Vairavimas išgėrus aktoriui T. Rinkūnui nepakišo kojos gauti „Auksinį scenos kryžių“

Scena ir gyvenimas – du skirtingi pasauliai ir dvi priešingybės. Tai savo pavyzdžiu įrodė aktorius Tomas Rinkūnas (28 m.), kuris trečiadienį, Teatro dieną, tapo „Auksinio scenos kryžiaus“ laureatu, o pernai rugsėjo pradžioje girtas vairavo automobilį.

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Mar 29, 2013, 10:10 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 2:39 AM

Pavojingi T. Rinkūno nuotykiai prie vairo panašėjo į tragikomediją.

Įvažiavęs į vieną sostinės menininkų rajonu vadinamo Užupio kiemą aktorius pavojingai manevravo. Pribėgę prie girtutėlio vairuotojo gyventojai atėmė automobilio raktelius. Aktorius puolė su jais muštis ir pats gavo per nosį.

Atvykus policijos patruliams vairuotojas juos pasitiko kruvinas – krauju buvo išteplioti jo drabužiai, automobilis, veidas.

Nors T. Rinkūnui buvo nustatytas vidutinis girtumas (2,01 promilės), susikalbėti su juo buvo sudėtinga. Policininkams jis pasakojo ieškojęs draugų.

Po šio incidento aktorius ilgiems mėnesiams prarado teisę vairuoti automobilį. Dabar jį į repeticijas vežioja draugė.

Vilniuje gimęs ir šiame mieste gyvenantis T. Rinkūnas dėl darbo priverstas vykti ir į Kauną.

„Gyvenu tarp Vilniaus ir Kauno“, - tvirtino Teatro dieną už geriausią nepagrindinį vaidmenį apdovanotas T. Rinkūnas, sukūręs Karlo vaidmenį spektaklyje „Plėšikai“ , pastatytame Nacionaliniame Kauno dramos teatre, ir Kasijaus vaidmenį spektaklyje „Julijus Cezaris“, pastatytame Oskaro Koršunovo teatre.

„Jaučiuosi pakylėtas. Malonu būti taip aukštai įvertintam“, - gavęs „Auksinį scenos kryžių“ džiaugėsi T. Rinkūnas.

Aktorius sakė, kad dirbdamas niekada negalvoja apie apdovanojimus.

Kokia T. Rinkūno sėkmės paslaptis?

„Atsidavimas profesijai ir darbas. Vertinimo komisija galėtų daugiau pasakyti, kodėl pastebėjo ir įvertino mane. Pats nedrįsčiau teatro profesionalų klausti, kodėl aš gavau „Auksinį scenos kryžių“. Apdovanojimas nebuvo mano svajonė, tačiau jaučiuosi pamalonintas. Juk šis apdovanojimas teatralams – aukščiausias įvertinimas Lietuvoje“, - tikino T. Rinkūnas.

„Auksiniu scenos kryžiumi“ apdovanotas T. Rinkūnas tikisi sulaukti dar daugiau vaidmenų. O praėjusį rudenį skandalingas incidentas vairavus neblaiviam automobilį jam nepakišo kojos teatro scenoje – režisierių pasiūlymų vaidinti nesumažėjo. Atvirkščiai, prabėgus pusmečiui nuo šio skandalo T. Rinkūnas buvo įvertintas aukščiausiu teatro apdovanojimu.

„Darbas ir asmeninis gyvenimas neturi nieko bendra. Kiekvienam žmogui nutinka daug įvairiausių nuotykių, tačiau vieni išgarsėja vienaip, kiti – kitaip. Pažadu, daugiau panašus incidentas prie automobilio vairo nepasikartos“, - patikino T. Rinkūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.