Geriausios kino aktorės titulą pelniusi V. Bičkutė po sunkių vaidmenų išsilaisvina

„Jūs esate aktorė! Didesnio komplimento negaliu pasakyti”, – šią vienos kolegės prieš kelerius metus Šanchajuje ištartą frazę Valda Bičkutė (32 m.) prisiminė praėjusį ketvirtadienį. Tądien ji buvo paskelbta geriausia lietuvių aktore.

Valda Bičkutė kovo 28-ąją savo kalendoriuje įrašė raudonomis raidėmis.
Valda Bičkutė kovo 28-ąją savo kalendoriuje įrašė raudonomis raidėmis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2013, 11:15 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 10:54 PM

Valda Bičkutė kovo 28-ąją savo kalendoriuje įrašė raudonomis raidėmis. Rytą ji kaip visuomet repetavo Vilniaus mažajame teatre, bet kad laukia išskirtinis vakaras, nuojauta jau kuždėjo.

Festivalio „Kino pavasaris” žiūrovų valia tą vakarą Valda buvo paskelbta geriausia lietuvių kino aktore. Į šį titulą dar pretendavo Severija Janušauskaitė ir Jurga Jutaitė.

V. Bičkutei atiteko kelionė į meilės miestą Paryžių.

Kitą dieną po apdovanojimo iškilmių aktorė jau repetavo Vilniaus mažajame teatre. Iki pietų – repeticija, vakare – spektaklis.

„Jau keturias dienas normaliai nepavalgau, o norisi šilto maisto”, – ruošdamasi „Stiliaus” fotosesijai praėjusį penktadienį ištarė aktorė.

– Kieno įvertinimai jums svarbesni – žiūrovų ar profesionalių kritikų?

– Mane pasveikinę kolegos pabrėžė, jog šis laimėjimas yra ypač svarbus dėl to, kad taip nusprendė žiūrovai, o ne kino specialistai. Manau, tokie rinkimai yra objektyviausi.

– Ar jums ką nors kuždėjo nuojauta prieš iškilmingą „Kino pavasario” uždarymo ceremoniją?

– Nuo ryto buvau puikios nuotaikos. Net pagavau save galvojančią, kad gal reikėtų paruošti padėkos kalbą. Tačiau po to nuvijau šią mintį šalin kaip per daug šventvagišką. Nutariau viską palikti likimui.

– Kaip jus pasveikino artimieji, širdies draugas – kino operatorius Giedrius Jurkonis?

– Sulaukiau labai daug sveikinimų. O Giedrius per ceremoniją buvo su manimi. Išoriškai jis santūrus, tačiau jutau, kaip jaudinosi prieš paskelbiant nugalėtoją. Po to iš jo dar gavau labai gražų elektroninį laišką. Mes jau dvejus metus esame kartu.

– Jums atitekęs prizas – kelionė į Paryžių. Tai romantiškas miestas, mėgstamas įsimylėjėlių. Su kuo vyksite į Prancūzijos sostinę ir ką įdomaus ten norėtumėte nuveikti?

– Dar vakarėlio siautulyje pradėjome planuoti į Paryžių vykti su didele kompanija. Pamaniau, kad būtų pravartu Paryžiuje išsinuomoti butą, kad visi norintys galėtų paviešėti. Manau, kad kartu vyks ir mano sesuo Vaida, ir draugas Giedrius.

Paryžiuje norėčiau apsilankyti žymiausiuose muziejuose, taip pat laisvai paklaidžioti po miestą. Tačiau rimtai kelionę pradėsiu planuoti tik po spektaklio premjeros.

– Žiūrovų sprendimą skirti jums pirmąją vietą lėmė sukurti pagrindiniai vaidmenys režisieriaus Mario Martinsono filmuose „Tyli naktis” ir „Nereikalingi žmonės” bei antraplanis vaidmuo režisierės Kristinos Buožytės filme „Kolekcionierė”. Kuris filmas ir vaidmuo jums artimiausias?

– Sunku išsirinkti. Manau, labiausiai atsiskleidžiau „Nereikalinguose žmonėse”. Peržiūrėjusi šį filmą nustebau išvydusi save labai tikrą, tarsi be odos.

Plačiau apie tai žurnale „Stilius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.