Aktorius R. Rudokas kaltinamas Čikagoje nelegaliai organizuojantis monospektaklius

Praėjusių metų spalį aktorius Ramūnas Rudokas įsivėlė į konfliktą su viešųjų ryšių bendrove „GCI Vilnius“. Tuomet jis buvo apkaltintas savavališkai už Lietuvos ribų rengiantis mono spektaklį „Tėtis“. Panašu, kad aktorius iš savo klaidų nepasimokė ir ėmęsi naujo spektaklio „Seneliukas“ jau organizuoja gegužės mėnesį Čikagoje turėsiančias įvykti gastroles.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Apr 18, 2013, 12:29 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 2:14 AM

Abu spektakliai yra pastatyti pagal islando Bjarnio Haukuro Thorsonso pjeses. Teisę organizuoti monospektaklio „Tėtis“ vaidinimus turi viešųjų ryšių bendrovė „GCI Vilnius“, nes būtent su šia bendrove išimtinę autorinę licencinę sutartį yra pasirašiusi Islandijos bendrovė „Thorsson Productions Ltd.“. Dar seniau tarp aktoriaus ir teises rodyti vaidinimus nusipirkusios įmonės kilo konfliktas, po kurio galiausiai aktoriui buvo atimta galimybė vaidinti spektaklyje. Toks sprendimas netenkino R. Rudoko - jis kategoriškai atmetė jam skirtus kaltinimus ir apkaltino organizatorius netikslingu jo vardo naudojimu.

Tuo tarpu spektaklio „Seneliukas“ pasirodymus Lietuvoje organizuoja jau kita įmonė UAB „Tris kavos“, ji turi licenziją rengti to paties autoriaus spektaklius Lietuvoje ir tik lietuvių kalba.

Pasak įmonės vadovo Ričardo Piniko, apie tai, kad gegužės 5 ir 10 dienomis Čikagoje vyks monospektaklis jis pats išgirdo vos prieš kelias akimirkas. „Tai, kad spektaklis rodomas užsienyje - mums patiems buvo naujiena. Spektaklį rengiame Lietuvoje ir nežinome, kas su kuo susitaria dėl galimybės jį rodyti užsienyje. Mes iš savo pusės viską darome teisingai. Nelegaliai dirba tie, kurie sėdi Amerikoje“, - sakė R. Pinikas.

Verslininkas teigė apgailestaujantis, jog Lietuvoje padarytas įdirbis atsiperka ne tiems, kuriems turėtų. „Labai nemalonu. Mes čia stengiamės, reklamuojame... o kažkas iš to nelegaliai pelnosi“, - sakė jis.

Su pačiu R. Rudoku lrytas.lt žurnalistams kol kas susisiekti nepavyko - jis nekelia ragelio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.