Dž. Butkutės kova su buvusiu draugu - kasdien piktesnė

Estijoje gyvenantis buvęs Džordanos Butkutės draugas Sergejus Gorbonosas gali būti suimtas ir atvežtas į teismą. 44 metų dainininkės reketu kaltinamas vyras išvyko iš Lietuvos nepranešęs apie tai teisėsaugai.

Dainininkė Dž. Butkutė teigia, kad ją reketuoja buvęs gyvenimo draugas S. Gorbonosas. Pora santykius aiškinasi teisme.<br>M.Patašius
Dainininkė Dž. Butkutė teigia, kad ją reketuoja buvęs gyvenimo draugas S. Gorbonosas. Pora santykius aiškinasi teisme.<br>M.Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys („Lietuvos rytas”)

Mar 27, 2013, 10:29 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 6:24 AM

42 metų S. Gorbonosas pirmadienį nepasirodė Kauno apylinkės teismo posėdyje, todėl prokurorė paprašė į suėmimą pakeisti vasario 4 dieną jam skirtą kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Buvęs atlikėjos sugyventinis anksčiau tikino, kad visą teismo procesą praleis vienoje Vilniaus rajono sodininkų bendrijoje esančiuose tėvo namuose.

Tačiau S. Gorbonoso tėvas šiomis dienomis jam į namus paskambinusiai teismo darbuotojai pareiškė, kad sūnus išvyko į Estiją pas savo naują draugę ir nežinia, kada grįš į Lietuvą.

Už įsipareigojimų laužymą prokuratūra paprašė uždaryti teisiamąjį į tardymo izoliatorių.

Jei teisėjas antradienį nuspręs patenkinti šį prašymą, Lietuvos pareigūnai kreipsis į savo kolegas iš Estijos dėl S.Gorbonoso perdavimo pagal Europos arešto orderį.

Dž. Butkutė su S. Gorbonosu išsiskyrė prieš ketverius metus, o pareiškimą policijai dėl turto prievartavimo ji užregistravo pernai liepą. Pora kartu praleido 10 metų.

Dainininkė tvirtino, kad po išsiskyrimo S. Gorbonosas jai nuolat skambindavo telefonu arba siųsdavo grasinamąsias žinutes reikalaudamas sumokėti dvidešimt tūkstančių litų.

Negavęs pinigų jis žadėjo atskleisti asmeninio atlikėjos gyvenimo detales. Tai esą prilygtų bombos sprogimui.

Anot dainininkės sutuoktinio Elegijaus Strasevičiaus, S. Gorbonosas taip pat prašė nupirkti jam butą Vilniuje.

S. Gorbonosas kaltu neprisipažįsta. Po skyrybų Estijos mieste Narvoje apsigyvenęs vyras skundėsi, jog negavo atlygio už 10 metų trukusį atlikėjos vadybininko darbą.

Be to, S. Gorbonosas tvirtino davęs pinigų Dž. Butkutės butui Kaune įrengti.

Žinomos atlikėjos paliktas vyriškis stropiai užsirašinėjo, kiek ir už ką ji jam turinti sumokėti – savo pretenzijas jis išliejo net 42 lapuose.

Vieną grasinamąją S. Gorbonoso žinutę išsaugojusi dainininkė kreipėsi į teisėsaugą.

S. Gorbonosas iš pradžių neatvykdavo į apklausas, todėl pernai gruodžio 10 dieną buvo paskelbta jo paieška.

Vasario pradžioje vyriškį surado pareigūnai, iš Estijos atvažiavusį į Lietuvą.

Šaukimai grįžo atgal į teismą

* Pirmadienį teisme nepasirodė ir nukentėjusiąja byloje pripažinta Dž. Butkutė-Strasevičienė – ji negavo teismo šaukimo.

* Anot E. Strasevičiaus, šaukimas jo sutuoktinei tikriausiai buvo išsiųstas tada, kai jo žmona koncertavo užsienio lietuviams.

* Dainininkės vyras pirmadienį žurnalistams tvirtino, kad jo žmona sirguliuoja. Tačiau pati atlikėja „Lietuvos rytui” sakė pirmadienį važiuosianti filmuotis.

* S. Gorbonosui už buvusios gyvenimo draugės reketą gresia iki 90 parų arešto arba iki 6 metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.