Skausmingi išgyvenimai rašytoją R. Šepetys paragino pasukti nelengvu keliu

„Ar jūs esate nužudęs žmogų?” – lietuvių kilmės amerikiečių rašytoja Rūta Šepetys (45 m.) paklausė gangsterio. „Šiandien?” – pasitikslino vyras. Tai vienas epizodų, kurį rašytoja patyrė rinkdama medžiagą savo knygai „Nelengvu keliu”, praėjusį ketvirtadienį pristatytai Vilniuje.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas"

Apr 6, 2013, 12:33 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 6:20 PM

Kad knyga būtų tikroviškesnė, rašytoja buvo susitikusi su Naujojo Orleano šešėlinio pasaulio atstovu. Moteris lankėsi ir viešnamyje, bendravo su buvusia prostitute.

Šie faktai savo pikantiškumu patraukia dėmesį, tačiau iš tikrųjų išryškina rašytojos knygoje pateiktą mintį, kad žmogus yra savo laimės kalvis.

Knygos „Nelengvu keliu” herojė 17-metė Džosė Morein, prostitutės duktė, nori pabėgti iš namų, nusiplėšti laisvo elgesio moters dukters etiketę ir įstoti į koledžą.

„Juk svarbu ne kokioje šeimoje gimei, o kokią šeimą sukursi pats”, – teigia rašytoja, kurios istorijos žmones gali įkvėpti svarbiems sprendimams ir dideliems darbams.

R.Šepetys knygų herojai eina nelengvu keliu, patiria skausmą, nusivylimą ir sugeba pakeisti kryptį. Ar ji pati yra išgyvenusi ką nors panašaus?

Lietuvio ir amerikietės šeimoje gimusi Rūta nuo vaikystės svajojo tapti operos dainininke. Ji studijavo muzikos meną, perprato jo subtilybes, tačiau atėjo laikas, kai pajuto, kad talento vis dėlto neturi.

Išgyvenusi skausmingą suvokimo momentą ji nusprendė bent jau dirbti muzikos versle, būti šalia muzikantų ir dainininkų.

„Tačiau po keliasdešimties metų kūrybiškumas manyje pradėjo taip stipriai skleistis, kad ėmiau rašyti knygas”, – smagiai kalbėjo R.Šepetys.

Posūkis buvo lemtingas ir sėkmingas – pirmoji Rūtos knyga apie Sibiro tremtį „Tarp pilkų debesų” pripažinta įsimintiniausia 2011 metais, o „The New York Times” ją paskelbė bestseleriu. Kūrinys išleistas 40-yje šalių 26-iomis kalbomis.

Praėjusiais metais autorė apdovanota Patriotų premija, už sėkmingą veiklą meno ir kultūros srityje rašytoją pasveikino šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.