vis žingsnelis jų link. Norėčiau paraginti visas moteris nekentėti ir galvoti tik apie savo vaikų ramybę. Smurtaujantis vyras ne iš karto susitaiko su tuo, kad yra paliktas, bet pamažu pasiduoda ir nurimsta”, — tvirtino tai patyrusi moteris.

Patyrė klinikinę mirtį

“Po penkerių metų pertraukos vėl pabuvojau pirtyje. Gal per ilgai užtrukau besikaitindamas. Paskui plaukdamas greitai pavargau. Bet atsipalaidavau nuostabiai”, — tvirtino O.Jurevičius. Džiaugėsi šia pramoga ir 48 metų Viktoras Karmaza. Vyras tvirtino žiemą ne mažesnį malonumą patiriantis maudydamasis eketėje ar išsivoliojęs sniege.

“Sniege išsimaudžiau ir čia ką tik atvykęs, laukdamas pirmųjų procedūrų. Man būtina nuolat sportuoti, kad sąnariai būtų lankstesni ir galėčiau laisvai judėti”, — teigė V.Karmaza.

2007 metų sausio 3 dieną virtuvėje sprogus dujų balionui vyras tik per stebuklą liko gyvas. Jį buvo ištikusi klinikinė mirtis, daugiau kaip mėnesį truko koma. V.Karmazai atliktos devynios operacijos, septynios iš jų — su visiška narkoze.

“Esu labai dėkingas visiems gydytojams, kurie ištraukė mane iš mirties nagų, — sakė vyras. — Vėl džiaugiuosi gyvenimu, dviem savo vaikais, draugais, esu įsimylėjęs lyg šešiolikametis, gyvenu pas draugę, įveikiau polinkį į alkoholį.

Dalyvavimas “Chorų karuose” dar labiau sustiprino mano džiaugsmą gyvenimu ir pasitikėjimą savimi. Nors valdau tik du pirštus, tikiuosi susirasti darbą, nes iki traumos visąlaik dirbau. Tiems, kurie mano, kad mums televizijoje ne vieta, pasakysiu štai ką: laimingas tik tas žmogus, kuris gerai jaučiasi ir be blizgučių.

Blizgančios TV žvaigždės dažnai būna šaltos ir nelaimingos, o mes sugebame džiaugtis kiekvienu pasirodymu.”

Paskui svečiai buvo pakviesti iškilmingai pavakarieniauti. Tą vakarą daugelis jų pirmą kartą žaidė boulingą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste