Per plauką tragedijos Bostone išvengusi I. Narkutė: „Labiausiai norisi grįžti į Vilnių“

„Niekad nemaniau, jog teks atsidurti taip arti tokių baisių įvykių. Ir suprasti, kad vos per plauką juose neatsidūrei. Šiandien išvykstam iš Bostono. Širdis ir mintys- mieste, kuris šįryt atsibudo kitoks. Taikos ir ramybės linkėjimai įgauna naują prasmę“, - sakė pirmadienį, kai Bostono maratoną sudrebino žmonių gyvybes nusinešę sprogimai, eiti jo pažiūrėti ketinusi dainininkė Ieva Narkutė.

"Nejaukumo labai daug. Šiuo metu sėdžiu traukinių stotyje, tai padidintas apsaugos lygis tikrai jaučiasi", - atmosferą Bostone nupasakojo I. Narkutė.<br>R. Danisevičius
"Nejaukumo labai daug. Šiuo metu sėdžiu traukinių stotyje, tai padidintas apsaugos lygis tikrai jaučiasi", - atmosferą Bostone nupasakojo I. Narkutė.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 17, 2013, 9:32 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 4:17 AM

Į JAV atlikėja su režisieriumi Vytautu V. Landsbergiu išvyko pristatyti rudenį pasirodysiančio jo filmo „Trispalvis“ apie Lietuvos partizanus. Šiam filmui Ieva įrašė penkis kūrinius su akordeonininku Martynu Levickiu.

Susitikimuose su JAV lietuviais I. Narkutė ir Vytautas V. Landsbergis atlieka dainas iš savo albumų.

„Mūsų su Vytautu vakaras vyko sekmadienį, tad renginys praėjo sklandžiai ir gerai. Vakar, kadangi turėjome laisvą dieną, svarstėme galimybę eiti stebėti garsiojo Bostono maratono, bet nusprendėme vis dėlto vykti prie vandenyno, tad dieną praleidome gerokai už miesto“, - lrytas.lt pasakojo Ieva.

Kai įvyko sprogimai, lietuvių menininkai buvo mažame žvejų miestelyje.

„Užėjome į artimiausią barą, kur visi jau žiūrėjo televizorių. Diskusijų ir pokalbių buvo mažai- vien išplėstos susirūpinusios akys.

Beje, maratono finišo vietą, kur įvyko sprogimai, praėjome dar šeštadienį, vaikščiodami po Bostoną, tad šiurpu buvo ekrane matyti, kaip viskas suniokota.

Šiandien mieste slogu. Centras uždarytas, tad judėjimas aplink gana sudėtingas. Panikos nėra, žmonės daro įprastus dalykus. Bet nejaukumo labai daug. Šiuo metu sėdžiu traukinių stotyje, tai padidintas apsaugos lygis tikrai jaučiasi.

Šiandien buvo pranešta, jog centre rado dar vieną nesprogusį įrenginį, tai velniai žino, kiek ir kur jų sukaišiota“, - sakė antradienį į Čikagą išvykstanti I. Narkutė.

Dainininkė prisipažino, kad kelionė po JAV jai tapo nejauki: „Tokioje situacijoje labiausiai norisi skristi į Vilnių. Čikagoje savaitgalį turėsime keletą koncertų, o kitą savaitę jau grįšime“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.