Magas A. Gaičiūnas atskleidė skyrybų priežastis ir pasekmes

Nė vieno blogo žodžio apie buvusį sutuoktinį, nors jai teko išeiti iš šeimos namų. Dar skaudžiau – paauglys sūnus liko gyventi pas tėvą, o ji turi mokėti alimentus. Kas atsitiko Druskininkuose gyvenančio mago Arvydo Gaičiūno (43 m.) šeimai, kad vyras pareikalavo skyrybų, o jo dabar jau buvusi žmona Aurelija Gaičiūnienė (30 m.) nelieja pykčio?

Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Jonušienė („Lietuvos rytas“)

Apr 20, 2013, 9:20 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 11:27 PM

Vienuolika metų kartu praleidusi druskininkiečių pora oficialiai išsiskyrė tik vos daugiau nei prieš mėnesį. Tačiau Aurelija pas tame pačiame mieste gyvenančius savo tėvus išsikraustė dar pernai liepą.

Po mėnesio moteris šventė savo trisdešimtąjį gimtadienį, tačiau jau be sutuoktinio.

Erdviame keturių kambarių šeimos bute, kurio kiekvieną kampą savaip buvo pertvarkiusi Aurelija, liko gyventi A. Gaičiūnas su vienuolikamečiu bendravardžiu sūnumi Arvydu.

Teismas nustatė vaiko gyvenamąją vietą, o individualios įmonės savininkei A. Gaičiūnienei paskyrė mokėti alimentus sūnui išlaikyti.

Skyrybos – bjaurus dalykas. Tai pripažino A. Gaičiūnienė, tačiau neliko sėdėti sudėjusi rankų.

Be pajamų iš individualios įmonės, ji dar prisiduria dirbdama Druskininkų „Snow Arena” slidinėjimo mokyklos administratore.

Tuomečiame Vilniaus pedagoginiame institute įgijusi pradinio ugdymo specialybę moteris pripažino, kad jaučia pedagogės pašaukimą.

Bet slidinėjimo mokyklos administratore dirbanti Aurelija kol kas svajoja tik pati išmokti valdyti snieglentę, pramokti ispanų kalbos ir pamatyti pasaulio.

„Daug turiu svajonių, bet esu prietaringa, todėl galėsiu pasakoti, kai man pavyks ko nors pasiekti”, – sakė po skyrybų dramos atsigaunanti buvusi mago žmona.

Išsiskyrusi moteris, atrodo, neprarado savitvardos ir daug tikisi iš gyvenimo, bet dėl streso per pastarąjį pusmetį smarkiai sulyso – neteko dešimt kilogramų.

Nuo nervinės įtampos ją gelbėja aerobikos pratimai, kuriuos Aurelija atlieka kiekvieną rytą. Taip pat – 40 minučių ėjimas pėsčiomis į darbą.

Sportiškai atrodanti moteris mėgsta gaminti valgį ir nekankina savęs dietomis. Kai kartą vienas pažįstamas pasiūlė jai tapti vegetare, Aurelija atsakė, kad šiame gyvenime tikrai valgys mėsą.

Be žmonos likęs A. Gaičiūnas taip pat pajuto, ką reiškia stresas. Magas neslėpė, kad prieš metus šeimą ištikusi krizė kainavo daug nervų, jis sunkiai ištvėrė skyrybas, kurių pats panoro.

„Sūnus Arvydas pasirinko gyventi kartu su manimi, o mes su Aurelija išsiskyrėme geruoju, viską derinome kartu su advokatais”, – tikino A. Gaičiūnas.

Aurelija ir Arvydas daugeliui atrodė ideali pora. Kai Arvydas su seserimi Diana užsišaldė ledo narve ir siekdami pasaulio rekordo be maisto ir miego jame išstovėjo 63 valandas 31 minutę ir 15 sekundžių, kai sukaustytas grandinėmis paniro į vandenį, jo žmona Aurelija būdavo šalia.

Kvapą gniaužiantys Arvydo ir jo sesers Dianos Gaičiūnų triukai versdavo suabejoti žmogaus galimybėmis. Tačiau magija nepadėjo A. Gaičiūnui išsaugoti šeimos.

Pernai pavasarį prasidėjęs konfliktas Gaičiūnų šeimoje tapo lemtingas. Kokia nesutarimų priežastis? Kieno iniciatyva buvo skirtis?

„Viskas buvo labai netikėta. Aš nemoku meluoti ir pats nemėgstu, kai man meluojama.

Kai išaiškėjo tam tikri faktai ir supratau, kad man buvo meluojama, negalėjau su tuo susitaikyti – kreipiausi į teismą ir išsiskyriau”, – spontaniško sprendimo neslėpė magas.

„Ar jums kilo įtarimų dėl žmonos neištikimybės? Ar dėl pinigų?” – paklausiau A. Gaičiūno.

„Turėjau konkrečių faktų. Nenoriu apie tai kalbėti, nežinau, kaip dabar laikosi Aurelija, koks jos gyvenimo būdas”, – buvusios žmonos įžeisti nenorėjo Arvydas.

Magas tik tikino, kad pasitikėjimas šeimoje jam buvo svarbiausia.

„Aurelijai visada buvau atviras. Nuo mažens mane taip auklėjo tėvai. Kai supratau, kad nuo manęs daug kas buvo slepiama, negalėjau to pakęsti”, – prisipažino A. Gaičiūnas.

Meilės istorija, prasidėjusi Aurelijai vos baigus vidurinę mokyklą, truko daugiau kaip 11 metų.

Aurelija su trylika metų vyresniu Arvydu susipažino vienoje Druskininkų kavinėje. Nežinia, iš kur atsirasdavo gėlės, dovanos – iliuzionistas Arvydas stengėsi įvairiais būdais patraukti abiturientės dėmesį.

Jis kviesdavo Aureliją į savo pasirodymus, kurie jai atrodydavo pavojingi – jos mylimasis lipdavo ant kardų, gulė ant vinių, degino savo kūną ugnimi, rijo ugnies fakelus.

Sulaukusi 19-ojo gimtadienio moteris ištekėjo. Aurelijai teko apsiprasti ne tik su sutuoktinio pavojinga profesija – iš kvėpavimo ritmo ji išmoko atspėti, kaip scenoje jaučiasi iliuzionistas.

Atsikrausčius pas Arvydą gyventi, bute jau buvo įsikūręs smauglys, o po vienu stogu sutilpo kelios cirko artistų kartos.

Žmona niekada nežinodavo, kas jos laukia po kelių savaičių ar mėnesių. Ji išmoko ką tik gimusį sūnų pervystyti, pamaitinti ir kelionėje, ir per pasirodymus. Aurelija buvo tapusi cirko artistų šeimos dalimi.

Kai sūnui Arvydui buvo vos trys mėnesiai, A. Gaičiūnas keturiems mėnesiams išvyko gastrolių į Kuveitą, bet kasdien bendraudavo internetu. Artistui buvo svarbi jo šeima.

Aurelija nesijautė tik namų šeimininke, padėdavo vyrui rengti pasirodymus, tvarkė teatro „DiArchy” artistų archyvą, kūrė šio teatro įvaizdį, rūpinosi reklama.

„Arvydas ne tik magas, bet ir devyndarbis”, – girdavo sutuoktinį druskininkietė.

Aurelija ir Arvydas daug kam atrodė neišskiriami. Lydėdama vyrą, kuris su seserimi Diana ryžosi ne vienam rizikingam eksperimentui, Aurelija ištvėrė ne vieną bemiegę naktį.

Likimo ironija – prieš keletą metų Aurelija ir Arvydas dalyvavo televizijos laidoje „Keičiu žmoną”. Tai buvo realybės šou – 10 dienų Arvydas iškeitė savo žmoną į kaunietę chemiko Osvaldo Paliulio žmoną Gintarę.

Druskininkietė praleido šį laiką kitoje šeimoje. Dar prieš prasidedant eksperimentui Aurelija nuoširdžiai gailėjosi į jos magiškus namus ateisiančios moters.

Kad kada nors gali subyrėti ir jos šeima, šviesiaplaukei tuomet nekilo nė menkiausių įtarimų. Tai buvo tik eksperimentas, ji manė, kad visada grįš namo.

Tačiau dabar buvę sutuoktiniai nebesusitinka, nebendrauja telefonu, o sūnus Arvydas pats pasirinko gyventi kartu su tėvu. Paauglys ne visada atsiliepia ir į motinos telefono skambučius.

Atleisti, taikytis su žmona, bandyti dar kartą ieškoti laimės kartu – magui buvo kilusi tokia mintis.

Tačiau Aurelijos ir Arvydo šeimoje viskas taip pakrypo, kad jiems beliko pasukti skirtingais keliais.

A. Gaičiūnas tikino, kad šeimos drama kaip randas jo širdyje liks iki paskutinės dienos: „Jaučiausi įžeistas, įskaudintas. Iki šiol negaliu atsigauti, nors ir sakoma, kad laikas užgydo visas žaizdas.”

Po skyrybų Arvydas neliko vienišas. Neseniai susipažinęs su viena vilniete magas neskuba planuoti ateities. Arvydas ir jo nauja draugė gyvena skirtinguose miestuose.

„Niekur neskubu. Džiaugiuosi, kad mano sūnus Arvydėlis puikiai sutaria su mano drauge ir jos vaikais.

Mums visiems gera”, – prisipažino A. Gaičiūnas.

– Ar išėjote iš namų su skaudama širdimi? – paklausiau Aurelijos.

– Tai nebuvo per vieną dieną priimtas sprendimas.

– Skyrybos pagal emocinį krūvį prilygsta netekties skausmui. Juolab kad sūnus liko gyventi su tėvu. Kaip dažnai su juo bendraujate?

– Teismo sprendimu yra apibrėžtas mano bendravimas su sūnumi.

– Anksčiau gražiai kalbėdavote apie dvasinį ryšį su Arvydu. Kai tas ryšys nutrūko, kas liko?

– Gyvenu pas tėvus, jie mane palaiko, nesvarbu, ką nuspręsčiau. Jie mane priima tokią, kokia esu. Esu jiems be galo dėkinga.

Turiu įmonę, kuri prekiauja klozetų šildomaisiais elektroniniais dangčiais. Puoselėju ne vieną svajonę.

– Ką galėtumėte patarti moterims, atsidūrusioms prie skyrybų slenksčio?

– Universalių receptų nėra. Skyrybos – kiekvieno žmogaus pasirinkimas. Gyvenimas jomis nesibaigia.

Noriu, kad nė viena pusė nebūtų apkalbėta. Mane su Arvydu sieja daug gražių prisiminimų.

Kartu praleisti 11 metų – tai ne viena diena ir ne keli mėnesiai, tai – dalis mano gyvenimo.

Kita vertus, tai buvo tiktai vienas mano gyvenimo etapas, dabar prasidėjo kitas. Mes su Arvydu neturime vienas kito kankinti neigiamomis emocijomis, pykčiu, negalime drabstytis purvais.

– Ar nesijaučiate vieniša?

– Ar verta bijoti vienatvės? Turiu daug draugų, pažįstamų. Iki šiol sutinku nuostabių žmonių, kartais susimąstau, kad neatsitiktinai man juos atsiuntė Dievas.

Druskininkiečiai pagerino pasaulio rekordą

2005 metų balandžio 3-iąją druskininkiečiai magai Arvydas ir Diana Gaičiūnai (nuotr.) pagerino garsaus amerikiečių mago Davido Blaino rekordą. Be maisto ir miego jie ledo narve išstovėjo 63 valandas 31 minutę 15 sekundžių.

Teatro „DiArchy” iliuzionistai pasaulinį rekordą pagerino beveik 2 valandomis – D. Blainas 2000-aisiais Niujorko centre lede išbuvo 61 valandą 40 minučių 15 sekundžių.

Pirmą kartą pasaulyje tokį eksperimentą įveikė moteris – D. Gaičiūnaitė.

Idealių porų – vis mažiau

Iki šiol idealia pora laikyti verslininkai Jurga (42 m.) ir Ričardas (55 m.) Anusauskai taip pat neseniai pasuko skirtingais keliais. Daugiau nei dvidešimt metų kartu praleidę sutuoktiniai dar praėjusių metų pabaigoje kartu atostogavo Kinijoje. Keliauti mėgstantys fotomenininkai drauge aplankė daugiau nei pusantro šimto šalių. Kelionėse užfiksuotas nuotraukas jie sudėjo į knygas, o naujausią drauge išleistą albumą netgi kartu pristatė šiemet vasario mėnesį, kai jau vyko skyrybų procesas. J. Anusauskienė tikina, jog nebuvo jokio trečio asmens, galėjusio lemti jų su vyru skyrybas. Anusauskai užaugino tris atžalas: dukterį dainininkę Eveliną (23 m.), kuri neseniai sukūrė šeimą JAV, ir sūnus Mindaugą (22 m.) bei Haroldą (10 m.).

Šiemet teismas išskyrė ir dizainerę Jurgitą Januškevičiūtę-Žiugždienę (40 m.) ir bankininką Audrių Žiugždą (41 m.), kurie taip pat atrodė esantys tvirta pora. Nepilnametę dukterį auginantys sutuoktiniai išsiskyrė taikiai. Buvęs SEB banko prezidentas, o dabar – Šiaulių banko administracijos vadovas A. Žiugžda ir dizainerė J. Januškevičiūtė susipažino Druskininkuose, kur lankė tą pačią mokyklą. Kalbama, kad šios poros skyrybas lėmė A. Žiugždos gyvenime atsiradusi kita moteris – su ja bankininkas neseniai susilaukė dvynių.

Žinia, kad buvęs Seimo narys Linas Karalius-Ezopas (39 m.) ir Gintarė Gurevičiūtė (26 m.) pasuko skirtingais keliais, greitai pasklido socialiniame tinkle „Facebook”. Šiame tinkle G. Gurevičiūtė pažymėjo savo statusą – vieniša. Oficialiai nesusituokusi pora kartu pragyveno beveik aštuonerius metus. Kalbama, kad skyrybų priežastis galėjo būti tai, kad muzikos grupės ŽAS narys vėl įjunko į marihuaną, vadinamąją „žolę”. L. Karalius buvo dukart oficialiai vedęs ir abi santuokos jam nepasisekė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.