Verslininkė I. Marozienė cepelinus valgo vakarais ir nestorėja

Prabangiuose vakarėliuose visada elegantiškai ir stilingai atrodanti verslininkė Irena Marozienė (54 m.) žino, kaip nebadaujant išlaikyti grakščias kūno formas. Savo bėgančių metų nesigėdijanti moteris yra patenkinta dabartiniu svoriu. Jei per neapdairumą jos kūno svoris šokteli vienu ar dviem kilogramais, Irena save nubaudžia – per pietus vietoj dviejų cepelinų suvalgo vieną. Kai svoris tampa toks, koks buvo anksčiau, I. Marozienė grįžta prie įprastų maitinimosi įpročių.

Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė

Apr 12, 2013, 12:51 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 10:06 AM

„Jokių dietų nesilaikau. Tik vieną kartą teko suimti save į rankas.

Maždaug prieš aštuoniolika metų, po gimdymo buvau labai sustorėjusi, svėriau 75 kilogramus. Per metus numečiau penkiolika kilogramų. Savęs nekankinau badavimais. Valgiau maistą, kuris man patinka, bet mažiau. O man patinka ir lašiniai, ir cepelinai. Aš sąmoningai nenorėjau, kad svoris kristų greitai. Žinojau, kad greitai suliesėjus, taip pat greitai galima sustorėti.

Tačiau numesti kilogramai daugiau niekada nesugrįžo“, - pasakojo I. Marozienė.

Šiuo metu Irena valgo viską, ko tik geidžia jos širdis.

Vilniuje „Amatininkų užeigai“ vadovaujanti moteris tikino, kad neįmanoma sustorėti valgant restoranuose. Namuose valgyti galima kiek tik telpa, o restoranuose maistas yra patiekiamas konkrečiomis porcijomis.

„Tie, kurie nori palengvėti keliais kilogramais, turėtų įprasti valgyti normuotai. Be to, daugelyje restoranų galima paprašyti ir pusę porcijos“, - sakė I. Marozienė.

Šiuo metu savo svoriu verslininkė yra patenkinta. Moteris sveria apie šešiasdešimt kilogramų. Vienu metu buvo suplonėjusi iki 56 kilogramų, tačiau greitai „pasitaisė“, supratusi, kad jos amžiaus moteriai per didelis liesumas neprideda grožio, o tik išryškina raukšles.

Juokaudama verslininkė sakė, kad daugiau svorio nemes, nes nenori išlaidauti ir pirkti naujų suknelių.

Irena kiekvieną rytą lipa ant svarstyklių. Jei svoris šokteli vienu ar dviem kilogramais, nepuola į paniką. Paprasčiausiai tą dieną vietoje dviejų cepelinų suvalgo vieną cepeliną. Tuo ir baigiasi visos dietos. I. Marozienės svoriui įtakos neturi metų laikai. Daugiausia įtakos turi kelionės. Po jų Irena visada šiek tiek pasunkėja. Tačiau grįžus į kasdieninį gyvenimo ritmą, svoris savaime normalizuojasi.

Verslininkė vadovaujasi prigimtiniais valgymo įpročiais. Ji neseka šiuo metu plačiai propaguojamais valgymo ypatumais, kai mėsos negalima valgyti su bulvėmis, kai reikia vengti duonos, pieno gaminių ar saldumynų.

„Aš save per daug myliu ir nesiruošiu kankintis. Ir kitiems nerekomenduoju. Mano patarimas – jei turite problemų su svoriu, viską valgykite, tik šiek tiek mažiau“, - sakė Irena.

Įvairių dietų propaguotojams plaukai pakiltų piestu, jeigu jie išgirstų, kad Irena vakare valgo daug ir sočiai.

„Pagrindinis valgymo ritualas prasideda vakare. Tada aš ir suvalgau tuos du cepelinus su spirgais arba didelį mėsos kepsnį su bulvėmis. Pietų metu dažniausiai apsiriboju salotomis. Anksčiau nevalgydavau pusryčių, bet šiaip ne taip save įpratinau nors truputį kažko suvalgyti“, - pasakojo I. Marozienė.

Verslininkė nepritaria tiems, kurie aiškina, kad reikia atsisakyti vakarienės.

„Aš po darbo pavargusi grįžtu namo, pavalgau, nusiraminu ir tampu laiminga. Organizmas atsipalaiduoja, stresas dingsta. Jei nevalgyčiau kada noriu, susirgčiau depresija“, - sakė I. Marozienė, kuri prieš miegą dar suvalgo obuolį ar džiovintų vaisių.

Nors verslininkė per dieną valgo nemažai, tarp valgių niekada neužkandžiauja.

„Kai mečiau svorį, sau neleidau eidama pro šalį paimti nė riešutėlio. Seniai iš namų išgujau visokius bulvių traškučius.

Kai man kokio nors vakarėlio organizatoriai sako, kad valgyti nieko nebus, tik maži sumuštinukai, sakau, kad tai pats blogiausias variantas. Tie maži kąsneliai nepasotina, o sukelia dar didesnį norą valgyti. Nuo užkandžiavimų svoris tik ir auga“, - patarinėjo I. Marozienė.

Irena neslepia esanti smaližė. Per pusryčius ji mėgsta valgyti riešutus arba sūrį su medumi, įvairius pyragus. Taip pat negali atsispirti saldainiams „Rafaelo“.

„Tą, kuris man jų padovanoja, išvadinu nusikaltėliu, nes vienu prisėdimu galiu visą dėžutę saldainių suvalgyti“, - juokėsi verslininkė.

Tačiau kavą ir arbatą I. Marozienė geria be cukraus ir grietinėlės. Tokį įprotį įgijo mesdama svorį.

Irena per dieną išgeria apie tris litrus vandens.

Sporto verslininkė negali pakęsti.

„Niekada nebėgiojau ir nebėgiosiu, į sporto sales nevaikščiojau ir nevaikščiosiu. Vienintelė sporto šaka, kuri man patinka, yra plaukiojimas. Porą kartų per savaitę plaukioju baseine. Vandens procedūras mėgstu nuo mažens. Užaugau ant upės kranto. Plaukimas buvo mano laisvalaikio malonumas“, - kalbėjo I. Marozienė.

Verslininkė įsitikinusi, kad visada reikia klausyti savo vidaus, organizmas žino, ko jam reikia.

Šiemet pavasario šiluma stipriai vėluoja, dėl to nemažai žmonių yra emociškai išbalansuoti, dirglūs, apatiški. Kaip pakelti ūpą, iš kur pasikrauti energijos?

„Mažiau sėdėkite prie kompiuterio ir televizoriaus, daugiau bendraukite su artimaisiais bei draugais.

Stenkitės maksimaliai džiaugtis gyvenimu. Žinoma, mes visi turime problemų, bet nereikėtų užsidaryti namuose tarp keturių sienų. Verta eiti pasivaikščioti, keliauti. Galima pasiieškoti nebrangių kelionių, aplinkos pakeitimas visada veikia teigiamai“, - patarimus dalijo Irena.

Verslininkė šią ilgą žiemą „trumpino“ keliaudama po pasaulį, lankydama draugus. Du kartus Irena viešėjo pas draugę Kanuose, su nuostabia kompanija lankėsi Dominikoje, o kitą savaitę skris į Jungtines Valstijas aplankyti draugų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.