Šimto metų sulaukusi šiaulietė spinduliuoja gerą nuotaiką

Penktadienį šimto metų jubiliejų šventusi šiaulietė Pranė Juzefa Baliukienė svečius pasitiko puikiai nusiteikusi.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Apr 5, 2013, 5:22 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 6:51 PM

Garbaus amžiaus sulaukusią šiaulietę miesto meras Justinas Sartauskas apjuosė jubiliejine juosta ir įteikė 500 litų dovaną.

Paklausta, kas jai padėjo sulaukti tokio garbaus amžiaus, šimtametė šiaulietė sakė neturinti tokio recepto.

„Aš Dievulio neprašau, kad jis mane laikytų“, - šypsodamasi tvirtino P. J. Baliukienė.

Mėgsta žiūrėti muzikinę laidą

Sveikata nesiskundžianti ilgaamžė sakė, kad pastaruoju metu tik „kojos jos neklauso“ - reikia lazda pasiramsčiuojant atsargiai vaikščioti.

Maistui neišranki šimtametė valgo tai, ką ir kiti šeimos nariai. Labiausia P. J. Baliukienė mėgsta iš pieno pagamintus produktus.

Jaunystėje chore dainavusi P. J. Baliukienė muzikai neabejinga ir dabar. Senolė stengiasi nepraleisti per Lietuvos televiziją rodomos muzikinės laidos „Duokim garo!“.

Nevengia šimtametė į rankas paimti ir laikraščių, Tik juos skaitant jau prireikia ne tik akinių, bet ir padidinamojo stiklo. Laikraštyje ilgaamžė pirmiausia ieško horoskopų skilties.

Dirbo lietuvių kalbos mokytoja

Privačiame name gyvenanti P. J. Baliukienė dar neseniai pati tvarkydavo kiemo aplinką, o dabar artimiesiems nurodo, ką reikia padaryti.

Dinamito fabriko darbininko ir namų šeimininkės šeimoje JAV gimusi Pranė Juzefa šioje šalyje pragyveno septynerius metus. Pablogėjus tėvo sveikatai šeima iš JAV persikraustė į Lietuvą, į Šiaulių rajone įsigytą ūkį. Į Šiaulius gyventi Pranė Juzefa atsikraustė 1949 metais.

Lietuvių kalbos mokytoje Šiaulių aštuntoje vidurinėje mokykloje (dabar Salduvės progimnazija) dirbti pradėjusi P. J. Baliukienė šioje mokykloje dirbo iki pensijos.

Džiugina artimųjų dėmesys

Sūnaus ir dukros susilaukusi P. J. Baliukienė dabar turi 2 anūkus, 9 proanūkius ir 2 proproanūkius.

Šimto metų sulaukusi šiaulietė džiaugėsi, kad nestokoja artimųjų dėmesio.

„Anūkai ir proanūkiai labai geri. Jie mane džiugina – niekada nepraeis pro šalį, pakalbins, pabučiuos“, - džiaugėsi garbaus amžiaus sulaukusi P. J. Baliukienė.

Šiuo metu Šiauliuose gyvena 17 šimto metų ribą perkopusių žmonių. Vyriausioji šiaulietė Emilija Krištopaitienė pernai rudenį šventė savo 110-ąjį gimtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.