Dukrą auginanti N. Pareigytė-Rukaitienė svarsto apie šeimos pagausėjimą

„Galime pasikalbėti, kol vaikas neverkia“, – išgirdau ramų, tačiau džiugesio kupiną Nijolės Pareigytės-Rukienės balsą telefono ragelyje. Praėjusių metų lapkričio pabaigoje mergaitę pagimdžiusi „69 danguje“ narė šiuo metu sako jau spėjusi atsigauti ir vis labiau besimėgaujanti maloniais motinystės rūpesčiais. „Esu labai laiminga. Negalvojau, kad būti mama yra taip nuostabu“, – atviravo ji ir sutiko plačiau pasidalinti emocijomis, kurios užplūsta auginant dukrą Patriciją.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Mar 24, 2013, 3:26 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 10:11 AM

Pradėjo vertinti poilsį

Drauge su vyru Rimvydu Rukaičiu pirmagimio susilaukusi moteris sako, kad emocijos, kurias ji šiuo metu patiria – ypatingos. „Kol Patricija auga, kol stiprėja – kiekviena diena yra džiuginanti. Nuolat matau, kaip ji susipažįsta su pasauliu: išmoksta įvairių naujų judesių, emocijų, šypsenų“, – pasakojo ji.

Tiek Nijolė, tiek Rimvydas stengiasi, kad mergaitė po truputį lavėtų: pažindina ją su aplinka, kalbina, žaidžia, skaito knygeles. „Nors Patricija gana ramus vaikas, ji labai smalsi. Į ją, kaip ir į kiekvieną vaiką, reikia investuoti daug laiko“, – tikino N. Pareigytė-Rukaitienė.

Gimus vaikeliui pasikeitė ir moters įpročiai bei disciplina. Anksčiau linksmybes ir pramogas mėgusi atlikėja dabar tikina už viską labiau vertinanti ramybę, o ypač – miegą. „Jo labai trūksta. Dabar mergaitė bent jau naktimis nebežadina, abi gulame ir pietų pogulio. Supratau, kokia dovana yra miegas“, – prasitarė ji. Moteris tikino, kad poilsiui skiria visą savo laisvą laiką ir bent jau kol kas neužsiima jokia papildoma veikla.

Į aukles ji taip pat žiūri abejingai. „Sunku rasti patikimą žmogų, todėl jei aš pati negaliu būti su mažyle, ją mielai prižiūri mano arba Rimvydo tėvai“, – pasakojo ji.

Mama svarbesnė už tėtį

„Esu skaičiusi daug literatūros apie tai, kad gimus vaikui, šeimoje partneriai neretai pradeda ginčytis, kuris kada turi rūpintis vaiku. Tačiau aš manau, kad mama yra svarbesnė už tėtį. Juk ji turi užtikrinti, kad vaikelis būtų saugus, kad būtų šiltai apvystytas, pavalgydintas. Tėtis gali tik padėti tai padaryti“, – mintimis dalijosi ji.

Pasiteiravus, kaip šeimoje ji su vyru pasiskirsto darbais, N. Pareigytė-Rukaitienė nusijuokė: „Kad ir kaip besidalintume – tėtis vis tiek negali pamaitinti vaiko krūtimi.“ Pasak jos, net jei vyras ir atsikeltų naktį, žindyti kūdikį tektų jai, todėl, moters nuomone, bent vyras turi teisę išsimiegoti.

Svarsto apie šeimos pagausėjimą

Nuo mergytės gimimo praėjus jau keturiems mėnesiams, abu tėvai vis dažniau pasvarsto ir apie krikštynas. „Esame katalikai, todėl jos tikrai bus“, – tvirtino N. Pareigytė-Rukaitienė. Krikšto tėvais turėtų tapti poros artimieji, greičiausiai jais taps Nijolės brolis ir Rimvydo sesuo. „Draugai ateina ir išeina. Niekada negali žinoti, kaip pakryps santykiai, todėl nesinori, kad vaikai dėl tėvų kaltės prarastų ryšį su krikšto tėvais“, – svarstė ji.

Artimieji jau spėlioja į kurį iš tėvų Patricija panašesnė. „Pradžioje visiems atrodė panašesnė į vyrą, dabar – į mane. Čia turbūt dėl riestos nosytės“, – juokėsi ji.

Augindama mažylę moteris tikina supratusi, kad vaikai – didžiausias gyvenimo džiaugsmas. Ji išsidavė kartais mintyse jau pasvajojanti apie šeimos pagausėjimą. „Vienu vaiku nereikia apsiriboti. Norėčiau dar vienos mergaitės ir berniuko“, – sakė N. Pareigytė-Rukaitienė, patikinusi, kad jos svajonių šeimoje turėtų augti trys mažyliai.

Planuoja koncertinį turą

Panašu, kad poilsis N. Pareigytei-Rukaitienei šiuo metu kaip niekad reikalingas. Jau po mėnesio atlikėja su grupės „69 danguje“ merginomis po pertraukos vėl planuoja specialų koncertinį turą. „Turime daug neišnaudotų klodų: daug naujų minčių, gražių nesudainuotų dainų, kurių nesinori nurašyti ir išmesti į šiukšlyną, – pasakojo ji. – O ir šiaip pasiilgome dainavimo.“

Kol konkrečios pasirodymų datos dar neskelbiamos, merginos ruošiasi netrukus prasidėsiančioms repeticijos. O tada, kaip sako, jau grįš su trenksmu. Tiesa, didžioji dalis koncertų laukia ne masiniuose renginiuose – jos dainuos mažesnei auditorijai privačiuose vakarėliuose.

Grupės „69 danguje“ nares dar labiau suartino tai, kad visos jos šiuo jau turi savo atžalų. N. Pareigytės-Rukaitienės Patricija – jauniausia iš visų, todėl moteris džiaugėsi galėdama išklausyti draugių patarimų ir pasisemti vertingos patirties. „Ingrida - Tenerifėje, Karina - Kaune, aš – Klaipėdoje, todėl daugiau bendraujame telefonu ir internetu. Tačiau kai noras bendrauti yra didžiulis, susisiekti tampa visai nesudėtinga“, – pasakojo ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.