„Žvaigždžių dieta“: šokėjas D. Meškauskas mažiausiai yra svėręs 69 kilogramus

Lietuviškasis mačo – taip spauda buvo praminusi šokėją Deividą Meškauską. Jaunas, gražus, energingas ir seksualus Deividas nuolat šmėžuoja populiariausiose TV laidose ir žurnaluose. Regis, toks didelis dėmesys vaikino netrikdo. Priešingai, jis juo mėgaujasi. Ir turi tam pagrindą – merginų numylėtinis skina laurus įvairiuose tarptautiniuose sportinių šokių konkursuose, TV šokių projektuose. Net jo buto koridoriaus svarbiausios akcentas – virš lauko durų įrengta lentyna, ant kurios puikuojasi didžiulė trofėjų kolekcija.

Bėdų su antsvoriu D. Meškauskas niekada neturėjo. Sako, jo genai geri, giminėje nėra apkūnių žmonių. Mažiausiai jis yra svėręs 69 kg. Tuomet jis intensyviai šoko ir studijavo. „Labai retai yra tokių dienų, kad nešokčiau. Šoku kone kasdien. O šokis man atstoja sportą. Iš šokių aikštelės išeinu visas šlapias. Tai kur čia papildomiems kilogramams augti“, – teigia šokėjas.<br>R. Neverbickas
Bėdų su antsvoriu D. Meškauskas niekada neturėjo. Sako, jo genai geri, giminėje nėra apkūnių žmonių. Mažiausiai jis yra svėręs 69 kg. Tuomet jis intensyviai šoko ir studijavo. „Labai retai yra tokių dienų, kad nešokčiau. Šoku kone kasdien. O šokis man atstoja sportą. Iš šokių aikštelės išeinu visas šlapias. Tai kur čia papildomiems kilogramams augti“, – teigia šokėjas.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

Paulius Tumosa

Apr 29, 2013, 11:01 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:52 PM

TV3 šokių projekte „Šok su manimi“ Deividas Meškauskas dalyvavo daugybę kartų. Jo pora užimdavo aukštas vietas, net du kartus jie laimėjo. „Tai nuostabi galimybė kurti tai, kas tau labiausiai patinka. Tai tarsi ne tik šokių, bet ir teatro scena“, – sako šokėjas bei aktorius.

Profesionalus šokėjas šokti pradėjo nuo pirmos klasės. Dažnai jį galima išvysti ir Jurijaus Smorigino spektakliuose, Lietuvos operos ir baleto teatro operose. Jis net kartu su šokėja Karinos Jeremian įkūrė šokių studiją „Soul Lounge“. „Apie savo šokių studiją svajojau nuo mokyklos laikų“, – atviravo Deividas. Atrodo, tokios sėkmės galėtų pavydėti bet kuris jaunuolis!

Tačiau nebūna namų be dūmų. 2008 m. Deividas kartu su tuomete drauge, garsia dainininke Rūta Ščiogolovaite susilaukė sūnaus Adomo. Tuoj po to pora pasuko skirtingais keliais. Pikti liežuviai net kalbėjo, jog šokėjas su Rūta buvo tik dėl „garbės“. Po skaudaus išsiskyrimo vienam žurnalui D. Meškauskas atskleidė, jog jam „gaila, kad taip greitai viskas nutrūko“.

Tačiau vaikinas atsitiesė ir žengė toliau. Toliau dalyvavo šokių projektuose bei konkursuose, rado naują merginą ir džiaugėsi gyvenimu. Vienas jo džiaugsmų, kaip ir daugeliui žmonių, – skaniai pavalgyti. Tačiau Deividas nėra didelis kulinaras. Jis mėgaujasi kitų pagamintu maistu, nors nėra labai išrankus.

Bėdų su antsvoriu D. Meškauskas niekada neturėjo. Sako, jo genai geri, giminėje nėra apkūnių žmonių. Mažiausiai jis yra svėręs 69 kg. Tuomet jis intensyviai šoko ir studijavo. „Labai retai yra tokių dienų, kad nešokčiau. Šoku kone kasdien. O šokis man atstoja sportą. Iš šokių aikštelės išeinu visas šlapias. Tai kur čia papildomiems kilogramams augti“, – teigia šokėjas.

Anot Deivido, žmogus, kuris nesirūpina savo mityba, turi kaltinti tik save. Vaikinas teigia: „Pagrindinė to priežastis – tai gyvenimo būdas, mąstysena. Manau, kad turint antsvorio, nėra nieko baisaus dažniau jausti alkį. Tik po ilgų mėnesių pradės matytis rezultatas.“

Tačiau pats D. Meškauskas tarsi sau prieštarauja. Pats jis ne itin atidžiai renkasi ką valgyti, o ko – ne. Vėlgi, reikia padėkoti genams ir nuolatiniam judėjimui – šokiui. „Maisto nederinu, valgau tai, kas skanu, – pasakoja Deividas. – Valgau labai „padrikai“. Žinau, kad tai negerai, bet pavalgęs aš aptingstu, sumažėja darbingumas, o ir darbo grafikas nuolat keičiasi. Todėl rytais valgau nedaug, o prisikertu vakarais. Per pietus užtenka mažo užkandžio.“

„Nesveika yra persivalgyti. Nors aš valgau viską, ko akys geidžia, bet tik tiek, kiek skrandis reikalauja. Man labai svarbu skaniai pavalgyti. Mano kūnas tikrai daug labiau džiaugtųsi, jei didesnį dėmesį skirsčiau sveikesnei mitybai.“

Antsvoris ir sotus, skanus bei neribotas maistas ar graži figūra ir griežta dieta? Deividas rinktųsi antrą variantą: „Net dietinis maistas gali būti labai skanus.“

Patrauklusis šokėjas kartais pasilepina ir lietuviška virtuve. Nors ir jis pripažįsta, kad lietuviški patiekalai yra labai sunkūs ir riebūs. „Aš mėgstu cepelinus, čeburekus. Lietuviška virtuvė man labai patinka. Be abejo, jei kulinaras nepadaugina taukų. Bet gal mieliau rinkčiausi kepsnį su vyno ir čiobrelių padažu, o garnyrui – bulvių košę su alyvuogių aliejumi ir permezano sūriu“, – šypsosi Deividas.

„Nedaug gaminu, tačiau mėgstu išsikepti mėsos ant grotelių“, – pasakoja D. Meškauskas. Šokėjas 2011 m. nuošaliame sostinės rajone įsigijo butą. Milžiniškame balkone vasarą kartu su draugais jis pasidaro tikrą vakarėlį – jaukiame kieme, kurį supa aukšta krūmų tvora, jis kepa kepsnius, o mėgaujasi jais balkone-verandoje.

Mitybos ekspertės Vaidos Samsonaitės komentaras:

Deividas nesudaro progos kauptis papildomiems kilogramams. Valanda intensyvaus šokio sudegina apie 650 kalorijų. Taigi, sočių pietų kaip nebūta. O jeigu šokama visą dieną, dėl maisto kaloringumo ir papildomų kilogramų net neverta jaudintis. Kaip ir pats šokėjas mano, dietinis maistas tikrai gali būti skanus! Lietuviškos virtuvės riebius padažus galima pakeisti liesu jogurto ar grietinės padažu. Populiariuosius šokoladus – javainių batonėliais. Gruzdintas bulvytes - orkaitėje keptomis bulvėmis su lupenomis. Tai tik keletas pasiūlymų, nenuskriausiančių skonio receptorių, bet padailinančių kūno linijas. Nustojus intensyviai judėti, gali atsirasti papildomų kilogramų. Tuomet šokėjas galės atidžiau pradėti rinktis savo maisto racioną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.