Žvaigždės sniegingą pavasario dieną skubėjo pas sergančius vaikus

2013 m. balandžio 5 d. 17:20
Vytautas Valentinavičius
Žinomos televizijos žvaigždės penktadienį skubėjo į Santariškių klinikų Vaikų ligoninės Vaikų onkohematologijos centrą. Labdaros ir paramos fondo „Mamų unija“ ir prekybos centro „Maxima“ organizuotoje akcijoje jų laukė sergantys vaikai.
Daugiau nuotraukų (1)
Televizijos laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė įsitikinusi – akcija keičia ne tik visuomenę, bet sergančių vaikų šeimas. Jų tėvai nebėra palikti likimo valiai. Jie patys, savo ruožtu, ugdo visuomenę, kuri tampa jautresnė svetimam skausmui.
„Šeimos nepaliekamos nuošalyje, joms rengiamos dekupažo pamokos, organizuojami koncertai – parodomas dėmesys, kuris sunkiausiomis akimirkomis itin svarbus“, – apie renginį kalbėjo Rūta.
Penktadienį atvirukus su vaikais piešė būrys pramogų pasaulio atstovų. Tarp jų buvo Justas Lapatinskas, Natalija Bunkė.
„Norime bent kiek praskaidrinti sergančių vaikų kasdienybę ir jiems padėti. Kasmet kartu kurdami šventinius atvirukus, juose ligoniai įamžina spalvotą savo pasaulio vaizdinį. Esame laimingi, kad daug gerų žmonių prisideda prie projekto, ir vaikų piešiniai lieka įamžinti - tampa atvirukais“, - sako viena iš „Mamų unijos“ fondo steigėjų Eglė Mėlinauskienė.
Renginyje vaikai ne tik piešė paveikslėlius, bet ir dalijosi dovanomis, bendravo su muzikinio projekto „Žvaigždžių duetai“ dalyviais. Aktorius ir choreografas Donatas Bakėjus kartu su vaikais tapė pavasarinius vaizdus, taip tikėdamiesi prisikviesti pavasarį.
„Sergantiems vaikams kiekvieną dieną reikia šilumos ir dėmesio. Bendravimas, gerų emocijų perdavimas jiems suteikia daug džiaugsmo. Pastebėjau, kad ligoniukų piešiniuose vyrauja šviesios spalvos. Linkiu jiems augti ir būti ryškiausiais spindulėliais“, - renginyje sakė D. Bakėjus.
Sergančią anūkę prižiūrinti močiutė Vitalija Vasiliauskienė džiaugėsi parodytu dėmesiu ir išreiškė viltį, kad tokie renginiai paskatins žmones būti atidesnius. Braukdama ašarą moteris dėkojo visiems žmonėms, kurie rūpinasi jų šeima ir padeda sunkią akimirką.
Labdaros ir paramos fondas „Mamų unija“, įsteigtas fotomenininkės Eglė Mėlinauskienės ir žurnalistės Rūtos Mikelkevičiūtės, rūpinasi vėžiu sergančiais vaikais ir juos auginančiomis šeimomis. Fondo tikslas – psichologine parama ir informacija padėti vėžiu sergantiems vaikams ir juos auginančioms šeimoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.