Be eterio likęs A. Ramanauskas-Greitai: „Galiu nuraminti - alga man mokama“

Pompastiškai savo 20-metį gegužės 3-iąją paminėti besirengianti TV3 renka į didžiulį būrį savo buvusias ir esamas žvaigždes. Tarp jų - praėjusį dešimtmetį populiarios laidos „Be tabu“ vedėjai Ramunė Kurienė ir Algis Ramanauskas-Greitai.

"Neturiu laidos dabar. Taip susiklostė, kad kanalas neturi laidos, kurią vesčiau aš. Bet mano kontraktas yra galiojantis — iki gegužės pabaigos. Žinoma, šmėkščioju seriale „Moterys meluoja geriau“. Tai šiuo metu vienintelė mano veikla TV3. Bet visus, kurie manęs nekenčia, galiu nuraminti — alga man mokama", - kalbėjo A. Ramanauskas.<br>V. Balkūnas
"Neturiu laidos dabar. Taip susiklostė, kad kanalas neturi laidos, kurią vesčiau aš. Bet mano kontraktas yra galiojantis — iki gegužės pabaigos. Žinoma, šmėkščioju seriale „Moterys meluoja geriau“. Tai šiuo metu vienintelė mano veikla TV3. Bet visus, kurie manęs nekenčia, galiu nuraminti — alga man mokama", - kalbėjo A. Ramanauskas.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Apr 29, 2013, 9:17 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 2:09 PM

— „TV antenos“ viršelyje jūs su Ramune, su kuria vedėte laidą „Be tabu“. Jaučiate sentimentų tiems laikams?

— Taip, žinoma. Tai buvo geri, profesionalūs laikai. Turėjau privilegiją dirbti su prodiuseriu Sauliumi Bartkumi, su kuriuo iki šiol esame geri bičiuliai.

— Esate eteryje dirbęs su ne vienu partneriu. Duetas su Ramune jums atrodo vykęs?

— Taip, manau, žiūrovai tai matė. Mūsų tekstai būdavo geri, kai aš juos parašydavau. Viskas buvo organiška ir skanu. Čia, žinoma, ir pačios Ramunės grožis daug lėmė. Šalia jos net toks „urodas“ kaip aš atrodė kaip topazas prie deimanto.

— „Be tabu“ atgarsiai iki šiol juntami ne vienoje panašaus žanro laidoje, ar ne? Vyras ir moteris, juokaujantys aktualiomis temomis...

— Taip, ir ten labai jaučiasi, kad tekstas jiems parašytas.

— „Be tabu“ to nesijausdavo?

— Iš savo pusės dariau viską, kad būtų kuo natūraliau. Man tai svarbu, labai nemėgstu blogos, nenatūralios vaidybos, kuri, deja, šiais laikais vis dar yra norma.

Mes irgi primalėme daug šlamšto, bet tikrai neturiu ko gėdytis. Buvo labai gerų dialogų. Ir jei dar kas prisimena, niekada neišlįsdavo sąvokos „na, o“, „tad“, „bei“ ir visi kiti šnekamojoje lietuvių kalboje neegzistuojantys žodžiai parazitai, kuriais taip užkimštas eteris šiais laikais.

Jei „Be tabu“ būtų parodyta dabar, ji gerai atrodytų. Esame padarę juokingų scenarijų, esame prisižvengę, buvo labai natūralių scenų vaidybos prasme, ko dabar labai pasigendu.

— Eteryje matote pigių „Be tabu“ kopijų?

— Be abejo. Gana liūdnai tai atrodo. Nenorėčiau čia smulkintis ir konkrečiai vardyti.

— Tai idėjų trūkumas ar tiesiog šiame žanre neišrasi nieko nauja?

— Taip, čia toks formatas, jis buvo ir turbūt bus.

— Jūsų tai neerzina?

— Kartais negaliu klausytis. Aš labai myliu Ugnę Skonsmanaitę, bet tas ... (keli necenzūriniai žodžiai. — Red.), kuris yra šalia jos, tai...

— TV3 sukako 20 metų. Kokiomis akimis dabar žiūrite į šią televiziją, kas joje gerai, ko trūksta?

— Labai sunkus klausimas. TV3 dabar turi vieną trūkumą. Nebeturi Šapro. Nuoširdžiai tai sakau. Turbūt to ir užtenka.

— Jei jums leistų ką nors kanalo eteryje keisti savo nuožiūra, ką darytumėte?

— Kaip žinome, velnias slypi detalėse. Pradėčiau nuo detalių. Pirmiausia užkardyčiau tą visiškai siaubingą, klaikų, rusišką, autoironijos stokojantį anonsų pranešėjų balsą. Čia kai eini į parduotuvę, iš viršaus groja Sade arba Stingas, ir staiga pradeda loti kažkoks piemuo vienodu balsu, fetišuotai egzaltuotu vietininko linksniu, rėkiantis „pirmojoje vietoje Naujojoje Zelandijoje, trečiojoje vietoje Prancūzijoje“.

Žodžiu, keisčiau anonsų balsus, nes jie kaimietiški, siaubingi, netinkami. Vakarų pasaulyje anonsuotojų balsas yra autoironiškas, jie tai daro su šypsena. O pas mus viskas labai rimtai, kaip pas kokius rusus. Ir tai yra labai labai baisu.

Nuo to pradėčiau, tada dar daug ką reikėtų padaryti, bet nenorėčiau čia apie tai kalbėti.

— Kanale yra laidų, kurias jūs mėgstate žiūrėti?

— Visai maloniai pažiūriu žinias. Man patinka ir Renata Šakalytė, ir Vlada Musvydaitė-Baranauskienė. Žinoma, man patiko ir „Šok su manimi“, ir „Chorų karai“. Tai gana gerai suręstos laidos.

— Ką TV3 kanale šiuo metu veikiate jūs?

— Neturiu laidos dabar. Taip susiklostė, kad kanalas neturi laidos, kurią vesčiau aš. Bet mano kontraktas yra galiojantis — iki gegužės pabaigos.

Žinoma, šmėkščioju seriale „Moterys meluoja geriau“. Tai šiuo metu vienintelė mano veikla TV3. Bet visus, kurie manęs nekenčia, galiu nuraminti — alga man mokama.

— Populiari sąmokslo teorija skelbia, kad jūsų dingimą iš eterio lėmė pagarsėjęs konfliktas...

— Su metų durniumi.

— Jūs jį taip vadinate. Tai ir faktas, kad jūs dabar nevedate laidų, yra susiję?

— Ne, televizijoje nepajutau jokių nepatogumų dėl to. Kalbėjausi su Jurgiu Jefremovu, kuris buvo kanalo programų direktorius. Taip, tai buvo ne pats geriausias mano demaršas. Bet tikrai nepajutau jokių sankcijų, susijusių su tais mano „rinkimais“.

— Ar jau aišku, ką veiksite kitą TV sezoną?

— Kol kas ne. Tiesiog šaltakraujiškai laukiu. Matysime, per šį ir kitą mėnesį viskas stos į vietas.

— Nežinomybė neslegia?

— Jaučiuosi šiek tiek keistai. Man tai nėra įprasta, aš įpratęs būti eteryje. Bet tai tiesiog aplinkybių kratinys, nereikėtų ieškoti kažkokių kanalo piktavališkų veiksmų mano atžvilgiu. Abi šalys laikosi sutarties sąlygų, tiesiog dabar neturiu eterio. Bet gali būti, kad atsis kokia laida, kurią imsiu ir vesiu. Žiūrėsime.

Aš turiu kuo užsiimti. Esu „Domino“ teatro aktorius, kuo labai didžiuojuosi ir labai tai mėgstu. Turiu veiklos, vakar grįžau iš Londono, kur vedžiau korporatyvinį renginį — kazachų milijonieriaus. Bet ne Borato.

— Kazachų milijonierius — tai ne pokštas?

— Ne, tai buvo jo gimtadienis, ir tą šventę vedžiau rusų ir anglų kalbomis. Tarp kitko, tame renginyje nusifotografavau su vienintele italų grupe, kurią mėgstu — „Ricchi e Poveri“. Yra ta nuotrauka mano feisbuke.

Išlaukiau, kol jie pailsės, dainininkei Angelai Brambati nudžius prakaitas, ir tik tada prie jų priėjau. Pasakiau labai nuoširdžiai, kad jie visada buvo pati geriausia italų grupė. Tai faktas. Visada juos mylėjau ir myliu iki šiol.

— Turite linkėjimų TV3 kanalui dvidešimtmečio proga?

— Gerų reitingų. Ir kad visada turėtų stiprių konkurentų, kurie priverstų juos pasitempti.

Domitės Lietuvos ir užsienio pramogų pasauliu? Nepraleiskite įdomiausių naujienų, kasdien sekite jas ir socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.