Kauno rotušę užplūdo išsipustę alaus daryklos „Volfas Engelman“ jubiliejaus iškilmių svečiai

Minėdama 160 metų veiklos sukaktį alaus darykla „Volfas Engelman“ ištaigingai išpuoštoje Kauno rotušėje ketvirtadienį surengė šventinį vakarą.

Renginio akimirka.<br>P. Mantautas
Renginio akimirka.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Apr 11, 2013, 8:19 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 10:55 AM

Į iškilmes susirinko žinomi Lietuvos verslininkai, politikai, diplomatai, pramogų pasaulio atstovai, medikai, sportininkai.

Renginio svečių pirmajame Rotušės aukšte laukė alaus daryklos „Volfas Engelman“ istorinių etikečių ir fotografijos „Kaunas tada — Kaunas dabar“ parodos.

Pakilę į antrojo aukšto fojė susirinkusieji išvydo specialiai šiai progai pagamintą menininko Mindaugo Tandzegolskio ledo skulptūrą su joje įšaldytu alaus buteliu.

Prasidėjus iškilmėms svečiai buvo pakviesti į kelionę laiku, kurios metu buvo nukelti net į 1853 metus, kada prasidėjo šios alaus daryklos istorija. Keliaudami laiku vakaro dalyviai susipažino ne tik su aludarystės tradicijomis, bet ir su svarbiais įvairių laikmečių Lietuvos teatro, muzikos, meno pasiekimais.

Alaus daryklos „Volfas Engelman“ direktoriaus Mariaus Horbačausko teigimu, nuo pat įmonės įkūrimo ji rėmė valstybinius projektus, kuriais buvo skatinamas patriotizmas, daug dėmesio buvo skiriama kultūrinian gyvenimui puoselėti. Šios tradicijos tęsiamos iki šiol.

Vakaro metu grojo muzikinė grupė „Nepaklusnieji“, atlikėja Jazzu, pianistas Petras Geniušas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.