Aktoriaus G. Girdvainio žmona: „Jam nėra taip blogai“

„Būčiau dėkinga, jei nuramintumėte žmones. Nėra taip blogai“, - ketvirtadienio pavakare portalui lrytas.lt sakė Vilniaus mažojo teatro (VMT) aktoriaus Gedimino Girdvainio žmona, aktorė Kristina Andrejauskaitė.

K. Andrejauskaitei teko raminti draugus, kurių skambučiai netilo visą dieną.<br>P. Lileikio nuotrauka iš archyvo
K. Andrejauskaitei teko raminti draugus, kurių skambučiai netilo visą dieną.<br>P. Lileikio nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Apr 4, 2013, 9:20 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 7:58 PM

Ketvirtadienį ryte vyras pasijuto blogai – jam suskaudo širdį. Aktorius atsidūrė ligoninėje, o teatras atšaukė vakare planuotą spektaklį „Maskaradas“, kuriame G. Girdvainis vaidina Šprichą.

Vyro mobiliuoju telefonu atsiliepusi K. Andrejauskaitė griežtai kritikavo žmones, kurie kelia paniką ir be reikalo organizuoja G. Girdvainio laidotuves.

„Nereikia taip žmonių sukrėsti, neva čia tokia didelė tragedija. Viena televizija, girdėjau, jau laidotuves ruošia. Jam ne infarktas, ne insultas”, - piktinosi moteris.

Žiniasklaidoje pasirodžius naujienoms apie G. Girdvainį neva ištikusį širdies smūgį jai ėmė skambinti susijaudinę giminės ir draugai. Ji visus ramino, kad nėra dėl ko nerimauti.

„Čia net ne priepuolis. Žmogui pasidarė blogai, skaudėjo širdį ir tiek. Mes jį patys į ligoninę nuvežėme, nekvietėme greitosios“, - sakė aktorė.

Paklausta, ar aišku, kiek laiko G. Girdvainis turės praleisti ligoninėje ar gydytis namuose, moteris aiškino, kad su medikais apie tai nekalbėjo.

Dėl staigios aktoriaus ligos teatras vietoj Rimo Tumino spektaklio „Maskaradas“ ketvirtadienį vakare rodys Kirilo Glušajevo režisuotą spektaklį „Motina“. Spektaklis „Motina“ nebus verčiamas į anglų kalbą.

Teatras informuoja, kad nenorintys eiti į šį spektaklį bilietus galės grąžinti iki balandžio 10 d. visose Bilietai.lt ir VMT kasose.

G. Girdvainis gimė 1944 m. sausio 19 d. Kretingoje. 1969 m. baigė Lietuvos konservatoriją. Dirbo Vilniaus jaunimo dramos teatre, šiuo metu - Vilniaus mažojo teatro aktorius.

2004 m. G. Girdvainis apdovanotas Vytauto Didžiojo ordino Karininko kryžiumi, 2006 m. - Lietuvos Respublikos Vyriausybės kultūros ir meno premija.

Geriausiai aktorius žinomas iš kino juostos „Velnio nuotaka“, kurioje atliko Pinčiuko vaidmenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.