Aktoriaus M. Bagdonavičiaus gyvenimo pokyčius skatina akmenų galia

Režisierius, aktorius, renginių organizatorius ir vedėjas, buvęs TV projekto „Šok ir lieknėk“ dalyvis Marijus Bagdonavičius (47 m.) žino vaistus nuo depresijos, alkoholizmo, impotencijos bei įvairių fizinių negalavimų. Tie vaistai – pusbrangiai akmenys, turintys magiškų galių.

Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė

Mar 25, 2013, 11:25 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 9:20 AM

M. Bagdonavičius tomis galiomis šventai tiki. Šis menininkas turi sukaupęs apie penkiasdešimt maždaug kumščio dydžio nušlifuotų akmeninių rutulių, bei penkiabriaunių akmenių lazdelių, taip pat daugybę įvairiaspalvių nedidelių natūraliai upėse susiformavusių akmenėlių.

Šiuos akmenis, kuriais pats gydosi ir kitus gydo, Marijus parsivežė iš įvairių pasaulio kampelių, daugiausia iš Nepalo, Indijos, Kinijos, Maroko.

„Akmenys skleidžia stiprią energiją. Kiekvienas iš jų pasižymi skirtingomis galiomis, tačiau visi atlieka apvalomąsias funkcijas. Gydymo ritualų išmokau viešėdamas Azijoje. Šis užsiėmimas man yra kaip hobis, pinigų už tai aš neimu“, – kalbėjo M. Bagdonavičius.

Vyras neslepia, jog kažkada mėgo palaidą ir bohemišką gyvenimą, daug gėrė, vartojo kvaišalus, lyg patrakęs keitė moteris. Galiausiai priėjo liepto galą. 2005 metais patyrė komą ir vos išgyveno.

Ši situacija privertė atsitokėti. Marijus ryžosi pakeisti gyvenimo būdą. Dvasinės stiprybės aktorius ir režisierius ėmė ieškoti Rytų filosofijoje, visiškai atsisakė alkoholio ir tabako, tapo vegetaru.

M. Bagdonavičius įsitikinęs, kad išblaivėjęs dvasiškai ir fiziškai, sustiprino savo intuiciją bei pojūčius.

„Aš kaip vaikas plačiai atmerkiau akis ir pradėjau iš naujo tyrinėti pasaulį. Kai kūnas yra užterštas alkoholiu, tabaku ar mėsa, pojūčiai yra neteisingi. O apsivalius rankos pasidaro žymiai jautresnės.

Labai daug keliavau po pasaulį, daug visko mačiau, bendravau su šamanais. Jie matė, kad esu smalsus ir noriai dalinosi informacija“, – kalbėjo M. Bagdonavičius.

Meno srities atstovas pradėjo aktyviai domėtis magiška akmenų galia, ajurvediniais masažais, kvapų ir garsų terapija, išmoko groti gongais ir kitais senoviniais Rytų šalių instrumentais.

Galiausiai jis sukūrė energetinės programos „Saulutė“ treniruotes, kuriose taip pat vyksta ir gydymas akmenimis.

Besimokydamas dvasinių praktikų, Marijus patyrė, kad prisilietimas dažnai pasako daugiau, negu žodžiai.

„Pavyzdžiui, žmogus sako: „Esu tavo draugas, esu turtingas verslininkas“. Paėmęs už rankos suprantu, kad jis nėra man draugiškas, nėra turtingas ir iš viso nėra joks verslininkas.

Nusiviliu, kai prisilietęs prie žmogaus, matau, jog tai, apie ką jis kalba, prieštarauja tam, apie ką jis mąsto“, – šyptelėjo Marijus.

Per pastaruosius blaivybės ir dvasinio tobulėjimo metus M. Bagdonavičiaus gyvenimas įgavo naują pagreitį. Pirmiausia, prieš dvejus metus į menininko gyvenimą įsiveržė labai laukta meilė. O prieš du mėnesius jo gyvenimo draugė medikė Inga Dagytė (42 m.) pagimdė dukrelę Vedą Mariją.

„Prieš kelerius metus man sakė, kad jau esu nevaisingas. Gyvenau netinkamai. Tačiau viską gali pakeisti švari energetika, atviros čakros.

Kitaip sakant, susitvarkius kūną ir sielą, būsi sveikas ir laimingas. Dabar gydytojai tikina, kad mano tyrimai tokie, lyg būčiau trisdešimties“, – džiaugėsi M. Bagdonavičius, kuris iš jaunystės laikų turi 26 metų dukterį Laurą.

Marijaus gyvenimo draugė Inga pirmą kartą tapo motina.

„Sveikas gyvenimo būdas, ajurvediniai ritualai, meilė ir ramybė mums padėjo susilaukti sveikos ir gražios dukters“, – kalbėjo laimingas tėvas.

Vedos vardą M. Bagdonavičius susapnavo likus vienai dienai iki dukters gimimo. Sapne jam pasirodė senukas su barzda ir pasakė: „Veda“.

„Nebuvau tokio vardo anksčiau girdėjęs, bet man jis patiko. Vėliau sužinojau, kad per šį nepriklausomybės laikotarpį mano duktė su tokiu vardu yra šešta Lietuvoje“, –– sakė Marijus.

Akmenų galią M. Bagdonavičius jau išbandė ir ant savo dukters. Veda Marija mėgsta liesti žėrinčius, spalvingus akmenis. Po tokių ritualų mergaitė tampa ramesnė, geriau miega.

„Vaikai laibai protingi. Jeigu daiktas jam patinka, teigiamai veikia, jis su juo žaidžia, jei nepatinka – ima verkti“, – kalbėjo Marijus.

Akmenų kolekciją sudaro pusbrangiai akmenys: kalnų krištolas, oniksas, dūminis kvarcas, ametistas, citrinas, juodasis agatas ir kiti.

Kaip pajusti akmenų galią?

Sveiko gyvenimo būdo propaguotojas mano, jog reikia su akmenimis miegoti, medituoti, žaisti. Marijus mėgsta į gilų, skaidrų dubenį pridėti įvairių akmenų, sukišti ten rankas ir žaisti.

„Mano kolekcijoje nėra pavojingų akmenų. Visi – gerosios energijos nešėjai. Taip pat šie akmenys yra skirti išblaivinimui, gydo nuo įvairių priklausomybių. Akmenys tiesiogiai veikia kepenis bei kasą. Reikia prisiminti, jog tai, kas gydo kepenis, tai tas valo ir sąmonę.

Visi akmenys skaidrina jausmus ir valo slogias mintis. Galima sakyti, jog tai – antidepresiniai akmenys“, – kalbėjo akmenų žinovas.

Kokios spalvos yra akmuo, tokios pačios spalvos čakrai jis tinka. Pavyzdžiui, citrinas yra gelsvos spalvos. Tokios pat spalvos yra Saulės rezginio čakra. Akmenį galima uždėti ant Saulės rezginio ir žmogus taps žvalesnis.

M. Bagdonavičius savo akmenis karts nuo karto valo ir įkrauna – sudeda į dubenį, užpila šaltu vandeniu ir pastato ant palangės mėnesienos šviesoje.

Ritualinis gydymas akmenimis trunka apie keturiasdešimt minučių. Pirmoji dalis yra susijusi su teisingu kvėpavimu, antroji – su tam tikrais fiziniai pratimais. Pabaigoje maždaug penkiolika minučių vyksta akmenų terapija.

„Aš jaučiu, kur ir kokius akmenis reikia uždėti ant žmogaus. Kol vyksta seansas, aš groju įvairiais meditaciniais instrumentais – gongais, tibetietiškais varpeliais, lietaus vamzdžiais“, – sakė M. Bagdonavičius.

Marijus tikino, jog jau po pirmo užsiėmimo žmogus pasijunta geriau.

„Mano filosofija aiški. Jei tai moteris, tai ji po seanso turi atrodyti gražiau, jeigu tai vyras, tuomet turi sustiprėti jo seksualinė potencija.

Praėjus dienai po seanso vyriškos lyties atstovo aš paklausiu, kaip jam sekėsi intymiai bendrauti su moterimi. Jei viskas vyko geriau, ilgiau, nei anksčiau, vadinasi teigiami pokyčiai įvyko visame jo organizme ir psichikoje. Nes jei vyras seksualus ir pajėgus, jam jokių gydytojų nebereikia“, – paaiškino M. Bagdonavičius.

Naują hobį atradęs režisierius ir renginių vedėjas sakė, jog akmenų terapija gali užsiiminėti kiekvienas žmogus. Svarbiausia, kad jis būtų blaivus ir sąmoningas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.