Už mokėjimą skaičiuoti per krizę I. Šimonytė pelnė Metų vyro titulą

Vyru pavadinta moteris turėtų jaustis įsižeidusi. Bet tik ne buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė (38 m.), kuri Auksinių kiaušinių teikimo ceremonijoje buvo tituluota Metų vyru. „Džiaugiuosi, kad nebuvau paskelbta Metų arkliu”, – šmaikštavo I. Šimonytė, neatvykusi į tiesioginę laidą atsiimti Auksinio kiaušinio, skirto už vyrišką poziciją krizės akivaizdoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė ("Lietuvos rytas")

Apr 7, 2013, 10:18 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 4:40 PM

Auksinį kiaušinį humoro laidoje, vykusioje Melagių dieną, už I.Šimonytę atsiėmė Seimo pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė.

Žadėjusi prizą perduoti buvusiai ministrei I. Degutienė pasidžiaugė I. Šimonytės įvertinimu ir gyrė jos nuopelnus suvaldant ekonominę krizę.

Kodėl Auksinio kiaušinio neatvyko atsiimti pati laimėtoja?

„Žmonės, kurie mane pažįsta, žino, kad teigiamai vertinu humorą. Nemėgstu juoktis iš kitų, bet pasijuokti iš savęs neblogai sugebu.

Nelabai jaudinuosi, kad esu parodijuojama, kad vienas menininkas buvo sukūręs mane primenančią lėlę ir ją pardavinėjo ar kad tapau Auksinio kiaušinio laimėtoja.

Antrą Velykų dieną turėjau ką veikti, todėl neketinau laisvalaikio leisti televizijos studijoje.

Turėjau kitokios veiklos, kuri man atrodė svarbesnė. Jai ir paskyriau savo laiką”, – nuo tiesaus atsakymo išsisukinėjo I. Šimonytė.

Buvusi ministrė neslėpė, kad nemėgsta viešų renginių. Kol ji dirbo Vyriausybėje, lankydavosi tuose renginiuose, kuriuose privalėjo dalyvauti pagal protokolą.

Dabar I. Šimonytė Vilniaus universiteto Matematikos fakultete dėsto makroekonomiką, o laisvalaikiu mėgsta eiti į teatrą, kiną.

Jeigu Lietuvoje būtų rengiamos profesionalios ledo ritulio rungtynės, I. Šimonytė jų nepraleistų.

Metų vyru paskelbta I.Šimonytė neįsižeidė dėl humoristų sprendimo ir save paguodė: „Galėjo būti ir blogiau. Gerai, kad nesu Metų arklys.”

Buvusiai finansų ministrei neatrodo, kad šios pareigos – nemoteriškos.

„Nematau nieko vyriško ir nieko moteriško. Pareigos neskirstomos pagal lytį. Juk daugelis darbų įveikiami, nelygu žmogaus pasirengimas, pasiryžimas, nuostatai, asmeninės savybės.

Dažnuose namuose finansų ministras būna moteris. O tarp šeimos ir valstybės finansų valdymo nėra didelio skirtumo.

Juk valstybės biudžetas – tokia pati didelės šeimos piniginė”, – įsitikinusi Metų vyru paskelbta I. Šimonytė.

Auksinio kiaušinio laimėtoja dėl naujo titulo nesulaukė iš artimųjų ir bičiulių sveikinimų ar pašaipų: „Nežinau, ar mano draugai žiūrėjo tą laidą, tačiau niekas man apie tą laimėjimą nepriminė.”

Melagių dieną, kuri sutapo su antra Velykų diena, I. Šimonytės niekas nebandė apgauti.

Ji žino, kad artimi žmonės jai niekada nemeluoja, todėl ir nesitikėjo apgavysčių.

I. Šimonytė nesvarstė, kur pastatys Auksinį kiaušinį, kai jį perduos I. Degutienė.

„Nebandysiu jo pardavinėti ir užsidirbti pinigų”, – juokais apie prizo likimą prasitarė buvusi finansų ministrė, kuri tikisi daugiau nebepatekti į humoristų akiratį.

Buvo kalbama, kad I.Šimonytei siūloma dirbti Lietuvos banke, tačiau buvusi ministrė labai patenkinta dėstytojos darbu.

Per paskaitas su studentais ji stengiasi nesileisti į kalbas apie politiką, buvusią ministrės veiklą pažabojant ekonominę krizę.

„Studentai turi išmokti tam tikrą kursą, todėl jokių nuokrypių nuo dėstomo dalyko sau neleidžiu. Kursą sudaro tam tikra teorija, o visi priedai – tik šalia to,” – sakė I. Šimonytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.